03 / 05 / 2024

obayashi uzay asansör projesi

obayashi uzay asansör projesi

Obayashi adlı Japon inşaat şirketi çılgın asansör projesi ile dünya gündemine oturdu. Şirket 2050 yılına kadar uzaya uzanacak 36 bin kilometrelik bir asansör inşa etmeyi planlıyor.

İşte 20 kilometrelik uzay asansörü!

Kanadalı şirket Thoth Technology'nin tasarladığı 20 kilometre yüksekliğindeki "uzay asansörü" projesiyle uzaya çıkış maliyetinin 3 kat azaltılması planlanıyor.

Thoth Technology'den 20 kilometrelik uzay asansörü!

Thoth Technology, tasarladığı 20 kilometre yüksekliğindeki kule ile ‘uzay asansörü’ projesinin ilk adımlarını attı. Uzaya erişim, turizm ve iletişim için kullanılması planlanan ‘uzay asansörü’nün, uzaya çıkış maliyetini 3 kat düşürmesi bekleniyor.

Fikri Işık: Kırmızı etiketli asansör bir ayda düzeltilmezse kapatılacak!

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, Ürün Güvenliği Haftası nedeniyle düzenlenen basın toplantısında Asansör Eylem Planı'nı açıklıyor. Sanayi Bakanlığı'nın Asansör Eylem Planı'na göre asansörlere sıkı denetim geliyor...

Kırmızı etiketli asansör bir ayda düzeltilmezse kapatılacak!

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, Ürün Güvenliği Haftası nedeniyle düzenlenen basın toplantısında Asansör Eylem Planı'nı açıklıyor. Sanayi Bakanlığı'nın Asansör Eylem Planı'na göre asansörlere sıkı denetim geliyor. İşte detaylar...

Asansör yıllık kontrolü zorunlu mu?

Asansörün, güvenli ve işletme yönünden uygun şekilde çalıştığının tespiti için, piyasaya arz edildiği tarih itibarıyla ilk yılın sonunda kontrol yapılması gerekiyor. Peki, asansör yıllık kontrolü zorunlu mu?

Asansör bakımları nasıl yapılır?

Asansör bakımları ve bakımın kapsamı ile ilgili esaslar, 18 Kasım 2008 tarihinde 27058 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanan yönetmelikte yer alıyor. Peki, asansör bakımları nasıl yapılır?

Asansör ruhsatı yönetmeliği!

Asansör yönetmeliği, 29/ 6/2001 tarihli ve 4703 sayılı Ürünlere İlişkin Teknik Mevzuatın Hazırlanması ve Uygulanmasına Dair Kanuna dayanılarak hazırlandı. İşte asansör ruhsatı yönetmeliği tam metni..

Asansör ruhsatı almak için gerekli belgeler!

Belediyelerden asansör ruhsatı almak için gerekli evraklar belediyeden belediyeye farklılık gösteriyor. Peki genel itibarıyla asansör ruhsatı almak için gerekli belgeler nelerdir? Asansör ruhsat dilekçesi nasıl yazılır?

Asansör işletme ruhsatı nasıl alınır?

Asansörlü olarak inşa edilen ya da yapıya sonradan asansör eklenen binaların asansörleri için belediyeden bu ruhsatı alması gerekiyor. Peki, asansör işletme ruhsatı nasıl alınır? Nereden alınır?

Engelli oğlu için çözümü evine asansör yaptırmakta buldu!

Uzunçayır Mahallesi'nde 4 çocuk annesi Şennur Erol, doğuştan fiziksel engelli 13 yaşındaki oğlu 8. sınıf öğrencisi Emirhan'ın, eve giriş çıkışında yaşadığı sorunu ortadan kaldırmak için oturduğu binanın dış cephesine asansör inşa ettirdi...

Asansör kazasının ardından ilk tazminat davası açıldı!

İSTANBUL'DA 10 işçinin ölümüne neden olan asansör kazasının ardından ilk tazminat davası açıldı. Murat Ustanın ailesi. Mecidiyeköy'deki inşaatın sahibi Torunlar Gayrimenkul'den 820 bin lira istiyor...

Torun Center asansör kazasında bilirkişi raporu tamamlandı!

İstanbul Mecidiyeköy’de 10 işçinin ölümüyle sonuçlanan facianın raporunda asansör firması Geda Major ve Torunlar şirketi asli kusurlu, iş güvenliği firması ve uzmanları tali kusurlu bulundu...

Hyundai Asansör’den, güvenlik için bir milyon test!

İnşaat sektöründeki hareketlilik, sektörün olmazsa olmazı asansörlere olan talebi de artırırdı. Son dönemde ardı ardına yaşanan kazalar ise asansör ve iş güvenliği konusunu gündeme getiriyor.

obayashi uzay asansör projesi Haberi

obayashi uzay asansör projesi

Obayashi adlı Japon inşaat şirketi çılgın bir fikirle dünya gündemine oturdu. Şirket uzaya asansör inşa edecek.


Obayashi şirketi 2050 yılına kadar yeryüzünden 36 bin kilometre yükseklikte bir uzay istasyonu ve bu istasyona uzanacak bir çeşit asansör inşa etmeyi planlıyor.


Japon şirketin çılgın projesine göre istasyona yolculuğun saatte ortalama 200 kilometre hızla yaklaşık bir hafta süreceği hesaplanıyor. Bu asansör diğerlerinden farklı tasarlanıyor. Asansör gökdelenlerden alışıldığı gibi bir kabin değil, yaklaşık 30 kişinin nakledilebileceği bir kapsül olması, kapsülün içinde de bir haftalık yolculuk için yaşam mekanları ve tuvaletlerin olması öngörülüyor.



Çılgın asansör projesinin 36 bin kilometreden de yükseğe uzanması planlanıyor. Kule benzeri bu yapının toplam 96 bin kilometre yükseklikte olması, ucuna ise yapının dengesinin sağlayacak bir ağırlığın yerleştirilmesi hedefleniyor. Uzay istasyonunun enerjisinin ise...