01 / 05 / 2024

ocak ayı Enflasyon rakamları

ocak ayı Enflasyon rakamları

Kocaeli Sanayi Odası Başkanı Ayhan Zeytinoğlu, "ÜFE, bu kadar düşükken, TÜFE'nin yüksek seyretmesi, makasın oldukça yüksek kaldığı anlamına geliyor. Bu durum Merkez Bankasının özellikle tüketim yönlü sıkı para politikasını zorunlu kılabiliyor" dedi.

Enflasyondaki düşüş Ocak'ta da sürecek!

Merkez Bankası (TCMB) Aralık ayında yüzde 0.44 düşüşle yıllık bazda yüzde 8.17'ye gerileyen Tüketici Fiyatları enflasyonuna (TÜFE) ilişkin aylık fiyat gelişmeleri raporunda bazıayrıntılara dikkat çekti:

Ocak 2024 enflasyon rakamları açıklandı! İşte son dakika TEFE TÜFE rakamları!

Milyonlarca kişinin merakla beklediği Ocak ayı enflasyon rakamları az önce Türkiye İstatistik Kurumu tarafından açıklandı. İşte son dakika TEFE TÜFE rakamları...

Maaşlar değişecek mi? Şubat ayı enflasyon oranları açıklandı mı?

Şubat ayı enflasyon verilerinin açıklanıp açıklanmadığı sorgulanıyor. Ocak ayı enflasyonu yüzde 57,68 olarak kaydedildi. Bununla birlikte maaş zammı da araştırılan konular arasında yer alıyor. İşte detaylar!

Ocak ayı enflasyonu ne olacak? İşte ekonomistlerin ocak ayı ve 2023 yıl sonu enflasyon tahminleri!

TÜİK yarın ocak ayı enflasyon verilerini açıklayacak. Anadolu Ajansı, TÜİK açıklaması öncesinde ekonomistlerin ocak ayı ve yıl sonu tahminlerini aldı. İşte detaylar…

Ocak ayı konut kira artış oranı belli oldu! Dikkat çeken zam detayı! Kira kontratını yenileyecekler hemen bakın...

Ocak ayı kira artış oranı aralık ayı enflasyon verisinin açıklanmasından sonra gündeme geldi. Ocak ayı konut kira artış oranı belli oldu! Dikkat çeken zam detayı! Kira kontratını yenileyecekler hemen bakın...

Ocak ayı ofis kiralarına yüzde kaç zam yapılacak? 2023 iş yeri ve ofis kiraları ne kadar oldu? 

Enflasyon rakamlarının  3 Ocak 2023 tarihinde açıklanmasıyla birlikte iş yerleri ve ofis için kira artış oranları da belli oldu. Peki, Ocak ayı ofis kiralarına yüzde kaç zam yapılacak? 2023 iş yeri ve ofis kiraları ne kadar oldu? İşte detaylar...

Ocak ayı kira artış oranı belli oldu! Ocak ayı kira zammı ne kadar?

Ocak ayı kira artış oranı belli oldu. Ocak ayı kira artış oranı için gözler TÜİK tarafından açıklanacak olan Aralık ayı enflasyon rakamlarındaydı. Hatırlanacağı gibi, geçtiğimiz aylarda alınan kararla, kira artış oranı zammı ile ilgili önemli bir karar alınmıştı. İşte Ocak 2023 iş yeri ve konut kira

Kasım ayı enflasyon tahmini açıklandı. Memurlara ne kadar zam gelecek?

Kasım ayı enflasyon tahmini açıklandı. Öğretmenlere refah payı dahil yüzde kaç zam gelir?

Emeklilerin yüzü ocak ayı girmeden gülecek! SSK, Bağ-Kur ve Emekli Sandığı emeklilerine koşulsuz şartsız 2.200 TL ödeme!

Yeni yılda yapılacak zamlar milyonlarca emeklinin gündemini oluşturuyor. Merakla beklenen ocak ayı zam haberlerinin duyulacağı bir ay olacak. Bunun yanı sıra emeklilere yeni yıla girmeden önce 2.200 TL verileceği açıklandı. İşte detaylar!

Ocak ayında memur maaşı ne kadar olacak? 2023 emekli, memur maaşları ne kadar?

Ocak ayında memur maaşı ne kadar olacağı merakla araştırılıyor. Peki 2023 emekli, memur maaşları ne kadar olacak? İşte detaylar!

Ocak ayında emekli ne kadar zam alacak? Ocak ayı zammı belli oldu mu? İşte detaylar!

Ocak ayı zammı milyonlarca emeklinin gündemini oluşturuyor. İşte ocak ayı zammına dair detaylar!

Rakam belli oldu! Yeni yılda emekli maaşları ne kadar olacak? Emekli maaşı Ocak ayı hesaplaması…

Emekliler Ocak ayında maaşlara gelecek zam miktarını merak ediyor… Yeni yılda SSK ve Bağ-Kur’lu emekliye gelecek maaş zammı ile en düşük emekli maaşının 5.674 TL olması bekleniyor.

Otomotiv üretimi Temmuz'da 100 bin adedin altına düştü! Ocak ayından bu yana ilk kez yaşandı!

Otomotiv Sanayii Derneği verilerine göre Temmuz ayında sektörün toplam üretimi 93 bin 659 oldu. Bu şekilde Ocak ayından sonra ilk kez sektörün toplam üretimi 100 bin adedin altına indi.

Enflasyon oranları ne zaman açıklanacak? Temmuz ayı enflasyon oranları belli oldu mu?

Enflasyon oranları gündemde yer alan konulardan biridir. İşte vatandaşların araştırdığı Temmuz ayı enflasyon oranlarına dair detaylar!

ocak ayı Enflasyon rakamları Haberi

ocak ayı Enflasyon rakamları

Kocaeli Sanayi Odası Başkanı Ayhan Zeytinoğlu, gazetecilere yaptığı açıklamada, TÜİK tarafından açıklanan ocak ayı enflasyon rakamlarına göre, sanayi üretimindeki yavaşlamanın etkisini ÜFE'de bir derece gördüklerini belirterek, ÜFE'nin içinde özellikle petrole dayalı ciddi gerilemenin belirgin etkisinin dikkat çektiğini kaydetti.


Zeytinoğlu, TÜFE tarafında ise özellikle çekirdek enflasyonla ilgili "H ve I" endeksinde beklenen düzeyde iyileşmenin oluşmadığına dikkati çekerek, gıda tarafında da olumsuz seyrin sürdüğünü gördüklerini anlattı.


"Yüzde 8,17 olan 2014 yıllık enflasyonuna göre, yüzde 7,24'e gerilemiş olmamız, 2015 yılı beklentimizin yüzde 7'nin altı olacağına işaret ediyor" diyen Zeytinoğlu, şunları söyledi:


"Bunun yüzde 5’lere ne derece yaklaşacağı soru işaretidir. Nitekim petrol fiyatlarının Brent bazında yeniden 55’li seviyelerin üzerine geri dönmesi, petrol kaynaklı düşük enflasyonun sürmeyebileceğini gösteriyor. ÜFE, bu kadar düşükken, TÜFE'nin yüksek seyretmesi, makasın oldukça...