08 / 07 / 2024

Odakule binası ihale

Odakule binası ihale

İSTANBUL Sanayi Odası’nın, satışa çıkardığı Odakule binasına yeterli talep gelmemesi nedeni ile ihale iptal edildi. Odakule ile ilgili önümüzdeki dönemde yeni bir yol haritası belirlenecek.

Odakule binası ihaleye mi çıkıyor?

İstanbul Sanayi Odası’nın (İSO), Odakule binası başta olmak üzere gayrimenkullerini yeniden gözden geçirdiği öğrenildi. Oda yönetiminin, mülkiyet İSO’da kalmak şartıyla uzun dönemli kiralamalar için ihaleye çıkaracağı konuşuluyor.

Ümraniye yeni kaymakamlık binası için ihale yapıldı!

Ümraniye'de yeni inşa edilecek kaymakamlık binası için ihale yapıldı. Yeni bina inşaatının 600 gün içerisinde bitirilmesi hedefleniyor. 

Çorum Şeker Fabrikası'ndan kiralık bina ihalesi 24 Ağustos'ta!

Çorum Şeker Fabrikası Müdürlüğü tarafından Çiftçi Dinlenme Binası ihale usulü ile kiraya verilecek. İhale 24 Ağustos'ta gerçekleşecek..

Odakule binası yeniden açıldı!

Odakule binası, bir yıllık tadilat sürecinin ardından Başbakan Binali Yıldırım tarafından yeniden hizmete açıldı.

Odakule binası hizmete açılıyor!

Sanayi Odası (İSO) Meclisi'nin yer aldığı Tepebaşı'ndaki yenilenen Odakule binası hizmete açılıyor.

Eskişehir Alpu PTT Hizmet ve Santral Binası satılıyor!

Eskişehir Alpu PTT Hizmet ve Santral Binası ihale usulü ile satışa sunuluyor. Binanın satış ihalesi 11 Temmuz'da gerçekleşecek..

Eskişehir Tapu ve Kadastro'nun yeni binası ihale aşamasında!

Eskişehir Tapu ve Kadastro 17. Bölge Müdürü Cevdet Kılıç, Tapu Kadastro Bölge Müdürlüğü'nün 170. yıldönümüne yönelik açıklamalarda bulundu.

Zonguldak Merkez'de kan bağış merkezi binası işi ihale edilecek!

Türk Kızılayı Genel Müdürlüğü, Zonguldak Merkez'de kan bağış merkezi binası için proje işi ihale ediliyor. İhale 18 Mayıs'ta yapılacak..

Büyükçekmece Sosyal Tesisleri binası 3 milyon TL'ye ihale ediliyor!

Mülkiyeti Büyükçekmece Belediye Başkanlığı'na ait olan Büyükçekmece Sosyal Tesisleri binası 3 milyon 199 bin TL bedelle 15 yıl süreyle irtifak ve intifa hakkı bedeli ödemek suretiyle işletilme hakkı ihale edilecek.

Başiskele Mesire Alanı'nın ihalesi yapıldı!

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Park, Bahçe ve Yeşil Alanlar Dairesi Başkanlığı Park, Bahçe ve Şube Müdürlüğü tarafından Başiskele ilçesi Eski Yayla Tekne Pınarı’na A tipi mesire alanı yapımı için Büyükşehir hizmet binası ihale salonunda gerçekleştirildi.

Kocaeli Büyükşehir'den Karamürsel İHL'ye spor salonu!

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Fen işleri Dairesi Başkanlığı Yapı Kontrol Şube Müdürlüğü tarafından Karamürsel İmam Hatip Lisesi(İHL) Spor ve Seminer Salonu yapım ihalesi Büyükşehir hizmet binası ihale salonunda gerçekleştirildi.

Karamürsel İHL'ye spor salonu geliyor!

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Dairesi Başkanlığı Yapı Kontrol Şube Müdürlüğü tarafından Karamürsel İmam Hatip Lisesi(İHL) Spor ve Seminer Salonu yapım ihalesi Büyükşehir hizmet binası ihale salonunda gerçekleştirildi.

Karamürsel İHL Spor ve Seminer Salonu ihalesi yapıldı!

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Dairesi Başkanlığı Yapı Kontrol Şube Müdürlüğü tarafından Karamürsel İHL Spor ve Seminer Salonu yapım ihalesi yapıldı. Büyükşehir hizmet binası ihale salonunda gerçekleştirilen İhaleye 3 firma teklif verdi.

Aksaray'ın simgelerinden İSKİ binası yıkılacak!

'İSKİ Skandalı' olarak tarihe mal olan olayların yaşandığı, İSKİ'nin İstanbul Aksaray'daki simge binası ihale ile yıkılacak. Alanda yeni bir bina yapılmayacağı, park olarak düzenleneceği belirtildi.

Odakule binası ihale Haberi

Odakule binası ihale

En son teklif tarihi 3 Aralık olarak açıklanan Odakule için beklenen talep oluşmadı. 33 yıllığına ihale edilmesi planlanan bina için İSO’dan yapılan açıklamada “İhaleye teklif veren firma sayısının birden fazla olmaması ve rekabet ortamının oluşmaması nedeniyle, İSO Meclisi İhale Komisyonu ihaleyi iptal etme yetkisini kullanarak, Odakule’nin üst kullanım hakkının 33 yıllığına devri ihalesinin iptal edilerek sonlandırılmasına karar verilmiştir” denildi.



YOL HARİTASI BELİRLENECEK

İSO, Odakule ile ilgili önümüzdeki dönemde nasıl bir tasarrufta bulunulacağına ilişkin olarak yeni bir yol haritası belirleyecek.  İSO, Odakule’nin satışını geçen eylül ayında yapılan meclis toplantısında karara bağladı. Beyoğlu’nda İstiklal Caddesi ile Meşrutiyet Caddesi üzerinde bulunan Odakule, Tünel ve Galatasaray arasında yer alıyor. Odakule, bulunduğu noktanın kendi ismiyle anılmasını sağlayan ikonik binalardan. Temeli 1968’de atılan ve 1976’da hizmete açılan...