30 / 04 / 2024

ödedikleri emlak vergisi nasıl geri alabilirler

ödedikleri emlak vergisi nasıl geri alabilirler

Emlak Vergisi Kanunu gereğince tek mesken sahipleri için sıfır oranlı emlak vergisi uygulaması bulunuyor. Peki, geçmiş yıllarda ödenen emlak vergisi nasıl geri alınır? İşte ödenen emlak vergisini geri almanın yolu..

Emlak vergisi geriye dönük 5 yıl iadesi dilekçesi!

Emlak vergisinde sıfır oran uygulamasından yararlanabilen ancak bundan habersiz olanlar ödedikleri vergilerin iadesini alabiliyor. İşte emlak vergisi geriye dönük 5 yıl iadesi dilekçesi...

Emlak vergisi iadesi dilekçesi 2021!

Emlak vergisinden muaf olduğundan haberi olmadan ödeme yapan kimseler bir dilekçe ile ödedikleri paralarını geri alabiliyor. Peki emlak vergisi iadesi nasıl alınıyor? İşte emlak vergisi iadesi dilekçesi 2021...

3 soruda emlak vergisi iadesi!

Emlak vergisinden muaf olduğu halde ödeme yapan ev sahipleri, ödedikleri vergi tutarını geri alabiliyor. Peki, emlak vergisi iadesi nasıl alınır?

Emlak vergisi iade davası ne zaman açılır?

Emlak vergisinde muaf olduğundan habersiz olup emlak vergisi ödeyen ev sahipleri de bulunuyor. Bu kimseler, ödedikleri emlak vergisinin iadesi istenebiliyor. Peki, emlak vergisi iade davası ne zaman açılır?

Emlak vergisi nasıl iade edilir?

Emlak vergisi mükelleflerinin 2. taksit ödemelerini Kasım sonuna kadar yapmaları gerekiyor. Buna karşın kimi mükelleflere ise ödedikleri emlak vergisi iade ediliyor. Peki, emlak vergisi nasıl iade edilir?

Emlak vergisi 2015 ödeme tarihleri!

Gayrimenkul sahiplerinin sene içerisinde ödedikleri vergilerin başında emlak vergisi bulunuyor. Vergi için ödemeler senede 2 taksitte yapılabiliyor. Peki son ödeme günü ne zaman? İşte emlak vergisi 2015 ödeme tarihleri...

Emlak vergisi geri alma!

Emlak vergisinden muaf olduğundan habersiz bir şekilde vergi ödeyen kimseler ödedikleri emlak vergisini geri alabiliyor. Peki, emlak vergisi geri alma koşulları nelerdir? Emlak vergisi nasıl geri alınır?

Emlak vergisi iadesi devam ediyor mu?

Emlak vergisi muafiyetinden haberi olmadan, vergi ödeyen kimseler geçmişe dönük olarak ödedikleri verginin iadesini isteyebiliyor. Peki hala emlak vergisi iadesi devam ediyor mu? İşte yanıtı..

Emlak vergisi iade kanunu!

Maliye Bakanlığı tarafından alınan bir karara göre, emlak vergisi muafiyetinden faydalanabilecekken fazladan emlak vergisi ödeyen ev sahiplerine, ödedikleri vergi geri iade ediliyor. İşte emlak vergisi iade kanunu..

Emlak vergisi nasıl ödenir?

Emlak vergisinden muaf olmayanların ilgili belediyelere ödemesi gereken emlak vergisi nasıl ödenir? Emlak vergisi ödeme seçenekleri nedir? sorularının cevaplarını merak ediyorsanız detaylı olarak haberimizin içinde bulabilirsiniz..

Emlak vergisi beyannamesi düzenlemesi!

Emlak vergisi beyannamesi düzenlemesi nasıl yapılır? Emlak vergisi beyannamesi düzenlemesinde dikkat edilecek hususlar nelerdir, beyanname formunu nasıl doldurmalıyım? gibi soruların cevaplarını merak ediyorsanız haberimizi inceleyebilirsiniz..

Emlak vergisi oranları!

Emlak vergisi için devlete ödenmesi gereken vergi bedelleri emlak vergisi oranları üzerinden hesaplanıp belirleniyor. Peki emlak vergisi oranları neye göre değişiklik gösterir merak ediyorsanız haberimizi inceleyebilirsiniz..

Emlak vergisi mükellefi kimdir?

Emlak vergisi ödemekle yükümlü emlak vergisi mükellifi kimdir? Emlak vergisi Kanunu'ndaki maddelerde mükelleflik durumu ne şekilde ve hangi ölçütlerde yer alıyor? sorularının cevaplarını haberimizin içinde bulabilirsiniz...

ödedikleri emlak vergisi nasıl geri alabilirler Haberi

ödedikleri emlak vergisi nasıl geri alabilirler

Geçmiş yıllarda ödenen emlak vergisi nasıl geri alınır?

Emlak Vergisi Kanunu gereğince tek mesken sahipleri için sıfır oranlı emlak vergisi uygulaması bulunuyor. Muafiyet koşullarını taşıyan kimseler, belediyeye bildirimde bulunarak emlak vergisinden muaf olabiliyor. Peki, ödenen emlak vergisi geri alınabilir mi? Geçmiş yıllarda ödenen emlak vergisi nasıl geri alınır?


Maliye Bakanlığı'nın 11 Nisan 2011 tarih 006.01-2580 sayılı özelgesi ve 38 seri nolu emlak vergisi kanunu genel tebliği gereğince, vergi borcu ödenmişse muafiyetten faydalanabilen kişilere vergileri iade edilebiliyor.


Geçmiş yıllarda ödenen emlak vergisi geri alma yolu..

1- Emeklilerin 38 No.lu, ev hanımları ve işsizlerin de 44 No.lu Emlak Vergisi Tebliği’nde yer alan, bir örneğini de belediyelerden ücretsiz alabilecekleri formları doldurup ilgili belediyeye vermeleri gerekiyor.


2- Daha sonra ilgili belediyeden düzeltme yoluyla 2010, 2011, 2012, 2013 ve...