21 / 05 / 2024

ödemiş su dehlizi

ödemiş su dehlizi

Tarihi Küp Uçuran Kulesi altında kazma kürekle yapılan çalışma sırasında işçiler, bir su dehliziyle karşılaştı. Küp Uçuran Kulesi altına doğru uzanan yaklaşık 100 metre uzunluğundaki dehlizin yaklaşık 800 yıllık olduğu tahmin ediliyor.

Devlet Bahçeli'den İzmir depremi açıklaması!

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, İzmir'deki depreme ilişkin açıklamalarda bulundu. Bahçeli, "Ne yazık ki depremin ağır faturasını mazlumlar ödemiş, suçu günahı olmayan insanlarımızın üzerini beton bloklar örtmüş ve kapatmıştır" dedi.

İzmir'deki 22 su deposu yenileniyor!

Ödemiş, Beydağ ve Kiraz’da 22 su deposu yenileniyor İZSU Genel Müdürlüğü, Ödemiş, Beydağ ve Kiraz’daki su depolarını baştan sona yeniliyor 3 ilçeye daha sağlıklı, güvenli ve kaliteli su vermek için yürütülen çalışmalar 1.7 milyon liraya mal olacak.

İzmir Ödemiş'e kültür merkezi geliyor!

Ödemiş’in kültürel ve sosyal gelişimi konusunda girişimlerini sürdüren Ödemiş Belediye Başkanı A.Mahmut Badem, Gençlik Spor İl Müdürü Ali Osman Tatlısu ile Ödemiş’teki yatırımları değerlendirdi.

İZSU'dan Ödemiş, Beydağ ve Kiraz’a yatırım!

Ödemiş, Beydağ ve Kiraz’da su sıkıntısına son İzmir Büyükşehir Belediyesi İZSU Genel Müdürlüğü; Kiraz, Beydağ ve Ödemiş kırsalındaki yeni yatırımlarla yaz aylarında yaşanan su sıkıntısını ortadan kaldıracak.

Halil Demir Ödemiş teleferik projesi hakkında bilgi verdi!

AK Parti Ödemiş İlçe Başkanı Halil Demir Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu'na Ödemiş'in önemli projelerinden olan teleferik projesi ve bölge açısından önemi hakkında bilgi verdi...

Ödemiş OSB elektrik altyapısı için ihaleye çıkacak!

Ödemiş Organize Sanayi Bölgesi'nde su, kanalizasyon, çevre düzenlemesi ve yol için Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı'nca başlatılan çalışmaların ardından elektrik alt yapısı için 3 Aralık'ta ihaleye çıkılacak.

Ödemiş Aktaş Barajı inşaatında son durum!

Ödemiş'in Bülbüller mahallesi yakınlarında inşaatı süren Aktaş Barajı'nı ziyaret eden DSİ 2. Bölge Müdürü Hayati Çelenk, gövde dolgusunun yüzde 85 seviyesine ulaştığını, barajda sulama sezonuyla birlikte su tutmayı hedeflediklerini açıkladı.

Ödemiş OSB 2016 sonuna kadar tamamlanacak!

Ödemiş OSB'nin yol, su, kanalizasyon ve çevre düzenlemeleri için başlattığı çalışmalar devam ediyor. Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı'nın desteğiyle gerçekleştirilen proje çerçevesinde kazı ve dolgu çalışmalarının yüzde 60'ı tamamlandı

Ödemiş'e 1.5 milyon liralık yatırım!

İZSU Genel Müdürlüğü, Ödemiş ilçesinde özellikle yaz aylarında yaşanan su sıkıntısı çözmek için 7 kuyu açtı. 1.5 milyon liralık yatırımla ilçede su sıkıntısı sona ererken, ilave yeni kuyular için de çalışma başlatıldı.

İzmir Ödemiş OSB'de altyapı çalışmaları başladı!

İzmir’in Ödemiş ilçesindeki Organize Sanayi Bölgesi (OSB)’nde yol, su, kanalizasyon ve çevre düzenlemeleri için bir çalışma başlatıldı.

İzmir Ödemiş OSB'de yol çalışmaları başladı!

İzmir’in Ödemiş ilçesindeki Organize Sanayi Bölgesi ( OSB ) ’nde yol, su, kanalizasyon ve çevre düzenlemeleri için bir çalışma başlatıldı.

Ödemiş’in su sorunu çözülüyor!

İZSU Genel Müdürlüğü, su sıkıntısı çeken Ödemiş’in sorununa 8 kuyu ile çözüm buluyor. 5 kuyunun sondaj çalışması tamamlandı. Kalan 3 kuyunun da bir ay içinde açılması planlanıyor. İlçe bundan böyle yaz aylarında su sıkıntısı çekmeyecek.

Ödemiş'in su sorunu çözüldü!

İlçe sınırları içinde yaşayan her vatandaşın belediye hizmetlerinden eşit olarak yararlanması amacıyla çalışmalarını sürdüren Ödemiş Belediyesi, tarım yapılan bölgelerde sulama suyu şebeke hattı yapmak için harekete geçti.

ödemiş su dehlizi Haberi

ödemiş su dehlizi


Ödemiş'e bağlı Birgi beldesinde, içme suyu şebekesindeki arızanın onarım çalışmaları sırasında 800 yıllık tarihi su dehlizi ortaya çıktı. Küp Uçuran Kulesi altına doğru uzanan yaklaşık 100 metre uzunluğundaki dehlizin yaklaşık 800 yıllık olduğu tahmin ediliyor. Konuyla ilgili bilgi veren Birgi Belediye Başkanı Cumhur Şener, "Osmanlı döneminde bundan 800 yıl önce Aydın Oğulları'na başkentlik yapan Birgi'de yeraltında gömülü ve gün yüzüne çıkmamış birçok tarihi değerlere sahibiz. Ekiplerimizin yaptığı çalışmalar esnasında ortaya çıkan su dehlizi de bunlardan biri. Yaklaşık 100 metre uzunluğunda. Tescilli Küp Uçuran Kulesi'nin altından geçiyor. İzmir Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu Müdürlüğü'ne haber verdik. Ayrıca Ödemiş Müze Müdürlüğü yetkilileri gelerek incelemelerde bulundu. Yetkililerce yapılacak çalışmaların ardından burayı turizme kazandıracağız" diye konuştu.


Yeni...