05 / 05 / 2024

ödenmeyen aidat nasıl tahsil edilir

ödenmeyen aidat nasıl tahsil edilir

Takvim gazetesi yazarı Feride Hilal İmal bugünkü yazısında, aidat ödemelerini gerçekleştirmeyen dairelerin suların kesilip kesilmeyeceği sorusunun yanıtını kaleme aldı.

Konut sitesi aidatına gelen zam yüzde 68! Bu enflasyon nasıl düşecek?

Haber Programı Sunucusu Barış Esen, resmi sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşımda site aidatına gelen zammın yüzde 68 olduğunu belirterek, "Bu enflasyon nasıl düşecek?" diye sordu.

Aidatlara zam dönemi yaklaştı! Apartmanlarda aidat zammı nasıl hesaplanır?

Apartman aidatları için yeni bir zam dönemi yaklaşıyor ve apartmanlarda ortak giderler ve toplanan aidat bedelleri ile ilgili uygulanacak olan zamların nasıl hesaplandığı ve uygulandığı merak edilen konular arasında yer alıyor. Beklenen apartman aidatlarına yapılacak zam ve nasıl hesaplandığı işte a

Apartman aidatı neleri kapsar? Apartman aidatı nasıl belirlenir?

Apartman aidatı neleri kapsar? Apartman aidatı nasıl belirlenir? soruları vatandaşlar tarafından araştırılmaktadır. İşte detaylar!

Apartmanda aidat nasıl belirlenir?

Yeni yönetimin kurulacağı apartmanda merak edilen hususlardan biri de aidat oluyor. Peki, apartmanda aidat nasıl belirlenir?

Apartmanlarda yönetici seçimi nasıl yapılır?

Posta Gazetesi köşe yazarı Tamer Heper'e gelen soruda, 10 yıldır 5 katlı bir apartmanda oturduğunu belirten okuyucu, yöneticinin hiçbir işle ilgilenmediğini aktardı. Binada hiçbir problemin giderilmediğini söyleyen okuyucu, aidat toplanmadığını belirtti ve bu mağduriyeti nasıl gidereceklerini sordu.

Ödenmeyen kiralar nasıl tahsil edilir?

Takvim Gazetesi köşe yazarı Feride Hilal İmal, bugünkü yazısında, ödenmeyen kiraların nasıl tahsil edileceğini kaleme aldı. İşte İmal'ın o yazısı...

Sitelerde aidat borçluları nasıl duyurulmalı?

Posta Gazetesi köşe yazarı Tamer Heper'e gelen soruda, apartman yöneticilerin aidat borçlularının nasıl duyurulacağını kaleme aldı.

Ödenmeyen aidatlar nasıl tahsil edilir? 

Takvim Gazetesi yazarı Feride Hilal İmal bugünkü yazısında ödenmeyen aidatların nasıl tahsil edileceğini sorusunu kaleme aldı. İşte Feride Hilal İmal'in o yazısı...

4 maddede apartman yöneticisi nasıl seçilir?

Avukat Kadir Kurtuluş ile Stajyer Avukat Elif Hamzaçebi 'apartman yöneticisi nasıl seçilir' konusunu kaleme aldı. İşte 6 soruda site aidatı...

Site yönetimleri aidatları nasıl belirlemeli?

Ultima İnternational Eğitim ve Danışmanlık şirketinde Kalite ve Planlama Koordinatörü Zeynel Kayınova Emlakkulisi.com okurları için site yönetimlerinin aidatı nasıl belirlemesi gerektiğini anlattı. İşte Zeynel Kayınova'nın o yazısı..

Aidat borcunda hak nasıl aranır?

Posta Gazetesi Ekonomi sayfası köşe yazarı olan Tamer Heper bugünkü yazısında okuyucusunun ''Aidat borcunda hak nasıl aranır?'' sorduğu sorusunu yanıtladı. İşte o yazı...

Kat maliki nasıl icraya verilir?

Kat malikleri, kendi bağımsız bölümünün durumu dolayısıyla bunlardan faydalanmaya lüzum ve ihtiyaç bulunmadığını ileri sürmek suretiyle bu gider ve avans payını ödemekten kaçınamıyor. Peki, aidat borcunu ödemeyen kat maliki nasıl icraya verilir?

Eski ev sahibinin aidat borcu nasıl ödenir?

Apartman ve konut sitelerinde tüm maliklerin aidat borcunu ödemesi gerekiyor. Peki, bir ev satın aldığınızı ancak eski ev sahibinin aidat borcunun olduğunu düşünelim. Eski ev sahibinin aidat borcu nasıl ödenir?

ödenmeyen aidat nasıl tahsil edilir Haberi

ödenmeyen aidat nasıl tahsil edilir

Takvim gazetesi yazarı Feride Hilal İmal bugünkü yazısında, aidat ödemelerini gerçekleştirmeyen dairelerin suların kesilip kesilmeyeceği sorusunun yanıtını kaleme aldı. İşte o yazı.

"Sitede yöneticiyim, aidatlarını ödemeyenlerin suyunu kesebilir miyim?"

Su ve elektrik veya doğalgaz gibi enerji faturaları tek bir fatura ile site yönetimine geliyor, site yönetimi tarafından bağımsız bölümlere dağıtılıyorsa ve yönetim planında örneğin aidat borcunu ödemeyenlerin enerjisinin kesileceğine yönelik bir madde  yer alıyorsa yada daha önceki kat malikleri kurullarında tüm kat maliklerinin salt çoğunluğu ile böyle bir karara varılmış ise artık yönetim suyu kesebilir.

Fakat bu şekilde bir yüküm bulunmuyorsa ve faturalar ayrı ayrı abonelik şeklinde her bir malike ait ise suyun veya diğer tüketimlerin kesilmesi yasal değil.

Çatıyı teras olarak kullanan kat maliki şikayet edilebilir...