28 / 04 / 2024

odtü kampüsünden geçen yol

odtü kampüsünden geçen yol

Ankara Büyükşehir Belediyesi ekiplerinin, ODTÜ'den geçen yola yönelik çalışmaları sürerken, üniversitenin A4 kapısına yakın bir bölgede su borusu patladı. Ankara Büyükşehir Belediyesi olaya müdahale ederken, biriken su vidanjörlerle boşaltıldı...

Yavuz Sultan Selim Köprüsü'nden geçecek tren için BAE ile kredi görüşmesi yapılıyor!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Yavuz Sultan Selim Köprüsü üzerinden geçecek demir yolu projesi için BAE ile kredi görüşmesinin yapıldığına dikkat çekerek, proje ile ilgili bilgi verdi. 

Bakan açıkladı: 24 Haziran'da Osmangazi Köprüsü'nden 111 bin 770 araç geçti

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, 24 Haziran'da Osmangazi Köprüsü'nden 111 bin 770 aracın geçtiğini duyurdu. İşte detaylar...

Borsa İstanbul'da yatırımcı sayısı geçen hafta 4,64 milyondan 4,56 milyona düştü! 

Borsa İstanbul'un son durumu sık sık yatırımcılar arasında merak konusu oluyor. Borsa İstanbul'da yatırımcı sayısının, geçen hafta 4,64 milyondan 4,56 milyona düştüğü belirtildi. İşte ayrıntılar...

TÜİK Mart ayı verilerini paylaştı! inek sütü miktarı geçen seneye oranla yüzde 6,2 oldu

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), Mart ayına ait süt ve süt ürünleri imalatı verilerini paylaştı. Türkiye genelinde toplanan inek sütü miktarı, Mart ayında geçen senenin aynı ayına oranla yüzde 6,2 yükselişle 911 bin 760 tona erişti.

Osmangazi Köprüsü'nden iki haftada 757 bin araç geçti

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı, Osmangazi Köprüsü'nden 4-17 Temmuz tarihleri arasında toplamda 757 bin 227 aracın geçtiğini açıkladı. En yoğun araç geçişi, Kurban Bayramı arifesi olan 8 Temmuz’da oldu. Bu tarihte, Osmangazi Köprüsü’nden 80 bin 624 araç geçti.

Osmangazi Köprüsü'nden geçiş ücretlerinin 590 lirasını geçmeyenler ödüyor

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı Osmangazi Köprüsü'nden Kurban Bayramı sürecinde 100 bine yakın aracın geçtiğini açıkladı. Osmangazi Köprüsünden geçen araçlardan 184 lira ücret alınıyorken köprüyü hiç kullanmayanlar 590 lira bedel ödüyor.

Reddi miras süresi geçince ne olur? Süresi geçen miras reddedilebilir mi?

Miras, bir kimsenin vefat ermesinden sonra yasal mirasçılarına kalan malları olarak biliniyor. Mirasçıların mirası kabul etme hakkının yanı sıra mirası reddetme hakkı da bulunuyor. Peki, Reddi miras süresi geçince ne olur? Süresi geçen miras reddedilebilir mi? İşte tüm detaylar...

Çanakkale Köprüsü'nde günlük zarar ne kadar? İşte ilk hafta günlük geçen araç sayısı 

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın, açılışını yaptığı ve geçiş ücretini ‘’Sadece 200 liracık’’ diyerek açıkladığı 1915 Çanakkale Köprüsü’nden günlük geçen araç sayısı ortaya çıktı. Çanakkale Köprüsü’nde verilen araç geçiş taahhüdü nedeniyle ilk hafta zarar edildiği öğrenildi.

45 bin araç geçiş garantisi verilmişti! 1915 Çanakkale Köprüsü'nden kaç araba geçti?

45 bin araç garantisi verilen 1915 Çanakkale Köprüsü'nden geçen araç sayısı açıklandı. Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, köprüden paylaştığı fotoğrafla birlikte yeni yapılan Çanakkale Köprüsü’nden araç geçiş sayısını paylaştı.

İstanbul'da evsiz sayısı her geçen gün yıl artıyor!

Mega kent İstanbul'da evsiz sayısı her geçen gün yıl artıyor. Evsizler yetkililere şöyle sesleniyor: "Bize sahip çıkın. Bizim de bir hayatımız vardı. İnsanca yaşamak istiyoruz."

Bahçeşehir Koleji'nden Antalya'ya yeni kampüs!

Yatırımlarına hız kesmeden devam eden Bahçeşehir Koleji, yeni kampüsünü Antalya Serik'te hayata geçiriyor.

Türk Vatandaşlarının Yurt Dışında Geçen Sürelerinin Değerlendirilmesi Hakkında Kanunda Değişiklik!

3201 Sayılı Yurt Dışında Bulunan Türk Vatandaşlarının Yurt Dışında Geçen Sürelerinin Sosyal Güvenlikleri Bakımından Değerlendirilmesi Hakkında Kanunda Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun Teklifi TBMM'ye sunuldu. 

Boğaz'dan geçen gemilerin yarısı Kanal İstanbul'dan geçse rekor olur!

İstanbul Boğazı'ndan geçen gemi sayısı 2018'de 41 bin 103 oldu. Yani Boğaz'dan geçen gemilerin, geçen yılki sayıya göre, yarısı Kanal İstanbul'dan geçse, Kanal İstanbul insan yapımı kanallar içinde en yoğun trafiğe sahip olur...

odtü kampüsünden geçen yol Haberi

odtü kampüsünden geçen yol


Ankara Büyükşehir Belediyesi ekiplerinin, ODTÜ kampüsünden geçen yola yönelik çalışmaları sürerken, üniversitenin A4 kapısına yakın bir bölgede su borusu patladı. Patlama yeni yol çalışmasının yapıldığı yerde su birikintisine yol açarken, kampüse ulaşımın sağlandığı 1588. caddenin bir bölümünde ise yapımı süren yeni yolun doğru çökme meydana geldi. 


Yaya ve araç geçişi için kullanılan 1588. caddenin bir bölümü kapatılırken, bölgeki binalarda da su kesintisi yaşandı. 


Ankara Büyükşehir Belediyesi ekipleri olaya müdahale ederken, yeni yolda biriken su vidanjörlerle boşaltıldı. 


Ankara Büyükşehir Belediyesi'nin açıklaması


Ankara Büyükşehir Belediyesi de konuya ilişkin yazılı bir açıklama yaptı.


Yol çalışması sırasında zeminin gevşek olduğu bölgelerden biri olan ODTÜ kampüsünün A4 kapısı yolunda kazı çalışmaları esnasında küçük çaplı bir kitle hareketi meydana geldiğinin belirtildiği açıklamada, şunlar kaydedildi:


"Meydana gelen kitle hareketi bazı çevrelerce ODTÜ...