27 / 04 / 2024

Osmangazi Köprüsü'nden geçiş ücretlerinin 590 lirasını geçmeyenler ödüyor

Osmangazi Köprüsü'nden geçiş ücretlerinin 590 lirasını geçmeyenler ödüyor

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı Osmangazi Köprüsü'nden Kurban Bayramı sürecinde 100 bine yakın aracın geçtiğini açıkladı. Osmangazi Köprüsünden geçen araçlardan 184 lira ücret alınıyorken köprüyü hiç kullanmayanlar 590 lira bedel ödüyor.



Osmangazi Köprüsü’nden geçen otomobil 184.5 TL ödüyor. Köprüden 41.25 dolar artı yüzde 8 KDV yani mevcut dolar kuru ile 775 TL ile 40 bin araç garantisi verilmişti. Garanti edilen ücretin farkı olan 590 TL ise kamu kaynaklarından yani geçmeyenin kesesinden ödeniyor.

Cumhuriyet Gazetesi'nden Bora Erdin'in haberine göre; Osmangazi Köprüsü’nde araç geçiş rekoru kırıldığı  Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından açıklandı. Osmangazi Köprüsü’nde günlük 40 bin araç geçiş garantisi var. Ayrıca köprüden geçen otomobiller geçiş için 184.5 TL ödüyor. Ancak köprünün garanti ödeme tutarı 41.25 dolar + yüzde 8 KDV olarak belirlendi. Yani mevcut dolar kuru (17.40 TL) ile köprüden geçen her araç kendi 184.5 TL’sini ödüyor. Köprünün garanti ücret bedeli ise 775 lira olduğu için 590.67 TL’lik fark ise devletin kasasından çıkıyor. Devlet, geçen 40 bin araç için mevcut kurla 23 milyon 626 bin TL günlük ödeme yapıyor.

 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön