19 / 05 / 2024

odtü kentsel sönüşüm yarışması

odtü kentsel sönüşüm yarışması

Ortadoğu Teknik Üniversitesi (ODTÜ) Mimarlık Bölümü 4. sınıf öğrencilerinin dönem proje konusu Adana oldu. ODTÜ Mimarlık Bölümü son sınıf öğrencilerinin jüri çalışması 7-8 Ocak 2016 tarihlerinde Ankara'da ODTÜ Mimarlık Kampüsünde yapıldı.

Almanya'da kentsel dönüşüm süreci!

Yenişehir Gündem Gazetesi köşe yazarı Ziya Güney bugünki yazısında Almanya'da kentsel dönüşümü anlattı. İşte o yazı...

Bağcılar'da kentsel dönüşüm yıkımları sürüyor!

Türkiye nüfusunun yüzde 1'inin yaşadığı Bağcılar, ilçe statüsü kazandığı 1992 yılından bu yana önemli değişimler yaşadı. İlçe şu sıralar kentsel dönüşüm heyecanı yaşıyor. İşte yaşananlar...

Fikirtepe'de kentsel dönüşüm süreci hızlanıyor!

İstanbul Fikirtepe'de 4 yıldır süren ve yılan hikâyesine dönen kentsel dönüşüm sürecini hızlandırmak için 17 inşaat şirketi Fikirtepe Platformu'nu kurdu. Fikirtepe'de, 4 yılda geliştirilen projelerle 18 milyar dolara ulaştı.

Fikirtepe'de kentsel dönüşüm süreci hızlanıyor!

Kadıköy Fikirtepe’de 4 yıldır süren kentsel dönüşüm sürecini hızlandırmak için 17 inşaat şirketi Fikirtepe Platformu’nu kurdu. Bölgede 4 yılda 35 bin konut, 2 bin 500 ticari alan yapılması bekleniyor.

Tokat'ta Kentsel Dönüşüm Master toplantısı yapıldı!

Tokat Niksar Belediyesi Meclis Salonunda Kentsel Dönüşüm Master toplantısı düzenlendi. Düzenlenen toplantıda Kentsel Dönüşüm Master Planı hakkında AKS Planlama şirketi tarafından bilgi aktarımı yapıldı.

Erzurum'da kentsel dönüşüm toplantısı yapıldı!

Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, kentsel dönüşüm kamulaştırma alanındaki gecekondu sahipleriyle istişare toplantısı yaptı. Toplantıya Erzurum Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Selami Keskin de katıldı...

Kentsel dönüşüm yıkım süreci nasıl işler?

Bir yapının riskli olduğu tespitinin Bakanlıkça belirlenen kurum ve kuruluşlar tarafından yapıldıysa bina kentsel dönüşüm sürecine giriyor. Peki, kentsel dönüşüm yıkım süreci nasıl işler?

Söke Belediyesi'nde kentsel dönüşüm konuşuldu!

Gündem maddesinin az olması nedeniyle Eylül ayı meclis toplantısının resmi bölümü kısa sürede tamamlanırken tüm meclisi üyelerinin tamamının katıldığı toplantının sonunda kaymakam Tahsin Kurtbeyoğlu’na kentsel dönüşüm ile ilgili sunum yapıldı.

Gaziosmanpaşa'da kentsel dönüşüm bilgilendirme toplantısı düzenlendi!

Gaziosmanpaşa Belediyesi, Kentsel Dönüşüm Bilgilendirme Toplantısı düzenledi. Toplantıda konuşan Belediye Başkanı Hasan Tahsin Usta, kentsel dönüşümle ilgili rant iddialarına sert çıkarak, "Biz kentsel dönüşümü vatandaşlarımız için yapıyoruz" diye konuştu

Gaziosmanpaşa'da Kentsel Dönüşüm Toplantısı yapıldı!

Kentsel Dönüşüm Bilgilendirme Toplantısı'nda konuşan Belediye Başkanı Hasan Tahsin Usta, kentsel dönüşümle ilgili rant iddialarına sert çıkarak, “Biz kentsel dönüşümü vatandaşlarımız için yapıyoruz” diye konuştu.

Talas'taki kentsel dönüşüm projesinin tanıtım toplantısı yapıldı!

Kayseri'nin en önde gelen inşaat şirketlerinden birisi olan Özerler İnşaat'ın Yönetim Kurulu Başkanı Cuma Özer, Talas'ta yapacakları kentsel dönüşüm projesi ile Kayseri'nin inşaat sektörüne yeni bir soluk getireceklerini söyledi.

Kentsel dönüşüm bir rant kapısı değildir!

Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce 17 Ağustos Marmara Depremi'nin yıldönümünde SABAH için yazdı. Güllüce, kentsel dönüşümün bir rant kapısı olmadığını belirterek, "Kapsamlı ve sabırlı çalışma gerek" dedi.

Kentsel dönüşüm kira yardımı başvuru süresi!

Ev ve işyerinin bulunduğu binası riskli olan hak sahipleri devletin sunduğu finansal desteklerden yararlanabiliyor. Peki, kentsel dönüşüm kira yardımı başvurusu nasıl yapılır? Kentsel dönüşüm kira yardımı başvuru süresi nedir?

odtü kentsel sönüşüm yarışması Haberi

odtü kentsel sönüşüm yarışması

Ortadoğu Teknik Üniversitesi (ODTÜ) Mimarlık Bölümü 4. sınıf öğrencilerinin dönem proje konusu Adana oldu. 


Seyhan ilçesinde Sarıyakup Mahallesi Kentsel Sit Alanı ve Döşeme Mahallesi ile Yüreğir ilçesinde Cumhuriyet Un Fabrikası ve Çukurova ilçesinde Göl Mahallesi'nde gerçekleştirilen Kentsel Yenileme içeriğinde Prof.Dr. F. Cana Bilsel ve Prof.Dr. Mualla Erkılıç Bayar Adana'ya geldi. Proje çalışmalarını yürüten ODTÜ Mimarlık Bölümü son sınıf öğrencilerinin jüri çalışması 7-8 Ocak 2016 tarihlerinde Ankara'da ODTÜ Mimarlık Kampüsünde yapıldı.


Çalışmaya ve jüri toplantısına Adana Büyükşehir Belediyesi'ni temsilen İmar Daire Başkanı Mimar Oktay Karakuş katıldı. Prof. Dr. F. Cana Bilsel, Prof. Dr. Mualla Erkılıç Bayar, Prof.Dr. Neriman Şahin Gökçe ile Büyükşehir Belediyesi İmar Daire Başkanı Mimar Oktay Karakuş, Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi Şehir Plancısı Ulaş Çetinkaya ve Yüksek Mimar Kaya Arıkoğlu'nun...