30 / 04 / 2024

Söke Belediyesi'nde kentsel dönüşüm konuşuldu!

Söke Belediyesi'nde kentsel dönüşüm konuşuldu!

Gündem maddesinin az olması nedeniyle Eylül ayı meclis toplantısının resmi bölümü kısa sürede tamamlanırken tüm meclisi üyelerinin tamamının katıldığı toplantının sonunda kaymakam Tahsin Kurtbeyoğlu’na kentsel dönüşüm ile ilgili sunum yapıldı.



Gündem  maddesinin az  olması nedeniyle Eylül ayı meclis toplantısının resmi bölümü kısa sürede tamamlanırken tüm meclisi üyelerinin tamamının katıldığı toplantının sonunda kaymakam Tahsin Kurtbeyoğlu’na kentsel dönüşüm ile ilgili sunum yapıldı.


Açılış ve yoklamanın ardından saygı duruşu sonrası bir önceki meclsi karar özetinin oylanarak kabul edilmesinin ardından AK Partili Haldun Işıklı’nın sözlü olarak dile  getirdiği ‘Beldelerden gelen personelin durumları ile ilgili önergesi kabul edilerek gündeme  alındı.


Gündemde yer alan - Belediyenin 02.04.2015 tarih ve 29314 sayılı Resmi Gazete’ de yayınlanan 08.05.2015 tarih ve 2015/5-89 sayılı Meclis Kararı ile C-11 grubunda işlem gördüğünden, kadro değişiklik cetvelinde  Genel Hizmetler Sınıfında bulunan Park Bahçeler Müdürlüğünün kaldırılarak, ihtiyaç duyulan Arşiv Müdürlüğü Kadrosuna dönüştürülmesi konusunun  görüşülerek karara bağlandı.


Belediye Başkanı Süleyman Toyran konu hakkında meclis üyelerini bilgilendirtilmesinin ardından yine gündemde yer alan imarla ilgili madde imar komisyonun görüşü doğrultusunda kabul edildi.


AK Parti Meclisi üyesi Haldun Işıklı’nın gündeme getirdiği beldelerden gelen personelin daha  aktif çalıştırılması ile ilgili konu tartışılırken Belediye Başkanı Süleyman Toyran, ”Büyükşehir Yasası kapsamında ihtiyaç fazlalığı personelin durumunu valiliğe bildirdik, dava  açtık sürüyor. Eylülde ayı sonunda Büyük Şehir yasası kapsamında  yeniden mal ve personel paylaşımı söz  konusu, bu konuda yeni bir sürece girilecek. Fazla Personel olması ekonomik olarak bizi de zorluyor. Süreç içerisinde bu tür sıkıntıların düzeleceğine inanıyorum.” dedi. 


Söke Ekspres Gazetesi


Geri Dön