30 / 04 / 2024

Çekmeköy Belediyesi'nde kentsel dönüşüm zirvesi!

Çekmeköy Belediyesi'nde kentsel dönüşüm zirvesi!

Çekmeköy Belediye Başkanı Ahmet Poyraz, Çekmeköy'de faaliyet gösteren müteahhitlerle kentsel dönüşümü konuşuyor... Çekmeköy Belediyesi'nde düzenlenen istişare toplantısına toplam 100 müteahhit davet edildi. İşte o toplantıdan ilk bilgiler...



Çekmeköy Belediye Başkanı Ahmet Poyraz, Çekmeköy'de faaliyet gösteren müteahhitlerle istişare toplantısı gerçekleştiriyor.


Çekmeköy Belediyesi nde kentsel dönüşüm zirvesi!


Çekmeköy Belediyesi'nde düzenlenen istişare toplantısının gündemini ise kentsel dönüşüm oluşturuyor... Toplantıya katılımı için 100 müteahhite davetiye gönderildi. 


Çekmeköy Belediyesi nde kentsel dönüşüm zirvesi!


Çekmeköy Belediye Başkanı Ahmet Poyraz, Çekmeköylü müteahhitlerle bir araya gelerek, kentsel dönüşüm, inşaat ruhsatı, iskan gibi konularda yapılan yeni düzenlemeleri anlattı.

Çekmeköy Belediye Başkan Yardımcıları Fatih Sırmacı ve Şahmettin Yüksel’in de katıldığı toplantı belediyenin meclis salonunda gerçekleştirildi. 2015 yılında uygulamaya başlanacak internet üzerinden dosya takibinin anlatıldığı toplantıda ağırlıklı olarak iş güvenliği ve yapılaşmada yönetmeliklerin önemi görüşüldü.

Poyraz: Kırmızı çizgilerimiz var!

Çekmeköy’ün yeni yapılaşma sürecini yaşayan bir ilçe olduğunu hatırlatarak söze başlayan Çekmeköy Belediye Başkanı Ahmet Poyraz, bu süreçte, müteahhitlerin olduğu kadar, toprak sahipleri ve yapı kontrol firmalarına da önemli sorumluluklar düştüğünü belirtti.  Çekmeköy’ü inşa ederken yapılanların şehri güzelleştiren ve değerini artıran yapılar olması gerektiğini belirten Başkan Poyraz, verilere, planlara ve yönetmeliklere uygun olarak yapılan yatırımlar hem müteahhide, hem yatırımcısına, hem de kentimize kazandırır,” dedi. Yönetmeliklerin uygun gördüğü kadarıyla esneklik anlayışına sahip oldukların belirten Başkan Poyraz,  yönetmeliklere aykırı düşen durumlara kesinlikle müsamaha gösterilmeyeceğini, kırmızı çizgileri kimsenin zorlamamasını istedi. 

Çekmeköy'de 30 bin daire yenilendi!

Başkan Poyraz, Çekmeköy’de adı konulmuş bir kentsel dönüşüm faaliyeti olmamasına rağmen 30 bin konutun yenilendiğini belirterek şunları söyledi: “Mülk sahipleri ilçede yaşanan değişimin, dönüşümün farkında. Kendileri de daha iyi şartlarda yaşamak istedikleri için birçok konut yıkılarak yerine yenileri yapıldı. Bu süreçte belediye olarak inşaat sahiplerine kurallar çerçevesinde yardımcı oluyoruz. Toprak sahipleri de gelip belediyeye anlaşmak üzere oldukları firmaları bir sorsunlar. İnşaat bitirmeleri, iskan durumları nedir. Baştan bunlar araştırılmıyor sonra mağdur olarak şikayet için geliyorlar.”

Can güvenliği önceliğimiz!

İnşaatlarda can güvenliğinin tüm kazançlardan daha önemli olduğunu belirten Başkan Poyraz, hazırlanan örnekteki gibi işçi güvenliği için gerekli tüm donanımların inşaatta kullanılmasının zorunlu olduğunu hatırlattı.

Emre Kulcanay / Emlakkulisi.com


Geri Dön