02 / 05 / 2024

ODTÜ mescidi açıldı

ODTÜ mescidi açıldı

Geçtiğimiz günlerde uzun süre tartışmalara konu olan Ortadoğu Teknik Üniversitesi (ODTÜ) mescidi sonunda açıldı ve ilk namazlar kılındı. Mescid, namaz kılan öğrenciler arasında büyük sevinç yaşanmasına neden oldu.

ODTÜ Teknokent Bilişim İnovasyon Merkezi açıldı!

ODTÜ Teknokent Bilişim İnovasyon Merkezi hizmete açıldı. Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, açılış konuşmasını yaptı.

Topkapı Sarayı'nda restorasyonu tamamlanan bölümler ziyarete açıldı!

Topkapı Sarayı'nda restorasyonu tamamlanan Saray Mutfakları ve hamamı, Aşçılar Mescidi, Kalayhane ile Harem Hünkar Hamamı, Valide Sultan Hamamı ve Kuşhane Mutfağı ile peyzaj düzenlemesi tamamlanan Arslanlı Bahçe ziyarete açıldı.

Şeyh Süleyman Mescidi hizmete açıldı!

Med-Art Projesi kapsamında yenilenen Şeyh Süleyman Mescidi dün himzete açıldı. Mescit, Vakıflar Genel Müdürlüğü ile İtalyan Mimarlık, Sanat ve Kent Restorasyonu Derneği tarafından restore edildi.

Çekmeköy Doğa Park Mescidi açıldı!

Çekmeköy Hamidiye Mahallesi Doğa Park içinde yer alan ve inşaatı tamamlanan mescidin açılışı yapıldı.

Konya Cemel Ali Dede Türbesi ve Mescidi açıldı!

Konya Büyükşehir Belediyesi tarafından restorasyonu yapılan Cemel Ali Dede Türbesi ve Mescidi, Cuma namazı ile birlikte açıldı. Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, şehrin hafızası olan eserleri ziyaret ederek, ibadet ederek yaşatmak gerektiğini vurguladı.

Bursa Yörükler Mescidi hizmete açıldı!

400 yıl önce yapılan ancak zaman içinde yıkılıp, üzerine bina yapılan Yörükler Mescidi restorasyondan sonra ilk günkü orijinal haliyle yeniden ibadete açıldı. Tarihi mescidin açılışı için tören düzenlendi.

ODTÜ'nün yeni mescidi hizmete açıldı!

Geçtiğimiz günlerde uzun süre tartışmalara konu olan Ortadoğu Teknik Üniversitesi (ODTÜ) mescidi sonunda açıldı ve ilk namazlar kılındı. Mescid, namaz kılan öğrenciler arasında büyük sevinç yaşanmasına neden oldu.

İshakpaşa Sarayı mescidi ibadete açıldı!

Ağrı'nın Doğubayazıt İlçesinde bulunan İshakpaşa Sarayı'nın içinde bulunan mescit restorasyon çalışmalarının tamamlanmasının ardından 200 yıl sonra yeniden ibadete açıldı.

İzmit Cephanelik Mescidi açıldı!

İzmit Belediyesi'nin vatandaşlardan gelen talep üzerine kısa bir süre önce yapımını tamamladığı Cephanelik mesire alanındaki mescit açıldı.

Edirne Kazasker Salih Mescidi ibadete açıldı!

1600'lü yılların başında yapıldığı sanılan Kazasker Salih Mescidi iki yıldan az bir sürede restore edilerek Ramazan ayının ilk cuma namazıyla ibadete açıldı. 2013 yılının Temmuz ayında başlayan onarım çalışmaları, Mayıs 2015'te tamamlandı.

Kütahya'da 15. yüzyıldan kalma mescit ibadete açıldı!

Kütahya'da Balıklı Mahallesi Kapandere Sokak üzerinde bulunan mescit,15. yüzyıldan kalma Şeyh Muslihiddin Mescidi, Vakıflar Genel Müdürlüğü ve Kütahya Belediyesi tarafından restorasi yapılarak hizmete açıldı...

Türkiye'nin en büyük AVM mescidi ibadete açıldı!

Türkiye'nin en büyük alışveriş merkezi mescidi Antalya'da ibadete açıldı. Erkek ve kadınlara ait iki ayrı bölümden oluşan 750 metrekare büyüklüğündeki mescidin minberi 'Hu', mihrabı ise hilal şeklinde....

Arthur&Miller Real Estate'in Bahçeşehir Ofisi açıldı!

Arthur & Miller Real Estate'in yeni franchise ofisi Bahçeşehir'de hizmete açıldı

ODTÜ mescidi açıldı Haberi

ODTÜ mescidi açıldı

ODTÜ Rektörü Prof. Dr. Ahmet Acar'ın bizzat ilgilenmesiyle yeniden ibadete açılan mescid, namaz kılan öğrenciler arasında büyük sevinç yaşanmasına neden oldu.


Ne olmuştu?


ODTÜ Mescid Topluluğu’ndan öğrenciler, hazırlık bölümündeki mescidin yetersiz olduğunu savunarak, rektörlükten yeni bir alan istedi. Bu talebe karşı çıkan öğrenciler ise topladıkları imzalarla başlayan inşaatı durdurdular. Bunun üzerine mescit inşaatını durdurulmasına tepki gösteren bir grup, 22 Aralık’ta basketbol sahasında namaz kılınca gerginlik kavgaya dönüştü. Daha sonra gruplar ODTÜ’nün farklı yerlerinde açıklamalar yaptılar.


 


Genç Memur-Sen üyeleri, üniversitenin A1 kapısında ODTÜ Mescid Topluluğu’ndan öğrencilere destek için bir araya gelirken, Eğitim Sen ODTÜ İşyeri Temsilciliği, Orta Doğu Öğretim Elemanları Derneği, ODTÜ...