28 / 04 / 2024

Edirne Kazasker Salih Mescidi ibadete açıldı!

Edirne Kazasker Salih Mescidi ibadete açıldı!

1600'lü yılların başında yapıldığı sanılan Kazasker Salih Mescidi iki yıldan az bir sürede restore edilerek Ramazan ayının ilk cuma namazıyla ibadete açıldı. 2013 yılının Temmuz ayında başlayan onarım çalışmaları, Mayıs 2015'te tamamlandı.



1600'lü yılların başında yapıldığı sanılan Kazasker Salih Mescidi iki yıldan az bir sürede restore edilerek Ramazan ayının ilk cuma namazıyla ibadete açıldı.


alnızca minaresi kalmış olan Kazasker Salih Camii ile ilgili olarak ilk önce 2008 yılında araştırma kazısı yapılmıştı. Kazı ardından yapının projeleri hazırlandı ve kurul onayından geçti. 2013 yılının Temmuz ayında başlayan onarım çalışmaları, Mayıs 2015'te tamamlandı.


Mescidin ibadete açılış töreninde Edirne Valisi Dursun Ali Şahin, minaresi kalan bir mescidin daha Vakıflar Genel Müdürlüğü'nce ihya edildiğini söyledi.


Edirne'de minaresi kalan 12 kıymetli eserin daha ayağa kaldırılacağını ifade eden Vali Şahin, Kazasker Salih beyin haziresinin de onarılacağını ifade etti.


AK Parti Edirne Milletvekili Şemsettin Emir de AK Parti iktidarı döneminde pek çok dini mabedin onarıldığını ayağa kaldırıldığını bu hizmetlerin hızla süreceğini kaydetti.


Cumhuriyet Başsavcısı Muhammet Savran ve Vakıflar Edirne Bölge Müdürü Osman Güneren'in konuşmalarının ardından açılış kurdelesi Vali Şahin, Milletvekili Emir ve diğer protokol üyelerince kesildi.


Toki Haber


Geri Dön