07 / 05 / 2024

ODTÜ öğrencileri

ODTÜ öğrencileri

ODTÜ Üniversite'sinin öğrencileri, mevcudu yetmediği ve maksada uygun düşmediği için yeni bir mescid yapılmasını istemişlerdi, inşaat ihale edilerek yapımı başlamıştı, mescid karşıtlarının baskın tepkileri sebebiyle inşa durduruldu.

ODTÜ'lü öğrenciler Samsun'u planladı!

Ortadoğu Teknik Üniversitesi (ODTÜ) Mimarlık Fakültesi Şehir ve Bölge Planlama Bölümü dördüncü sınıf öğrencileri, Samsun için hazırladıkları projeleri tamamladı.

ODTÜ Mimarlık öğrencilerinden Mehmet Kocadon’a ziyaret!

ODTÜ Mimarlık Fakültesi öğretim üyeleri ile son sınıf öğrencileri, Bodrum’daki Çatal Ada’da başlattıkları öğrenci projesi kapsamında Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon’u ziyaret etti.

ODTÜ Mimarlık Fakültesi öğrencileri Bafra'da!

Bafra Belediye Başkanı Zihni Şahin, ODTÜ’lü şehir planlayıcı adaylarını konuk etti. ODTÜ Mimarlık Fakültesi Şehir ve Bölge Planlama öğrencilerine Bafra Öğretmen Evi’nde Belediye İmar Müdürlüğü yetkilileri tarafından ilçe hakkında brifing verildi.

UAÜ öğrencileri SDC yarışmasından mimari değerlendirme ödülünü aldı!

Uluslararası Antalya Üniversitesi (UAÜ) İnşaat Mühendisliği Bölümü öğrencileri 04-08 Nisan 2016 tarihlerinde Amerika Birleşik Devletleri'nin San Francisco şehrinde düzenlenen Seismic Design Competition (SDC) yarışmasında önemli bir başarıya imza attı.

ODTÜ yoluna MONORAY önerisi!

ODTÜ' de yapılması planlanan ikinci ve üçüncü yol tartışmaları giderek büyürken yolun yapımında daha fazla ağacın katledilmesine engel olmak isteyen akademisyenlerden, yapılmak istenen ODTÜ yoluna alternatif yol (MONORAY) önerileri geldi.

Öncüoğlu Mimarlık sergisi yarın ODTÜ'de açılıyor!

Orta Doğu Üniversitesi Mimarlık Fakültesi işbirliğiyle Türk Serbest Mimarlar Derneği ve Koleksiyon Mobilya’nın ortak çalışması Öncüoğlu Mimarlık Mimari proje sergisi 28 Mart 2016 tarihinde ODTÜ Mimarlık Fakültesi’nde açılıyor.

ODTÜ'nün yeni mescidi hizmete açıldı!

Geçtiğimiz günlerde uzun süre tartışmalara konu olan Ortadoğu Teknik Üniversitesi (ODTÜ) mescidi sonunda açıldı ve ilk namazlar kılındı. Mescid, namaz kılan öğrenciler arasında büyük sevinç yaşanmasına neden oldu.

ODTÜ yol çalışmaları sürüyor!

Eskişehir yolu üzerindeki Ortadoğu Teknik Üniversitesi (ODTÜ) girişindeki köşe arazide peyder pey yapılan çalışmalar, kafalarda soru işareti yarattı.

ODTÜ'ye 2 yeni mescit inşa edilecek!

YÖK, mescit olayı kapsamında savcılıktan gelen suç duyurusu üzerine ODTÜ Rektörü Ahmet Acar’ın savunmasını aldı. Rektör Acar’ın YÖK Başkanı Yekta Saraç’a ODTÜ’ye iki mescit daha yapacağını söylediği öğrenildi.

ODTÜ girişindeki araziye ne yapılacak?

Eskişehir yolu üzerindeki Ortadoğu Teknik Üniversitesi (ODTÜ) girişindeki köşe arazide yapılan periyodik çalışmalar merak konusu oldu. ODTÜ, ağaçlık alandaki birçok ağacı kendisi keserek boş bir alan oluşturdu.

Hatay MKÜ, Mimarlık Fakültesi öğrencileri strüktür tasarlayıp inşa ettiler!

Hatay MKÜ'ye bağlı Mimarlık Fakültesi 1. Sınıf Öğrencileri ders kapsamında birbirinden güzel strüktürler tasarladılar. Mustafa Kemal Üniversitesi Mimarlık Fakültesi Mimarlık Bölümü 1. sınıf öğrencileri, Temel Tasarım Dersi kapsamında strüktür tasarladılar

ODTÜ'de mescid inşaatı hızla sürüyor!

ODTÜ'de öğrencilerin namazlarını daha rahat kılabilmesi için inşa edilen mescitteki abdest alma yerleri, ısıtma ve aydınlatma işleri tamamlandı.

ODTÜ’nün yeni mescidi Şubat'ta açılacak!

ODTÜ yerleşkesinde gerginliğe yol açan ve inşaat çalışmaları süren hazırlık okulu yakınındaki mescidin, 20 gün içinde hizmete girmesi planlanıyor.

ODTÜ öğrencileri Haberi

ODTÜ öğrencileri

Üniversitenin namaz kılan öğrencileri, mevcudu yetmediği ve maksada uygun düşmediği için yeni bir mescid yapılmasını istemişler, uzun uğraşmalardan sonra talep kabul edilmiş, inşaat ihale edilerek yapımı başlamış, sonra mescid karşıtlarının baskın tepkileri sebebiyle inşa durdurulmuş. Kampüste mescid, din hürriyetini kullanmak isteyen öğrencilerin hakkı ve bu hak başkalarının hakkına zarar vermiyor; çünkü kampüs geniş ve daha önce rektörlükçe sakınca da görülmemiş. Demokratlar ve insan hakları savunucuları suskun. Destek isteyen öğrenciler bir imza kampanyası başlatmışlar ve aşağıdaki açıklamayı yapmışlar; bir katkı olsun diye aynen naklediyorum: "ODTÜ'de Mescid İnşaatı, Alınan Tepkiler Üzerine Durduruldu! İhtiyacı Karşılayabilecek Bir Hazırlık Mescidi İstiyoruz Türkiye'nin en büyük kampüs üniversitelerinden, 75.000 dönümden daha fazla arazisi ile Türkiye şartlarındaki pek çok ilçeden daha büyük olan, namaz kılan pek çok...