08 / 05 / 2024

odtü robot projesi

odtü robot projesi

ODTÜ Araştırma ekibinden Buğra Koku inşaat sektörü için eski binaları yıkabilecek bir robotun tasarımını yürüttüklerini, askeri amaçlı robot araçlar geliştirdiklerini belirtti.

ODTÜ Tüneli Projesi’ne yürütmeyi durdurma kararı!

Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin eski başkanı Melih Gökçek ile Orta Doğu Teknik Üniversitesi (ODTÜ) yönetiminin 2017 yılında protokolünü imzaladığı ‘ODTÜ Tüneli Projesi’ hakkında yürütmeyi durdurma kararı çıktı.

ODTÜ Tüneli'ne yürütmeyi durdurma kararı!

Eski Ankara Büyükşehir Belediyesi Başkanı Melih Gökçek ile Ortadoğu Teknik Üniversitesi yönetiminin Bilkent Şehir Hastanesi'ne ulaşımın sağlanması amacıyla 2017'de yapım protokolünü imzaladığı ODTÜ Tüneli Projesi durduruldu.

ODTÜ Mimarlık öğrencilerinden Mehmet Kocadon’a ziyaret!

ODTÜ Mimarlık Fakültesi öğretim üyeleri ile son sınıf öğrencileri, Bodrum’daki Çatal Ada’da başlattıkları öğrenci projesi kapsamında Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon’u ziyaret etti.

ODTÜ 2. yol dava karmaşası!

ODTÜ arazisinden geçirilmesi planlanan tek güzergah var. Bunlardan birinci etabı, ODTÜ ormanı ile 100. Yıl ve Çiğdem mahallelerinden geçerek Eskişehir Yolu ile Konya Yolu'nu, birbirine bağlaması planlanan ODTÜ Yolu projesi.

ODTÜ eski binaları yıkabilecek robot yapıyor!

ODTÜ Araştırma ekibinden Buğra Koku inşaat sektörü için eski binaları yıkabilecek bir robotun tasarımını yürüttüklerini, askeri amaçlı robot araçlar geliştirdiklerini belirtti.

ODTÜ öğrencileri Ons İncek Residence projesini ziyaret etti!

ODTÜ'nün öğrencileri, İncek'te yapımı devam eden ve WAF-Mimarlık Festivali kapsamında "dünyanın en değerli 14 projesi" arasına giren Ons İncek Residence projesini ziyaret etti.

Odtü mimarlık öğrencileri Ons İncek Residence'ı gezdi!

ODTÜ’nün öğrencileri, İncek’te yapımı devam eden ve WAF-Mimarlık Festivali kapsamında “dünyanın en değerli 14 projesi” arasına giren Ons İncek Residence projesini ziyaret etti.

ODTÜ'lü öğrencilerden gökdelende mezarlık projesi!

ODTÜ Mimarlık’tan iki genç “Necroturris” isimli projeleriyle ArchiWorld’den ödül kazandı. Bir distopya olan projeye göre gelecekte mezarlıklar yeryüzüne yayılmak yerine göğe yükselecek, insanlar ölünce sergilenecek..

Uptown İncek'te Mogan gölü ve ODTÜ ormanı manzaralı konutlar!

Mogan gölü ve ODTÜ ormanı manzarasıyla Ankara'nın oksijeni en bol yerlerinden İncek 'te inşa edilen Uptown İncek Konut Projesi, kaliteli yaşam isteyenlere "yüksek" konfor sunuyor.

ODTÜ öğrencileri Infinite Light Projesi ile çevre sorunlarına çözüm bulmayı hedefliyor!

Projeyle günde 200 milyon adet kullanılan pet şişelerden dolayı oluşan çevre sorununa çözüm bulunması amaçlanıyor. Infinite Light (Pet Kandil) Projesi ile “diğer ürünler” kategorisinde birincilik ödülü kazandı.

ODTÜ'ye köprü yapılmasına karşı çıkılıyor!

Ankara Büyükşehir Belediyesi'nin Anadolu Bulvarı'nı Konya Yolu'na bağlama projesi kapsamında Ortadoğu Üniversitesi (ODTÜ) kampüsünden yol geçirecek olması tartışmalara yol açtı. Önceki gece yol güzergâhına çadırlar kuruldu...

TOKİ, finans merkezi projesi için yeni plan yaptı

İmar planına yönelik yürütmeyi durdurma kararı verilen Ataşehir'deki finans merkezi projesi için TOKİ yeni plan yaptı

Dumankaya'nın hangi projesi? Ne kadar prim yaptı?

Dumankaya İnşaat'ın bugüne kadar en çok prim yapan projesi Dumankaya Trend oldu. Proje yüzde 85 prim yaptı

odtü robot projesi Haberi

odtü robot projesi

ODTÜ'lü bilim insanları, TÜBİTAK desteğiyle zorlu arazi koşullarında önüne çıkan engellerden kaçınarak gideceği rotayı belirleyebilen, araziye ait üç boyutlu görüntü ve derinlik haritası çıkarabilen robotik özellikli insansız kara aracı geliştirdi.


İNŞAAT SEKTÖRÜ İÇİN DE TASARLIYORUZ

ODTÜ Araştırma ekibinden Buğra Koku ise hedeflerinin zamanla işleri devralan, tamamen kendi başlarına çalışan otonom araçlar geliştirmek olduğuna işaret etti. Koku, insan gibi zeki ve otonom bir aracın dünyada henüz yapılamadığını ancak laboratuvarlarında pek çok farklı çalışma yürüttüklerini belirtti. Koku ayrıca, inşaat sektörü için eski binaları yıkabilecek bir robotun tasarımını yürüttüklerini, askeri amaçlı robot araçlar geliştirdiklerini belirterek, "ODTÜ'de yoğun bir şekilde insansız kara araçları konusunda çalışmalar devam ediyor. Öğrencilerin, lisans ve yüksek lisans seviyesinde bu çalışmalara ilgisi oldukça tatminkar. Bölümümüze yeni öğrencileri bekliyoruz" diye...