19 / 05 / 2024

ODTÜ yeni mescidinin özellikleri

ODTÜ yeni mescidinin özellikleri

ODTÜ yerleşkesinde gerginliğe yol açan ve inşaat çalışmaları süren hazırlık okulu yakınındaki mescidin, 20 gün içinde hizmete girmesi planlanıyor.

Ankara'ya 27.5 kilometrelik 7 yeni yol geliyor!

Ankara içerisinde trafiği rahatlatmak için toplam 27.5 kilometre uzunluğunda 7 yeni yol yapılacak. Proje kapsamında ODTÜ arazisi altından 2 gidiş 2 geliş olmak üzere 2.5 kilometre uzunluğunda bir yol geçecek.

Melih Gökçek, ODTÜ'den yeni yol istiyor!

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, “Gelin bakalım ODTÜ’den alabilirseniz alın. İnşallah ODTÜ okey der. Bu konuda beni hep mahcup etmediler, inşallah mahcup ederler de açarız yolu” dedi.

ODTÜ'nün yeni mescidi hizmete açıldı!

Geçtiğimiz günlerde uzun süre tartışmalara konu olan Ortadoğu Teknik Üniversitesi (ODTÜ) mescidi sonunda açıldı ve ilk namazlar kılındı. Mescid, namaz kılan öğrenciler arasında büyük sevinç yaşanmasına neden oldu.

ODTÜ'ye 2 yeni mescit inşa edilecek!

YÖK, mescit olayı kapsamında savcılıktan gelen suç duyurusu üzerine ODTÜ Rektörü Ahmet Acar’ın savunmasını aldı. Rektör Acar’ın YÖK Başkanı Yekta Saraç’a ODTÜ’ye iki mescit daha yapacağını söylediği öğrenildi.

ODTÜ’nün yeni mescidi Şubat'ta açılacak!

ODTÜ yerleşkesinde gerginliğe yol açan ve inşaat çalışmaları süren hazırlık okulu yakınındaki mescidin, 20 gün içinde hizmete girmesi planlanıyor.

ODTÜ'de mescid inşaatı durduruldu!

ODTÜ Üniversite'sinin öğrencileri, mevcudu yetmediği ve maksada uygun düşmediği için yeni bir mescid yapılmasını istemişlerdi, inşaat ihale edilerek yapımı başlamıştı, mescid karşıtlarının baskın tepkileri sebebiyle inşa durduruldu.

Mogan'daki kirlenme Eymir'i etkiliyor!

Kirliliği ve balıkların ölümüyle son dönemlerde sık sık günde gelen Mogan ve komşusu Eymir gölleriyle ilgili, ODTÜ yeni bilgiler paylaştı. İşte Biyoloji Bölümü'nün araştırma sonuçları...

ODTÜ'den Eymir Gölü açıklaması!

Eymir Gölü'nde ağaçların kesildiği iddialarına ilişkin ODTÜ'den bir açıklama yapıldı: "İddia edildiği gibi yeni bir tesis yapılması amacıyla yapılan bir ağaç kesimi söz konusu değildir"

ODTÜ Teknokent ABD’de yeni ofisler açacak!

Washington ’da ofis açan ODTÜ Teknokent, San Francisco ’da ise kuluçka ve hızlandırma merkezi kuruyor. Avrupa, Ortadoğu, Uzakdoğu ve ABD’nin diğer eyaletlerinde de ofisler açılacak

ODTÜ Yolu 1071 Malazgirt Bulvarı oldu!

Ankara Büyükşehir Belediye Meclisi, yapımı süren ve ay sonunda açılışı yapılması planlanan, “ODTÜ Bulvarı” olarak anılan yeni yolun “1071 Malazgirt Bulvarı” olarak isimlendirilmesini oy birliği ile kabul etti...

ODTÜ Yolu'nun yeni adı: 1071 Malazgirt Bulvarı!

Ankara Biiyiikşehir Belediye Meclisi tarafından yapılan açıklamaya göre kamuoyunda " ODTÜ Yolu " olarak bilinen yolu Ankara Büyükşehir Belediye Meclisi' nin kararıyla " 1071 Malazgirt Bulvarı " olarak belirlendi.

ODTÜ Bulvarı'nın adı 1071 Malazgirt Bulvarı oldu!

Büyükşehir Belediye Meclisi, Ankara yapımı süren ve ay sonunda açılışı yapılması planlanan, "ODTÜ Bulvarı" olarak anılan yeni yolun "1071 Malazgirt Bulvarı" olarak isimlendirilmesini oy birliği ile kabul etti.

ODTÜ, Yeni Nesil Sismik İzolasyon Sistemi geliştirildi!

ODTÜ Mühendislik Fakültesi İnşaat Mühendisliği Bölümü emekli öğretim üyesi Prof. Dr. Yener Özkan ve araştırma görevlisi Volkan Kalpakcı'nın geliştirdikleri proje, TÜBİTAK desteğiyle yürüyor

ODTÜ yeni mescidinin özellikleri Haberi

ODTÜ yeni mescidinin özellikleri

ODTÜ yerleşkesinde gerginliğe yol açan ve inşaat çalışmaları süren hazırlık okulu yakınındaki mescidin, 20 gün içinde hizmete girmesi planlanıyor. 


ODTÜ'lü bazı öğrencilerin ibadet mekanlarının ihtiyacı karşılamadığı için daha büyük bir mescit yapılması talebi üzerine gerginlik yaşanmasına neden olan "Kıbrıs Baraka" adı verilen yapıda yürütülen mescit inşaatı sürüyor.


Daha önce proje ofisi ve kütüphane arşiv alanı olarak kullanılan barakanın geçen yılın temmuz ayında boşaltılmasının ardından, ağustos ayında ihaleye çıkılmış ve bir buçuk ay önce bir bölümü mescide çevrilmek üzere tadilata başlanmıştı.


ODTÜ yetkililerinden alınan bilgiye göre, barakanın bir bölümünün mescit, diğer bölümünün ise ofis olarak kullanılması, ODTÜ Yapı İşleri ve Teknik Daire Başkanlığı mimarlarınca bir yıl önce projelendirildi.


Kadın ve erkeklerin ibadetlerini yerine getirmesi için ayrı bölümlerin yapıldığı mescitte, her iki mekanın abdest alma...