06 / 05 / 2024

odtü yoluna itiraz sonucu nedir

odtü yoluna itiraz sonucu nedir

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Anadolu Bulvarı'nı Mevlana Bulvarı'na bağlayarak ODTÜ'den geçirilen yolun yönetmelik gereği yapı ruhsatına tabi olmadığını belirterek, bakanlığının konuya ilişkin yasal bir işlem başlatmadığını bildirdi...

Emlak vergisi takdir komisyonu kararına itiraz süresi!

Takdir komisyonlarının kararlarına karşı hakkı zarar gören tüm vatandaşlar yargı yoluna başvurabiliyor. Peki, emlak vergisi takdir komisyonu kararına itiraz süresi kaç gündür?

ODTÜ yoluna MONORAY önerisi!

ODTÜ' de yapılması planlanan ikinci ve üçüncü yol tartışmaları giderek büyürken yolun yapımında daha fazla ağacın katledilmesine engel olmak isteyen akademisyenlerden, yapılmak istenen ODTÜ yoluna alternatif yol (MONORAY) önerileri geldi.

ODTÜ Koruma Amaçlı imar planı askıya çıktı!

ODTÜ'den geçmesi planlanan ikinci yola ilişkin Koruma Amaçlı Nazım İmar Planı askıya çıktı. Mimarlar Odası Ankara Şubesi, plana itiraz edeceklerini duyurdu.

Kuşdili projesi itirazı reddedildi!

Kadıköy'de bulunan Kuşdili'ne Alışveriş Merkezi yapılmasına karşı çıkan Mimarlar Odası ve de Şehir Plancıları Odası' nın itirazı reddedildi. Kuşdili Platformu üyeleri, konu ile ilgili mücadelelerini sürdüreceklerini bildirdi.

Riskli yapı tespitine itiraz nasıl yapılır?

Riskli yapı tespitine nasıl itiraz edilir? Riskli yapı tespitine itiraz etmenin yolları nelerdir? Riskli yapı tespitine hangi kurumda itiraz edilebilir? İşte Kentsel Dönüşüm Kanunu'na göre Riskli yapı tespitine itiraz nasıl yapılır? sorusunun cevabı...

Ödeme emrine itirazın iptali!

Herhangi bir borcundan dolayı, kendisine ödeme emri gelen borçlu, bazı hallerde bu ödeme emrine itiraz edebiliyor. Peki ödeme emrine itiraz iptal edilir mi? İşte ödeme emrine itirazın iptali esasları...

Meskeniyet itirazı nereye yapılır?

Meskeniyet itirazı, borçlunun borcundan dolayı haline münasip evin haczedilmesi halinde yapılıyor. Peki, meskeniyet iddiası nereye yapılır? Meskeniyet itirazı nasıl yapılır? Meskeniyet itiraz süresi nedir? İşte yanıtı..

ODTÜ Eymir Gölü ve etrafında ağaçlandırma kampanyası başlatıyor!

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, ODTÜ'nün kontrolündeki Eymir Gölü'nü Belediye olarak alıp, halka açacaklarını söyledi. ODTÜ ise, Eymir ve etrafında ağaçlandırma şenliği yapacağını açıkladı...

Adres beyanı cezasına itiraz!

Kabahatler Kanununun ilgili hükümleri çerçevesinde idari yaptırım kararına esas savunmanın kişiye tebliğ tarihinden itibaren yedi gün içinde ilçe nüfus müdürlüğüne bilgi ve belgelerle müracaat edilmesi gerekiyor. İşte adres beyanı cezasına itiraz esasları

ODTÜ Yolu yine çöktü!

100. Yıl ve Çiğdem Mahalleleri sakinlerinin, ODTÜ'lülerin ve Ankaralı yurttaşların tepkilerine karşın 6 ayda tamamlanan ve teknik incelemeler yapılmadan planlandığı gerekçesiyle eleştirilen ODTÜ Yolu'nda yine çökme meydana geldi.

Kentsel dönüşüm itiraz dilekçesi 2014!

Kentsel dönüşüm itiraz dilekçesi nasıl yazılır? Kentsel dönüşüm itiraz dilekçesi kime verilir? Kentsel dönüşüm risk raporuna itiraz dilekçesi örneği var mıdır? İşte Kentsel dönüşüm itiraz dilekçesi 2014!

Ödeme emrine itiraz edilir mi?

Vergi borcunu vadesinde ödemeyen kimselere 7 gün içinde borçlarını ödemeleri veya mal beyanında bulunmaları lüzumu bir ödeme emri gönderiliyor. Peki, ödeme emrine itiraz edilir mi?

Haydarpaşa planına itiraz!

Haydarpaşa Garı için hazırlanan ve yeşil alanın otobüs peronuna dönüştürüldüğü 1/5000 Koruma Amaçlı Nazım İmar Planı'na Kadıköy Belediyesi aktif yeşil alanlar azaltılırken yeni otopark alanlarıyla araç yoğunluğu artırıldığı gerekçesiyle itiraz etti.

odtü yoluna itiraz sonucu nedir Haberi

odtü yoluna itiraz sonucu nedir


Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, ODTÜ'den geçirilen yolun yönetmelik gereği yapı ruhsatına tabi olmadığını belirterek, bakanlığının konuya ilişkin yasal bir işlem başlatmadığını kaydetti. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Anadolu Bulvarı'nı Mev'lana Bulvarı'na bağlayarak ODTÜ'den geçirilen yolun yönetmelik gereği yapı ruhsatına tabi olmadığını belirterek, bakanlığının konuya ilişkin yasal bir işlem başlatmadığını bildirdi. Bakanlık, "Anılan yol için herhangi bir kanun veya yönetmelik kapsamında bakanlığımızın vereceği herhangi bir izin olmadığı gibi, bu hususta intikal eden herhangi bir şikayet de bulunmamaktadır" dedi. 


Planlara 10 Ekim'de onay 


CHP istanbul Milletvekili Mahmut Tanal'ın ODTÜ yoluna ilişkin soru önergesini yanıtlayan Bakanlık, şunları kaydetti: "ODTÜ'ye ait alanla ilgili olarak; ODTLJ'nün 3 Mayıs 2013 tarihli yazısı ekinde alınan 1/25000 ölçekli Nazım İmar Planı Değişikliği, 1/5000 ölçekli Koruma Amaçlı Nazım İmar Planı ve...