27 / 04 / 2024

odtü yolundaki çalışamalar

odtü yolundaki çalışamalar

Ankara Büyükşehir Belediyesi ekiplerinin, ODTÜ'den geçen yola yönelik çalışmaları sürerken, üniversitenin A4 kapısına yakın bir bölgede su borusu patladı. Ankara Büyükşehir Belediyesi olaya müdahale ederken, biriken su vidanjörlerle boşaltıldı...

Akkuyu NGS'de inşaatın ilk reaktörünün devreye alınması için geri sayım başladı.... 

Akkuyu Nükleer AŞ Üretim ve İnşaat Organizasyon Direktörü Denis Sezemin, ilk reaktörün işletmeye alınması için Nükleer Düzenleme Kurumunca (NDK) gerekli iznin alındığı Akkuyu Nükleer Güç Santrali'nde (NGS) tam kapsamlı olarak ayarlama ve çalıştırma aşamalarına geçeceklerini kaydetti.

İzmir'deki taşkında bini aşkın ev ve iş yeri etkilendi! 25 bin TL'lik katkı sağlanacak!

İzmir'de meydana gelen kuvvetli yağışlardan sonra deniz taştı. Bu kapsamda İzmir'deki taşkında bini aşkın ev ve iş yeri etkilendi. Hasar tespit çalışamalarından sonra vatandaşlara 25 bin TL'lik katkı sağlanması planlanıyor.

Hazine ve Maliye Bakanlığı'nın binası tahliye ediliyor: ODTÜ ve Bakanlık 'depreme dayanmaz' dedi!

Hazine ve Maliye Bakanlığının binasını inceleyen ODTÜ ve Çevre Şehircilik Bakanlığından depreme dayanıksız raporu çıktı. Binada tahliye çalışmaları başladı. İşte detaylar...

Asker olmak isteyen gençlere son dakika müjdesi! 2023 MSÜ subay-astsubay alımları başladı!

Kadın ve erkek subay ve erkek astsubay alımı MSÜ başvurusu devam ediyor. Bu aşamaları geçenler adaylardan subay-astsubay alımı yapılacak. İşte detaylar...

Bankaların dağıttığı maaş promosyonlarından vergi alınacak mı?

Bankaların şirketlerle yaptığı maaş promosyonu ödemelerinden vergi alınabileceği yolundaki tartışmaya Prof.Dr. Murat Batı son noktayı koydu. Batı, bankaların yaptığı promosyon ödemelerinin maaş olarak sayılamayacağı için ücrete ilişkin gelir vergisi alınmayacağını yazdı.

Bekçi alım başvuruları 2022 ne zaman bitiyor ? Bekçilik sınav aşamaları neler, sınav ücreti ne kadar? 

EGM PA bekçi alım başvuruları 28 Nisan 2022 tarihi itibariyle başladı. Peki, bekçi alım başvuruları ne zaman bitiyor? Bekçilik sınav aşamaları neler, sınav ücreti ne kadar? İşte ayrıntılar...

Metaverse'ten arsa alırken nelere dikkat edilmeli? Yatırımcılar dikkat!

Orta Doğu Teknik Üniversitesi (ODTÜ) Bilgisayar ve Öğretim Teknolojileri Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Kürşat Çağıltay son zamanlarda sık sık gündeme gelen metaverse ile ilgili önemli açıklamalar yaptı. Peki Metaverse'ten arsa alırken nelere dikkat edilmeli?

Ankara Büyükşehir Belediyesi'nden ODTÜ arazilerine ilişkin açıklama!

Ankara Büyükşehir Belediyesi, basında çıkan "ODTÜ yolundaki araziler satışa çıkarıldı" haberlerine ilişkin yazılı açıklamada bulundu. 

İBB ve ODTÜ hazırladı: İstanbul'un 17 ilçesi tsunamiden etkilenecek!

İBB ve ODTÜ işbirliği ile hazırlanan 'İstanbul Tsunami Bilgi Kitapçıkları' çalışmasında sona gelindi. Çalışmayla, İstanbul'un olası bir tsunamiden etkileneceği öngörülen denize kıyısı olan 17 ilçesi için ayrı ayrı rapor hazırlandı, kayıpları en aza indirmek için tedbirler belirlendi. 

Yüksek riskli binalar kentsel dönüşümde öne alınmalı!

ODTÜ İnşaat Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Sucuoğlu, İstanbul'da yüksek risk tespit edilen binaların kentsel dönüşümde öne alınması gerektiğinin altını çizdi...

Çankaya Belediyesi: ODTÜ'de kaçak inşaat yapılmayacak!

Ankara Çankaya Belediye Başkanı Alper Taşdelen, ruhsat alınmayarak ODTÜ’de kaçak inşaat yapılamayacağını söyledi. Taşdelen, "Belediyemiz görevini yaparak ruhsatsız şantiye binaları hakkında bugün tarihli zabıt tutmuştur" diye konuştu.

Sakarya Maltepe Sosyal Tesisleri tamamlandı!

Maltepe Sosyal Tesisleri’nde devam eden çalışamalar hakkında açıklamalar yapan Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu, “37 yıllık su kulesinin çatı imalatları tamamladık. Cam montajları gerçekleştirildi. Asansör montajı ise tamamlanmak üzere." dedi.

Şırnak-Cizre duble yolunda sona gelindi!

Terör örgütü PKK’nın defalarca saldırıp engellemeye çalıştığı Şırnak-Cizre duble yolundaki çalışmalarda sona gelindi. Cudi Dağı’ndaki tünellere şehitlerin adının verildiği yol 10 gün sonra hizmete açılacak.

odtü yolundaki çalışamalar Haberi

odtü yolundaki çalışamalar


Ankara Büyükşehir Belediyesi ekiplerinin, ODTÜ kampüsünden geçen yola yönelik çalışmaları sürerken, üniversitenin A4 kapısına yakın bir bölgede su borusu patladı. Patlama yeni yol çalışmasının yapıldığı yerde su birikintisine yol açarken, kampüse ulaşımın sağlandığı 1588. caddenin bir bölümünde ise yapımı süren yeni yolun doğru çökme meydana geldi. 


Yaya ve araç geçişi için kullanılan 1588. caddenin bir bölümü kapatılırken, bölgeki binalarda da su kesintisi yaşandı. 


Ankara Büyükşehir Belediyesi ekipleri olaya müdahale ederken, yeni yolda biriken su vidanjörlerle boşaltıldı. 


Ankara Büyükşehir Belediyesi'nin açıklaması


Ankara Büyükşehir Belediyesi de konuya ilişkin yazılı bir açıklama yaptı.


Yol çalışması sırasında zeminin gevşek olduğu bölgelerden biri olan ODTÜ kampüsünün A4 kapısı yolunda kazı çalışmaları esnasında küçük çaplı bir kitle hareketi meydana geldiğinin belirtildiği açıklamada, şunlar kaydedildi:


"Meydana gelen kitle hareketi bazı çevrelerce ODTÜ...