05 / 05 / 2024

ODTÜ yurdu inşa edilecek mi

ODTÜ yurdu inşa edilecek mi

ODTÜ mezunları kampüs için inşa edilen planlanan yurdun öğrencilerin 20 yıllık barınma ihtiyacını kökünden çözeceğini belirtildi. Mezunlar 122 milyon liralık yatırımın ODTÜ bir fırsat olduğunu kaydetti.

Şehit aileleri dikkat! TOKİ tarafından ODTÜ arazisine konut inşa edilsin önerisi geldi! İşte detaylar..

Ülkü Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı Genel Başkanı Ahmet Yiğit Yıldırım, şehit aileleri için dikkat çeken bir konut önerisinde bulundu. Yıldırım, TOKİ tarafından ODTÜ arazisine konut inşa edilmesini gündeme getirdi. 

Osmangazi'de erkek öğrenci yurdu inşa ediliyor!

Osmangazi Belediyesi tarafından Kükürtlü Mahallesi’nde inşa edilen erkek öğrenci yurdunda çalışmalar hızla devam ediyor. Modern donanımlı, bütün ihtiyaçlarını karşılayacak öğrenci yurdunun, yeni eğitim dönemine yetiştirilmesi planlanıyor.

Sadabad Öğrenci Yurdu yerine AVM değil cami inşa edilecek!

Kağıthane'deki yıkılan Sadabad Öğrenci Yurdu ve Lojman Binası'nın yerine AVM yapılacağı söylentilerinin doğru olmadığı açıklandı. Binanın yerine cami inşa edilecek...

İstanbul'un en büyük öğrenci yurdu için düğmeye basıldı!

Küçükçekmece Gölü kenarına, Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından 4 bin kişi kapasiteli İstanbul'un en büyük öğrenci yurdu inşa edilecek.

122 milyon liralık ODTÜ yurdu barınma sorununu çözecek!

ODTÜ mezunları kampüs için inşa edilen planlanan yurdun öğrencilerin 20 yıllık barınma ihtiyacını kökünden çözeceğini belirtildi. Mezunlar 122 milyon liralık yatırımın ODTÜ bir fırsat olduğunu kaydetti.

Altınova Kız Öğrenci Yurdu tamamlanma aşamasında!

Yalova Altınova'da hayata geçirilen 200 yataklı Altınova Kız Öğrenci Yurdu’nun inşaat çalışmaları devam ediyor. Altınova Kız Öğrenci Yurdu tamamlanma aşamasında.

Sivas'a 10 bin kişilik öğrenci yurdu inşa edilecek!

Türkiye'nin tek seferde yapılacak en büyük yurt projesi Sivas'ta hayata geçiriliyor. Sivas'a 10 bin kişilik öğrenci yurdu inşa edilecek.

Bilecik'te 100 kişilik yurt inşa ediliyor!

Bilecik İl Özel İdaresi Plan Proje Yatırım ve İnşaat Müdürlüğü ile İl Milli Eğitim Müdürlüğü Bilecik İmam Hatip Lisesi'nin bahçesinde 100 kişilik öğrenci yurdu inşa ediyor.

Bursa Görükle'ye öğrenci yurdu inşa edilecek!

Eğitim yatırımlarına son sürat devam eden Bursa Büyükşehir Belediyesi Görükle'ye kız öğrenci yurdu inşa ediyor.

Uşak'ta 50 milyon TL'ye yurt inşa edildi!

Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu (KYK) Uşak İl Müdürlüğü, Uşak Belediyesi ve HMD İnşaat Şirketi tarafından bölgede inşa edilen Latife Hanım Kız Öğrenci Yurdu hizmete açılıyor.

Ankara Kazım Karabekir'e 16 katlı yurt inşa ediliyor!

Türk Eğitim Sen Genel Merkezi tarafından Ankara Kazım Karabekir de inşaatı devam eden 16 katlık öğrenci yurdu inşa ediliyor. Yaklaşık 600 öğrencilik üniversite yurdunun kısa sürede tamamlanması bekleniyor.

Üsküdar Atik Valide Külliyesi'ne yurt mu inşa ediliyor?

İstanbul Üsküdar'daki Mimar Sinan'a ait Atik Valide külliyesinde büyük bir skandal yaşanıyor. 450 senelik külliyenin dibine beton atıp öğrenci yurdu inşa ediliyor.

İzmit Tepeköy'de öğrenci yurdu inşa ediliyor!

İzmit Belediyesi’nin vizyon projeleri kapsamında Tepeköy Mahallesi Egemenlik Caddesi’nde 138 yatak kapasiteli öğrenci yurdu inşasının temeli dün gerçekleştirilen törenle atıldı. Proje tamamlandığında 3 milyon 28 bin TL’ye mal olacak.

ODTÜ yurdu inşa edilecek mi Haberi

ODTÜ yurdu inşa edilecek mi

Orta Doğu Teknik Üniversitesi Mezunları Birliği Vakfı'ndan (ODTÜ MEBİVA), ODTÜ'de KYK yurdu yapılmasına yönelik plana ilişkin, "Yurt projesinin, ODTÜ'lü öğrencilerin barınma ihtiyaçlarını kampüs içinde gelecek 20 yıllık dönem için kökünden çözeceğini ve ODTÜ için büyük bir fırsat olduğunu düşünüyoruz" açıklamasında bulunuldu.

Sabah Gazetesi'nde yer alan habere göre; ODTÜ MEBİVA'dan yapılan yazılı açıklamada, ODTÜ'de Kredi Yurtlar Kurumu yurdu yapılması planlanan kavaklık bölgede, ağaçların kesilmesinin protesto edilmesiyle başlayan süreç, öğrenciler üzerinden siyasi, ideolojik, kurumsal hatta makam fırsatçılığı olarak belirtildi. Açıklamada şunlar kaydedildi:

''Bazı siyasi ve marjinal grupların da bu durumu kendileri açısından bir fırsata dönüştürme çabası içinde olduklarını gözlemliyoruz. Yaptığımız araştırmalar neticesinde KYK tarafından yapılacak olan yurt projesinin ODTÜ'lü öğrencilerin barınma ihtiyaçlarını kampüs içinde gelecek 20 yıllık dönem için kökünden çözeceği ve ODTÜ...