28 / 04 / 2024

İstanbul'un en büyük öğrenci yurdu için düğmeye basıldı!

İstanbul'un en büyük öğrenci yurdu için düğmeye basıldı!

Küçükçekmece Gölü kenarına, Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından 4 bin kişi kapasiteli İstanbul'un en büyük öğrenci yurdu inşa edilecek.



İstanbul'a okumaya gelen ve yurt sıkıntısı çeken üniversite öğrencilerinin yüzünü güldürecek haber, Gençlik ve Spor Bakanlığı'ndan geldi. İstanbul Üniversitesi'nin birçok bölümünün yer aldığı Avcılar kampüs alanı yakınına, kentin en büyük öğrenci yurdu yapılacak. 

Türkiye gazetesinde yer alan habere göre, Bakanlık tarafından 4 bin kişilik öğrenci yurdunun yapım ihalesine, 13 Eylül' tarihinde onay verildi. Onaya göre, yapım ihalesi 16 Ekim tarihinde yapılacak. Hazırlanan projelere göre ise yurt, Küçükçekmece Gölü kenarına yakın bölgede inşa edilecek.

İstanbul un en büyük öğrenci yurdu için düğmeye basıldı!

İstanbul Üniversitesi Spor Bilimleri Fakültesi'nin yakınında yer alan 27 bin 400 metrekarelik alan üzerinde hayata geçirilecek yurt blokları, 9 kat olacak. İhale dosyasına göre; 6 yurt binası, 2 sosyal tesis, giriş kontrol binası ve güvenlik binası yapılacak. Şartnameye göre de yurt inşaatlarının 29 ayda tamamlanması gerekli.

Bakanlığın daha önce ilan ettiği ve 27 Eylül tarihinde yapılması gereken yurt ihalesi, 3 Eylül tarihinde iptal edilmişti. İptal gerekçesinde, 'İhale dokümanındaki uyumsuzluk nedeniyle' ifadesi yer almıştı.


Geri Dön