29 / 04 / 2024

Osmangazi'de erkek öğrenci yurdu inşa ediliyor!

Osmangazi'de erkek öğrenci yurdu inşa ediliyor!

Osmangazi Belediyesi tarafından Kükürtlü Mahallesi’nde inşa edilen erkek öğrenci yurdunda çalışmalar hızla devam ediyor. Modern donanımlı, bütün ihtiyaçlarını karşılayacak öğrenci yurdunun, yeni eğitim dönemine yetiştirilmesi planlanıyor.



Osmangazi Belediyesi,tüm dünyayı etkisi altına alan COVID-19 salgını için gerçekleştirdiği örnek mücadelenin yanı sıra, ilçeyi değerlendiren yatırımlarını sürdürüyor. Milliyet'te yer alan habere göre; öğrencilerin güvenli ve verimli eğitim almaları adına eğitim alanında önemli çalışmalar hayata geçiren Osmangazi Belediyesi, Kükürtlü Mahallesi’nde İlim Yayma Cemiyeti işbirliğinde bir erkek öğrenci yurdu yapıyor. Toplam 2 bin 785 metrekare inşaat alanına sahip yurt, 7 katlı olarak inşa edilecek. Zemin katta idari kısımların olacağı yurdun diğer katlarında 4 yatakhane ve 1 derslik olacak. Her 1 odada 4 öğrencinin kalacağı yurt toplam 96 öğrenciye hizmet sunacak. Kaba inşaatı süren ve bodrum kat perde beton hazırlıklarının inşa edildiği yurdun, yeni eğitim öğretim dönemine yetiştirilmesi için çalışmalar hızlandı. 

Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, gençlerin milli ve manevi değerlerine sahip çıkan bireyler olarak büyümesi için eğitim çalışmalarını desteklediklerini anlatarak, “Yatakhane, yemekhane, etüt odası ve kütüphanenin yer alacağı bu yurtta 96 yükseköğretim öğrencisi kalacak. Öğrencilerimiz burada iyi şartlarda eğitimlerini alarak, topluma kazandırılmış olacaklar. İnşaat çalışmalarımız devam ediyor. İnşallah en kısa süre içerisinde tamamlayarak, yurdu öğrencilerimizin hizmetine sunacağız” diye konuştu. 


Geri Dön