30 / 04 / 2024

ODTÜ yurt yapımı

ODTÜ yurt yapımı

Orta Doğu Teknik Üniversitesi (ODTÜ) Mezunlar Derneği'nin, ODTÜ'de inşa edilmek istenen Kredi Yurtlar Kurumu (KYK) yurdunun yapımının iptali için açtığı davada Ankara 11. İdare Mahkemesi 13 Aralık 2019'da yürütmeyi durdurma kararı verdi.

Fikret Şahin'den 'TOKİ yurt yapımına öncelik versin' önerisi!

Üniversitelerin açılmasına günler kala Kredi ve Yurtlar Genel Müdürlüğü’nün (KYGM) yetersiz yurt sayısı, yüksek konut kiraları ve özel yurtların fahiş fiyatlarıyla karşılaşan kalan öğrenciler, barınma problemi yaşıyor.

Hakan Akdoğan'dan boş kalan ofisler yurt yapılsın önerisi!

Öğrencilerin yaşadıkları barınma sorunuyla ilgili önemli açıklamalar yapan Tüm Girişimci Emlak Müşavirleri Derneği (TÜGEM) Başkanı Hakan Akdoğan, "Boş kalan ofisler yurt yapılsın" dedi.

ODTÜ'deki yurt yapımına mahkeme ‘dur’ dedi!

Orta Doğu Teknik Üniversitesi (ODTÜ) Mezunlar Derneği'nin, ODTÜ'de inşa edilmek istenen Kredi Yurtlar Kurumu (KYK) yurdunun yapımının iptali için açtığı davada Ankara 11. İdare Mahkemesi 13 Aralık 2019'da yürütmeyi durdurma kararı verdi.

ODTÜ arazisi 49 yıllığına KYK'ya devredildi!

ODTÜ kampüsü içerisinde yer alan 40 dönüm arazi, yurt yapımı için 49 yıllığına Yükseköğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu'na (KYK) tahsis edildi. 

ODTÜ arazisinde yol yapım çalışmalarına başlandı!

ODTÜ Teknokent Kavşağı ile 1071 Malazgirt Bulvarı arasındaki bağlantıyı sağlayacak tünelin yapımı için çalışmalar başladı

Trabzon Arsin'e 2 okul ve bin kişilik yurt yapılacak!

Trabzon’un Arsin İlçesi Belediye Başkanı Erdem Şen yaptığı açıklamada Arsin Yatırım adasının yolunda gittiğini ve Bakan Süleyman Soylu’nun konunun takipçisi olduğunu söyledi. Şen, Arsin'e 2 okul ve bin kişilik yurt yapılacağının da müjdesini verdi.

TOKİ yurt yapımına destek vermeli!

Anadolu Gazetesi köşe yazarı olan Sefer Aşır Eraslan bugünkü yazısında öğrencilerin barınma ihtiyacının karşılanmasından bahsetti. Eraslan, ''TOKİ, yurt yapımına daha çok destek vermelidir'' dedi.

TOKİ Karacabey'de 336 kişilik yurt yapımında sona geldi!

Karacabey'de TOKİ tarafından yapılan 336 kişi kapasiteli öğrenci yurdunda sona gelindi. Şu anda son rötuşlan yapılan yurt, 5 yıldızlı otelleri aratmayacak şekilde inşa edildi.

Batman'da 1080 öğrenci için yurt yapıldı!

Batman'da özel sektörün yaptığı 1080 öğrenci kapasiteli yurt, yaklaşık 20 milyon TL'ye mal oldu. Yurdun yapımını üstlenen EMN firması 6 katlı binayı 11 ayda tamamladı.

İSMEP yurt ve okul yapımı ihaleleri sonuçlandı!

İstanbul Valiliği İstanbul Proje Koordinasyon Birimi'nin, İstanbul Sismik Riskin Azaltılması ve Acil Durum Hazırlık Projesi kapsamında yeniden yapılacak okul ve yurtlarının yapım ve onarım ihaleleri sonuçlandı.

Torunlar Grup Amasya Taşova'ya 350 kişilik yurt yapıyor!

Taşova'nın iş adamlarından Torunlar Grup sahibi Bedir Torun 350 kişilik Kız-erkek öğrenci yurt yapıyor. İş Adamı Bedir Torun ve Oğulları yurt için yatırım yapma kararı alarak yurt sorunu çözdü.

TOKİ Sivas Şarkışla'da 500 kişilik yurt yapım işi ihalesi bugün!

TOKİ Sivas Şarkışla 500 kişilik yurt binası ve sosyal tesis ile altyapı ve çevre düzenlemesi işi yapım işi ihalesi bugün saat 14:30'da gerçekleşecek.

ODTÜ yurt bakım onarım işi ihalesi 9 Mart'ta!

Orta Doğu Teknik Üniversitesi Yapı İşleri ve Teknik Daire Başkanlığı; yurt bakım onarım işini 9 Mart 2015 tarihinde saat 10.00 'da ihaleye çıkarıyor.

ODTÜ yurt yapımı Haberi

ODTÜ yurt yapımı

Orta Doğu Teknik Üniversitesi (ODTÜ)'de 2019 Mayıs'ta inşa edilmek istenen Kredi ve Yurtlar Kurumu (KYK) yurduna karşı öğrenciler direnmiş ancak ağaç kesiminede  engel olamamıştı. 

Cumhuriyet'te yer alan habere göre, araziyi devretme yetkisine sahip olan ODTÜ Geliştirme Vakfı ise araziyi KYK’ye devretmeyeceğini belirtmiş, bu gelişmeden sonra Çankaya Belediyesi ekipleri inşaatı da durdurmuştu. Yaşanan bu gelişmelerin ardından ODTÜ Geliştirme Vakfı'nın açtığı davada Ankara 11'nci İdare Mahkemesi yürütmeyi durdurma kararı verdi.

Mahkeme tarafından verilen kararda, "Kamu hizmeti olarak kanunla kendisine verilen öğrenci yurdu yapılması işinin gerçekleştirilmesinin kararlaştırılması karşısında, taraflar arasında imzalanan protokolün idari sözleşme niteliğinde olduğu anlaşılmaktadır" ifadeleri yer aldı.

"TELAFİSİ GÜÇ VEYA İMKANSIZ ZARARLAR ORTAYA ÇIKACAĞI AÇIKTIR"

"Hukuka açıkça aykırı oldukları sonucuna ulaşılan dava konusu İşlemlerin uygulanması halinde öğrenci yurdu yapılacak dava konusu parseller üzerindeki...