02 / 05 / 2024

odunluk

odunluk

Hangi yapılarda kömürlük alanı, depolama alanı ve odunluk yeri ayrılması zorunlu tutuluyor? Kömürlük, depolama ve odunluk gibi ortak kullanım alanlarının en az kaç metrekare olması gerekiyor?

C Plus Odunluk yüzde 50 peşin 18 ay vade fırsatıyla satışta! Yeni proje!

C Plus Odunluk projesi, Cap Yapı tarafından Bursa’nın en gözde lokasyonlarından biri olan Odunluk’ta yükseliyor. C Plus Odunluk yüzde 50 peşin, 18 ay vade fırsatıyla satışa çıktı. C Plus Odunluk'ta hangi daire tipleri var, fiyatları ne kadar? İşte ayrıntılar...

Sitelerde ortak alan kullanımı nasıl olmalı?

Posta Gazetesi köşe yazarı Tamer Heper bugünkü köşesinde, şömine ısınan sitelerdeki odunluk sorununu kaleme aldı. 

Bodrum katların iptali 2017!

Bodrum katların iptali hususu, yeni planlı alanlar tip imar yönetmeliği kapsamında yer alıyor. Yönetmelik gereğince, her bağımsız bölüm için en az 5 metrekare, en fazla 10 metrekare odunluk, kömürlük veya depolama yeri ayrılması zorunlu olacak.

Mustafa Bozbey'den Odunluk imar planı açıklaması!

Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, Odunluk Güneyi Uygulama İmar Planı’nda yer alan jeolojik sakıncalı alanın, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından “önlemli alan” olarak tespit edilmesinin bilime aykırı bulduğunu söyledi.

Bursa Marka Rezidans satış fiyatları 2017!

Bursa Nilüfer Odunluk Mahallesi'nde hayata geçirilen Marka Rezidans projesinin teslimleri bu yıl Ağustos ayında yapılacak...

Nilüfer Arena'ya TMMOB Bursa Şubesi'nden tepki!

TMMOB Şehir Plancıları Odası Bursa Şubesi, Nilüfer Belediyesi'nin Odunluk bölgesinde yap-işlet-devret modeliyle hayata geçireceği Nilüfer Arena'nın yeni bir rant kapısı olduğunu ileri sürdü.

Bursa Nilüfer'e 2 yeni AVM geliyor!

Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, Bursa Odunluk Bölgesi'nde yeni yapılacak metro istasyonu yanında bir yaşam merkezi ile İzmir Yolunda Bursaspor Plaza yapılacağını belirtti.

Nilüfer’in 235’inci parkı Odunluk’a!

Engelli çocukların gönüllerince oynayabilecekleri Nuri Nihat Aslanoba Engelsiz Parkı, Odunluk Mahallesi’nde hizmete açıldı. Nilüfer Belediyesi ve Aslanoba Ailesi işbirliğiyle hayata geçirilen park çocukları sevince boğdu

Bursa Büyükşehir Belediyesi'nden 5 yeni termal tesis!

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, şehri Odunluk bölgesinden Kültürpark’a kadar termal su koridoruna alacaklarını, dünyanın en iyi kaplıca tesislerini kamulaştırma çalışmaları süren Sıcaksu bölgesine kuracaklarını söyledi.

Bursa Nilüfer'e 4 bin metrekarelik engelsiz park inşa edilecek!

Nilüfer Belediyesi Odunluk Mahallesi’nde hayırsever eliyle örnek bir projeyi daha hayata geçiriyor. Nilüfer Belediyesi’nde imzalanan protokolle toplam 4 bin 313 metrekarelik engelsiz bir park kente kazandırılacak.

Nilüfer Belediyesi'nden engelsiz park!

Nilüfer Belediyesi Odunluk Mahallesi’nde hayırsever eliyle örnek bir projeyi daha hayata geçiriyor. Giriş çıkışları ve kullanım alanlarının tüm bireylere göre tasarlanacağı parkın 180 günde bitirilmesi hedefleniyor.

Nilüfer Odunluk imar planı değişikliği askıda!

Bursa Nilüfer İlçesi Odunluk Mahallesi 4622 ada 7 parsel ve kuzeyi, 4644 ada 3 ve 4 parsel, 4669 ada 4 parsele ilişkin 1/5000 ölçekli Nilüfer Nazım İmar Plan Değişikliği 5 Mayıs'ta askıdan inecek...

Aluç Otel projesi Bursa Nilüfer'de başlıyor!

A.J.T Tekstil, Bursa Nilüfer ilçesine bağlı Odunluk Mahallesi'nde 201 odalı bir otel projesi hayata geçirecek. Aluç Otel projesinin 24 ayda tamamlanması planlanıyor...

odunluk Haberi

odunluk

Kömürlük alanı!

Planlı Alanlar Tip İmar Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik kapsamında apartmanlarda yer alan kömürlük, odunluk ve depolama gibi ortak kullanım alanlarının kaç metrekare olması gerektiği belirtiliyor.


Söz konusu yönetmeliğin 33. maddesine göre, kömürlük alanının her daire için en az 5 metrekare olması gerekiyor.


MADDE 33- Aynı Yönetmeliğin 51 inci maddesinin ikinci fıkrası aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.


“Katı yakıt kullanan sobalı binaların bodrum veya zemin katlarında veya ortak alan niteliğini haiz olmak ve eklenti ihdas etmemek kaydıyla bahçelerinde her daire için en az (5.00) m2, en fazla (10.00) m2 odunluk, kömürlük veya depolama yeri ayrılması zorunludur.”


Kömürlük alanı hesabı:

A= Qkazan/104+15 (m2)

A=53489,5/104+15

A=21 m2



Planlı Alanlar Tip İmar Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik!
Ortak alanlar nelerdir?




Işıl Seren...