14 / 05 / 2024

öğrenci yerleştirmekte arsa sorunu

öğrenci yerleştirmekte arsa sorunu

Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, arsa sorununa değinerek "Öğrenci yerleştirmekte sorun yaşadığımız, arsa sorunu yaşadığımız illerde üniversite kampüslerinde yurt yapmaya devam edeceğiz" dedi.

Tolga Karel Florida’da arsa aldı!

Türkiye’den taşınmış olan ünlü oyuncu Tolga Karel, Amerika’ya yerleşmesinin ardından ev satın almıştı. Ünlü oyuncunun şimdi de arsa satın aldığı öğrenildi.

Hacettepe Üniversitesi yerleşkesindeki orman alanı yapılaşmaya açıldı!

Hacettepe Üniversitesi yerleşkesindeki orman alanının imar planı değiştirildi. Yeni imar planında orman alanına öğrenci yurdu yapılarak yapılaşmaya açıldı. CHP'li Çankaya Belediyesi de plana “Geriye dönüşü olmayan sonuçlar doğuracak ve mevzuata aykırı” diyerek itiraz etti.

Kayseri'de bir hayırsever öğrenci yurdu yaptıracak!

Kayseri'de Yusuf Silay isimli bir hayırsever, mülkiyeti Melikgazi Belediyesi'ne ait olan arsa üzerine öğrenci yurdu yaptıracak.

Atatürk Üniversitesi’nin öğrenci yurdunda usulsüz kiralama iddiası!

Erzurum Atatürk Üniversitesi’ne tahsis edilen arsa üzerinde inşa edilen ve 2016’da 113 bin TL kira alınan 7 katlı öğrenci yurdunun, 2017’de yıllık 5 bin 210 TL'ye bir vakfa pazarlık usulü ile kiralandığı öğrenildi. 

Nef arsa geliştirip satacak!

Gayrimenkul şirketi Nef, konut ve öğrenci yurdu yatırımlarından sonra yeni bir alana daha adım attı. Nef yeni yılda arsa geliştirip satacak.

Yunanistan Küçük Çuha Adası’na yerleşenlere ev, arsa ve para verecek! 

Yunanistan Küçük Çuha Adası'nı işgale hazırlanıyor. Adaya yerleşenlere ev, arsa ve para verilierek, adanın nüfusu arttırılmaya çalışıyor. 

Hatay Vakıflar Bölge Müdürlüğü'nden 3 milyonluk arsa karşılığı inşaat ihalesi!

Hatay Vakıflar Bölge Müdürlüğü, Hatay İli İskenderun İlçesi Şevre Mahallesi'nde 2 milyon 977 bin muhammen bedel karşılığında özel öğrenci yurdu yapılması şartıyla arsa karşılığı inşaat ihalesi gerçekleştirecek.

Üsküdar'da özel öğrenci yurdu yapımı karşılığında kiraya verilecek!

İstanbul İli, Üsküdar İlçesi, Pazarbaşı Mahallesi Kümbet Sokağında yer alan arsa üzerine, 23 yıl kiralama karşılığında ‘özel öğrenci yurdu’ yapılacak. 

Aşkın Bak: Üniversite kampüslerinde yurt yapmaya devam edeceğiz!

Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, arsa sorununa değinerek "Öğrenci yerleştirmekte sorun yaşadığımız, arsa sorunu yaşadığımız illerde üniversite kampüslerinde yurt yapmaya devam edeceğiz" dedi.

Kırşehir'de öğrenci yurdunun temeli atıldı!

Kırşehir'de 2 bin 664 yataklı yeni yurt binası yapılıyor. Ahi Evran Üniversitesi Bağbaşı Yerleşkesi'nde yapılacak öğrenci yurdunun temeli atıldı..

TOKİ Mimar Sinan Öğrenci Yurdu açıldı!

TOKİ, FETÖ’nün el koyulan merkezini öğrenci yurduna dönüştürdü. Örgütün İstanbul Anadolu Yakası’ndaki karargâhı, 4 bin 100 öğrenciye hizmet verecek. Toplam 1.800 kişi yurda yerleşti.

Konya Seydişehir Devlet Hastanesi'nin arsa sorunu çözüldü!

Seydişehir AK Parti İlçe Başkanı Mustafa Konurer, Seydişehir'de yeni yapılan 200 yataklı hastane yerleşkesinin genişlemesine yönelik arsa sorununun çözüme kavuşturulduğunu söyledi.

Kocaeli Seyrek'te inşaat sektörünün önü açıldı!

Kocaeli Seyrek'te Gediz Üniversitesi'nin kapatılması en çok inşaat sektörünü etkiledi. Müteahhitler üniversitenin devlete geçmesi ve öğrenci yerleşkesi olarak kalmasını istiyor.

öğrenci yerleştirmekte arsa sorunu Haberi

öğrenci yerleştirmekte arsa sorunu

Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, 2018 ve 2019'da, başta büyük şehirler olmak üzere öğrenci yerleştirmekte ve arsa sorunu yaşadıklarını dile getirdi. Bak, üniversite kampüslerinde yurt yapmaya devam edeceklerini belirtti.

Anadolu Ajansı'nın haberine göre; Aşkın Bak, TBMM Genel Kurulunda bakanlığının 2018 yılı bütçesi üzerinde yaptığı konuşmada, Kredi Yurtlar Kurumunun 2002 yılında 190 yurtta 182 bin 258 yatak sayısına sahipken, 2017 itibarıyla 762 yurtta 626 bin 945 yatak sayısına ulaştığını, bu sayıyı 2020'de 900 bine ulaştırmayı hedeflediklerini söyledi. 

2017 yılında başvuran 92 bin 329 öğrencinin 327 bin 136'sının yurtlara yerleştirildiğini dile getiren Bak, yerleştirme oranının yüzde 83,41 olduğunu ifade etti.


Aşkın Bak, 2016-2017'de kampüs içerisine 22 yurt yaptıklarını anlatarak, "2018 ve 2019'da, başta büyük şehirler olmak üzere öğrenci yerleştirmekte sorun yaşadığımız,...