02 / 05 / 2024

öğrenci yurdu yapımı

öğrenci yurdu yapımı

Öğrenci evleri tartışmasıyla bir kez daha gündeme gelen yurtların yetersizliği konusuna çözüm bulundu. Başbakan Erdoğan'ın talimatıyla yurt yapmak isteyen üniversitelere Kredi Yurtlar Kurumu maddi destek verecek....

İstanbul Bağcılar'a 500 kişilik öğrenci yurdu geliyor!

Gençlik ve Spor Bakanlığı Yatırım ve İşletmeler Genel Müdürlüğü tarafından, İstanbul Bağcılar'da 500 kişilik öğrenci yurdu yaptırılacağı duyuruldu. İşte ayrıntılar...

Öznur Kız Öğrenci Yurdu Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Öznur Kız Öğrenci Yurdu Ticaret Limited Şirketi Avcılar’da 500 bin TL sermaye bedeli  ile M.Mustafa Kaykısız  ve Ebru Yurdanur Kaykısız tarafından kuruldu.

TOKİ'den Avcılar'a 4 bin kişilik öğrenci yurdu! İhalesi bugün!

İstanbul İli Avcılar İlçesi 4000 Kişilik Öğrenci Yurdu İle Sosyal Tesis İnşaatları ile Altyapı ve Çevre Düzenlemesi İşi ihalesi bugün saat 14:30'da yapılacak.

Bartın ve Zonguldak'ta öğrenci yurdu inşaatları tamamlandı!

Toksözler Petrol ve İnşaat Genel Müdürü Sefa Toksöz, “2018’de Kredi Yurtlar Kurumu’nun ihalelerini kazanarak Bartın ve Zonguldak’ın Çaycuma ilçesindeki öğrenci yurdu projelerini üstlendik. Pandemi sürecinde yaşadığımız zorluklara rağmen, kamu yararı gözeterek inşaatlarda sona geldik” dedi. 

Kayseri'de bir hayırsever öğrenci yurdu yaptıracak!

Kayseri'de Yusuf Silay isimli bir hayırsever, mülkiyeti Melikgazi Belediyesi'ne ait olan arsa üzerine öğrenci yurdu yaptıracak.

Ankara Atatürk Kız Öğrenci Yurdu inşaatında son durum!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum ve  Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu, Ankara'nın Mamak ilçesinde yapımı süren 2 bin 500 kişilik Atatürk Kız Öğrenci Yurdu inşaatında incelemelerde bulundu.

Matematik bilmeyen öğrenci inşaat mühendisliği okuyup evlerimizi yapıyor!

İnşaat Mühendisleri Odası Başkanı Cemal Gökçe, Türkiye’deki inşaat mühendisliği eğitiminin kalitesiz olduğunu belirtti. Gökçe,  "Matematik bilmeyen, fizik, kimya ve biyolojiden sıfır çeken öğrenci inşaat mühendisliği okuyup evlerimizi inşa ediyor" dedi...

Bayburt’ta 1000 kişilik öğrenci yurdu inşaatı başladı!

Gençlik ve Spor Bakanlığı Yatırım ve İşletmeler Genel Müdürlüğü tarafından Bayburt’ta yapılması planlanan 1000 kişilik öğrenci yurdunun yapımına başlanıldı. 

Ataşehir Sitespor sahasının yurt yapılması kararı iptal edildi!

Ataşehir Sitespor sahası önce iki seçim arası İBB'nin kayyım yönetimince Gençlik Spor Bakanlığı'na devredildi. Sonra KHK ile öğrenci yurdu yapılması karar verilmişti. O karar iptal edildi..

Sadabad Öğrenci Yurdu yerine AVM değil cami inşa edilecek!

Kağıthane'deki yıkılan Sadabad Öğrenci Yurdu ve Lojman Binası'nın yerine AVM yapılacağı söylentilerinin doğru olmadığı açıklandı. Binanın yerine cami inşa edilecek...

Hacettepe Üniversitesi erkek öğrenci yurdu yapım ihalesi 18 Temmuz'da! 

Hacettepe Üniversitesi Erkek Öğrenci Yurdu E Blok 13 Bölüm tadilat işleri açık ihale usulü ile 18 Temmuz'da ihale edilecek.

İzmir Karabağlar'daki öğrenci yurdu tamamlandı! 

İzmir Karabağlar'da Özel Atatürk Yükseköğrenim Kız Öğrenci Yurdu'nun yapımı tamamlandı. Yurt öğrenci kayıtlarına başladı. 

Hatay Vakıflar Bölge Müdürlüğü'nden 3 milyonluk arsa karşılığı inşaat ihalesi!

Hatay Vakıflar Bölge Müdürlüğü, Hatay İli İskenderun İlçesi Şevre Mahallesi'nde 2 milyon 977 bin muhammen bedel karşılığında özel öğrenci yurdu yapılması şartıyla arsa karşılığı inşaat ihalesi gerçekleştirecek.

öğrenci yurdu yapımı Haberi

öğrenci yurdu yapımı


Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın öğrenci evleri ile ilgili sözlerinin ardından öğrenci yurtlarının kontenjanlarındaki yetersizlikte gündeme geldi. Bu kapsamda devlet yurtlarının sayılarının kamu-özel ortaklığı ve kiralama yöntemi ile hızla arttırılması kararlarının yanı sıra, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan öğrencilerine yurt yapmak isteyen üniversitelere Kredi ve Yurtlar Kurumu(KYK) tarafından maddi destek verilmesi talimatını da verdi. Böylece artık yurt kapasitesini arttırmak isteyen üniversiteye KYK destek verecek. Başbakan Erdoğan'ın talimatını sevinçle karşıladıklarını dile getiren Hacettepe Üniversitesi Rektörü Murat Tuncer;


SAYI ARTMAZSA SORUN ÇÖZÜLMEZ


'Üniversitemiz yurtlarında, 41 bin öğrencimizden sadece 5 bin 300'üne barınma imkanı verebiliyoruz. Aileler de bu durumdan muzdarip. Yurt kapasitemiz artarsa biz Hacettepe olarak bu sorunu çözeriz. Başbakan'ın talimatı bu noktada çok önemli. İnşallah bu sayede sorun çözülür. Zira yurt sorunu halledilmezse bu sorun...