29 / 04 / 2024

öib den taşınmaz satışı

öib den taşınmaz satışı

T.C Başbakanlık Özelleştirme İdaresi Başkanlığı (ÖİB), Gayrimenkul AŞ ve Türkiye Elektrik Dağıtım AŞ (TEDAŞ) mülkiyetindeki taşınmazlar ile Maliye Hazinesi' ne ait 15 ildeki taşınmazları satışa çıkardı....

Sakarya Büyükşehir Belediyesi 27 taşınmazı kiraya veriyor! Kira fiyatı 1250 TL'den başlıyor!

Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanlığı 27 adet taşınmazın kiraya vereceğini ilan etti. Taşınmazların en düşük muhammen kira bedeli 1250 TL olurken en yüksek ise 24 bin TL olarak belirlendi.

ADÜAŞ'ın KDV’den muaf merakla beklenen taşınmaz satış ihalesi 24 Nisan 2023’te yapılacak! İşte o iller…

ADÜAŞ'ın merakla beklenen taşınmaz satış ihalesi 24 Nisan 2023’te yapılacağı belirtildi. İşte 6 taşınmazla ilgili geçici teminat bedeli ve ihale şartları…

ÖİB'den Bodrum'daki taşınmazın satışına onay!

Özelleştirme İdaresi Başkanlığı (ÖİB), Muğla Bodrum'da yer alan taşınmazın satışına onay verdi. 

ÖİB, Bodrum'daki 3 taşınmazı satıyor!

Özelleştirme İdaresi Başkanlığı (ÖİB), Muğla Bodrum Konacık, Bitez ve Gökçebel mahallelerinde yer alan 3 taşınmazı satış yöntemiyle özelleştiriyor...

ÖİB, 10 ildeki 20 taşınmazı satış yöntemiyle özelleştirecek!

Özelleştirme İdaresi Başkanlığı (ÖİB), 10 ilde yer alan toplam 20 taşınmazı satış yöntemiyle özelleştiriyor...

ÖİB, Yalova'daki 5 taşınmazın satışını onayladı!

Özelleştirme İdaresi Başkanlığı (ÖİB), özelleştirme kapsam ve programında bulunan 5 ayrı taşınmazın satışına onay verdi.

ÖİB'den Sümer Holding AŞ adına kayıtlı Şanlıurfa'daki 3 taşınmazın satışına onay!

Özelleştirme İdaresi Başkanlığı, Sümer Holding AŞ adına kayıtlı Şanlıurfa Karaköprü'deki üç taşınmazın satışına onay verdi.

ÖİB, Şanlıurfa'daki 3 taşınmazın satışını onayladı!

Özelleştirme İdaresi Başkanlığı, Sümer Holding AŞ adına kayıtlı Şanlıurfa'nın Karaköprü ilçesinde yer alan üç taşınmazın satışını onayladı.

ÖİB'den Ankara, İstanbul ve Malatya'daki 6 taşınmazın satışına onay!

Özelleştirme İdaresi Başkanlığı (ÖİB), Ankara, İstanbul ve Malatya'da yer alan toplam 6 taşınmazın satışına onay verdi.

ÖİB'den İstanbul ve Aydın'daki iki taşınmazın satışına onay!

Özelleştirme İdaresi Başkanlığı, özelleştirme kapsam ve programında yer alan İstanbul ve Aydın'da yer alan iki taşınmazın satışını onayladı.

ÖİB'den Sümer Holding'in Van'daki taşınmazının satışına onay!

Özelleştirme İdaresi, Sümer Holding AŞ'nin Van'daki bir taşınmazının satışına onay verdi.

ÖİB'den Ankara ve Muğla'daki iki taşınmazın satışını onayladı!

Özelleştirme İdaresi Başkanlığı, özelleştirme kapsam ve programında bulunan Ankara ve Muğla'daki iki taşınmazın satışını onayladı.

Taşınmaz kiralaması ve işletme hakkı kiralaması arasındaki farklar nelerdir?

İş yeri kiralamalarında KDV oranı yüzde 18’den yüzde 8’e, gelir vergisi stopaj oranı da yüzde 20’den yüzde 10’a düşürüldü. İndirimlerde, kiralamanın iş yeri olarak bir taşınmaz (çatılı işyeri) kiralaması mı, yoksa bir işletme hakkı kiralaması mı olduğu inceleniyor. Peki ikisinin arasındaki fark ne?

öib den taşınmaz satışı Haberi

öib den taşınmaz satışı


Resmi Gazete'de yayımlanan ilana göre, ÖİB; Gayrimenkul AŞ ve TEDAŞ mülkiyetindeki taşınmazlar ile Maliye Hazinesine ait iken özelleştirme kapsam ve programına alınan İstanbul, Ankara, Manisa, Düzce, Elazığ, Nevşehir, Muş, Siirt, Bitlis, Tokat, Aydın, Mersin, Balıkesir, Samsun ve Tekirdağ'da bulunan taşınmazları, "satış" yöntemiyle özelleştirecek.


Geçici teminat tutarları 600 lira ile 7,5 milyon lira arasında değişen taşınmazlar için 17 Aralık'a kadar teklif verilebilecek.


İhaleler, pazarlık usulüyle yapılacak. İhale Komisyonunca gerekli görüldüğü takdirde ihaleler, pazarlık görüşmesine devam edilen teklif sahiplerinin katılımı ile açık artırma suretiyle sonuçlandırılabilecek.


İhalelere ilişkin detaylı bilgiye "www.oib.gov.tr" internet adresinden...