08 / 05 / 2024

okmeydanında riskli alan ilan edilen yerler

okmeydanında riskli alan ilan edilen yerler

Beyoğlu Belediyesi Meclisi Okmeydanı'ndaki Fetihtepe, Kaptanpaşa. Keçecipiri, Piripaşa ve Piyalepaşa mahallerini kapsayan yaklaşık 1 milyon 600 bin metrekarelik bölgeyi "riskli alan' ilan eden kararı onayladı...

Pendik Dumlupınar ve Orta mahallelerindeki riskli alanın imar planı değişikliği askıda!

İstanbul İli, Pendik İlçesi, Dumlupınar ve Orta Mahalleleri Riskli Alanı Uygulama İmar Planı Değişikliği Askıda İtirazlar Kapsamında Yapılan 1/1000 Ölçekli Uygulama İmar Planı Değişikliği askıya çıkarıldı.

Gaziosmanpaşa'daki 65 bin 600 metrekarelik riskli alanın imar planı değişikliği askıda!

İstanbul İli, Gaziosmanpaşa İlçesi, Yeni Mahalle (9A) Riskli Alanının yaklaşık 6,56 hektarlık (65 bin 600 metrekare) kısmına ilişkin 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Planına askı itirazları kapsamında yapılan 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Planı Değişikliği askıya çıkarıldı.

Ankara Altındağ'da riskli alan ilan edilen konutların duvarları çatladı!

Başkent Ankara'nın Altındağ ilçesinde 2017 yılında riskli olarak ilan edilen mahalledeki konutların duvarları çatladı.

Trabzon Merkez için riskli alan kararı kaldırıldı!

Trabzon İli, Merkez İlçe, Gürbulak Beldesi, Güzelyalı Mahallesinde Bulunan Bazı Alanların Riskli Alan İlan Edilmesi hakkında kararın kaldırılmasıyla ilgili karar Resmi Gazete'de yayımlandı.

Bağcılar'da riskli alan ilan edilen bölgedeki 73 bina yıkılıyor!

Bağcılar'da riskli alan ilan edilen bölgede yaklaşık 2 bin kişinin yaşadığı toplam 73 bina kentsel dönüşüm kapsamında yıkılmaya başlandı...

Elazığ Sivrice için riskli alan kararı!

Elazığ Sivrice'deki Gölbaşı Mahallesi sınırlarında yer alan 35,47 hektar büyüklüğündeki bölge için riskli alan kararı verildi.

İstanbul ve Bitlis'teki bazı bölgeler riskli alan ilan edildi!

İstanbul ve Bitlis'te yer alan bazı bölgelerin "riskli alan" olarak ilan edilmesi hakkında Cumhurbaşkanı kararları, bugün Resmi Gazete'de yayımlandı.

Çanakkale'de Sosyal Konutlar bölgesi riskli alan ilan edildi!

Çanakkale Belediye Meclis Toplantısı’nda Çanakkale Sosyal Konutlar bölgesinin riskli alan ilan edildiği açıklandı.

Ankara Altındağ'da riskli alan kararı!

Ankara'nın Altındağ ilçesine bağlı Hacıbayram Mahallesi sınırları içerisinde bulunan bazı alanlar "riskli alan" ilan edildi.

Riskli alan da vergi istisnasına girdi!

İnşaat sektöründe riskli yapıya sağlanan vergi istisnalarının kapsamı genişletildi. GİB riskli alan ve rezerv alanın da vergi istisnası kapsamında olduğunu açıkladı.

İzmit'te 2 mahalle riskli alan ilan edildi!

İzmit'e bağlı Veliahmet ve Hacıhızır Mahalleleri hakkında riskli alan kararı alındı. Karar bugünkü Resmi Gazete'de yer aldı...

Gaziosmanpaşa Yenidoğan riskli alan imar planı askıda!

Gaziosmanpaşa İlçesi, Yenidoğan Mahallesi, Sayaocağı Caddesi-Köşegen Sokak arasında kalan bir kısım alanın riskli alan olarak belirlenmesine ilişkin imar planı askıya çıktı...

Okmeydanı'nda 50 yıllık tapu sorunu çözülüyor!

Okmeydanı’nı sağlıklı bir yaşam alanına dönüştürmek adına planlanan ve hayata geçirilen kentsel dönüşüm projeleri kapsamında Okmeydanı'nda 50 yıllık tapu sorunu çözülüyor.

okmeydanında riskli alan ilan edilen yerler Haberi

okmeydanında riskli alan ilan edilen yerler

İSTANBUL'da kentsel dönüşüm için çok önemli bir adım daha atıldı. Beyoğlu Belediyesi Meclisi Okmeydanı'ndaki Fetihtepe, Kaptanpaşa. Keçeeipiri, Piripaşa ve Piyalepaşa mahallerini kapsayan yaklaşık 1 milyon 600 bin metrekarelik bölgeyi "riskli alan' ilan eden kararı onayladı. Karar oyçokluğuyla çıktı. 


5 BİN 600 BİNA YIKILACAK 


Okmeydanı zemininin olası bir İstanbul depreminde risk oluşturduğu anlamına gelen ve kentsel dönüşümün önünü açan 'riskli alan" kararı ile 5 bin 600 binanın bulunduğu bölgenin yıkılarak yeniden yapılanması planlanıyor. Bu arada, Okmeydanı Çevre Koruma ve Güzelleştirme Derneği Okmeydanı'na ilişkin 1/5 bin ve l/binlik imar planlarına ve 3194/18 sayılı uygulamaya karşı idare mahkemesine dava...