06 / 05 / 2024

Okullara yeni mimari standartlar mı geliyor

Okullara yeni mimari standartlar mı geliyor

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından hazırlanan ‘Eğitim Yapıları Asgari Tasarım Standartları Kılavuzu’na göre inşa edilecek yeni okullarda öğretmenlerin odaları, etkinlikler ve teneffüs aralarında öğrencinin gözetlenebileceği şekilde konumlanıyor.

Özel okullara ne kadar zam yapılacak? Beklenen artış olmazsa özel okullar kapıya kilit mi vuracak?

Yeni yılda özel okullara ne kadar zam yapılacağı büyük merak konusu. Çok sayıda öğrencinin özel okullarda eğitim gördüğü biliniyor. Peki beklenen artış olmazsa özel okullar kapıya kilit mi vuracak? İşte ayrıntılar…

Antteras Nev satışa çıktı! Boğaz'a komşu yeni proje!

Ant Yapı’nın İstanbul Beylerbeyi’nde hayata geçirdiği yeni projesi Antteras Nev' projesindesatışlar başladı. İstanbul'un en güzel manzaralarına sahip olan projede kentin tarihi dokusunu yansıtan mimari özelliklere sahip 6 blokta 54 adet konut bulunuyor....

İş arayan herkes buraya! 60 bin yeni kamu personeli alınacak! Cumhurbaşkanı Erdoğan açıkladı

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Milli Eğitim Bakanlığı için Türkiye genelinde tüm okullara 60.000 yeni temizlik personeli alımı haberi duyurdu. Yeni eğitim öğretim senesi itibarıyla göreve başlanacak. İşte detaylar…

İŞKUR'dan okullara temizlik ve güvenlik görevlisi alımı! 2022 TYP alımları ne zaman başlayacak?

Yeni eğitim öğretim yılının başlamasın sayılı günler kala gözler İŞKUR TYP okullara temizlik görevlisi ve güvenlik alımı başvuru tarihlerine çevrildi. Peki başvurular ne zaman başlayacak?  Şartlar neler? İşte ayrıntılar...

Tema İstanbul 2 ön talep topluyor! Yeni proje!

Tema İstanbul projesinin yeni etabı Tema İstanbul 2 ön talep topluyor. Proje yatay mimari anlayışıyla hayata geçirilecek.

Eski malzemeler yeni binalarda kullanılıyor!

Heavenlymade Tasarım Ofisi yeni, trend ya da moda olandan etkilenmeyen mimari projeleriyle ön plana çıkıyor.

Kovid-19'la mimaride hangi trendler başladı?

Koronavirüs salgını ile birlikte binaların insan sağlığı üzerindeki yansımaları tartışılmaya başlandı. Peki mimaride yeni trendler neler? Yeni nesil nasıl bir mimari istiyor? İşte detaylarıyla yeni mimari düşünceleri...

Bağcılar Belediyesi'nin yeni binası açıldı! 

İstanbul Bağcılar Belediyesi tarafından Selçuklu ve çağdaş mimari anlayışı ile inşa edilen yeni hizmet binası hizmete açıldı.

Mustafa Çiçek ile mimari yeni bakış açıları kazanıyor!

Doğru tasarımı yaratıcı fikirlerle buluşturarak yeni mimari oluşumlara imza atan Mustafa Çiçek, her kullanıcının zevklerine hitap eden estetik anlayışları, günümüz modern mimarisiyle olan uyumu ve doğru dokunuşlarla buluşturmayı sürdürüyor.

Ramazan Şimşek: Gölbaşı yeni mimariyle tasarlanacak!

Gölbaşı Belediye Başkanı Ramazan Şimşek, İncek TOKİ 1'inci etap konutlarında site sakinleriyle buluştu. İncek, Gölbaşı merkezinin yeni bir ruh ve yeni bir mimari tasarımla yeniden tasarlanacağını söyledi.

9. Endüstriyel ve Mimari Doğal Taş Tasarım Yarışması’nın başvurusu uzatıldı!

İMİB'in geleneksel hale getirdiği 9. Endüstriyel ve Mimari Doğal Taş Tasarım Yarışması’na gelen yoğun talep sonrasında başvuru süresi uzatıldı. 9. Endüstriyel ve Mimari Doğal Taş Tasarım Yarışması’nın yeni başvuru tarihi 24 Ağustos 2020 olarak açıklandı.

İnşaat firmaları yeni döneme başlıyor! Kriterler değişti!

Koronavirüsün ardından konut tercihleri de değişti. Değişen talebe ayak uydurmak isteyen inşaat firmaları yeni bir döneme başlıyor. Artık yatay mimari, bahçe ve balkonlar, doğru havalandırma, kaliteli malzeme ve çalışma odalı evler bundan sonra ana kriterler olacak.

Skyland İstanbul’dan yeni yıla özel kampanya!

Eroğlu Gayrimenkul’ün yeni teknolojiler, kusursuz mimari ve konforu prestijle buluşturduğu projesi Skyland İstanbul’da yeni yıla özel kampanya sunuluyor.

Okullara yeni mimari standartlar mı geliyor Haberi

Okullara yeni mimari standartlar mı geliyor

MÎLLÎ Eğitim Bakanlığı (MEB) tarafından hazırlanan hazırladığı ‘Eğitim Yapılan Asgari Tasarım Standartlan Kılavuzu’ okul mimarisinde yeni standartlar getiriyor. Okulların fiziki yapışım belli kurallara bağlayan kılavuz, öğrencilerin gün boyu gözetim altmda kalmasını öngörüyor. MEB taralından 15-20 yıl öncesinin koşullarına göre tasarlanmış binaların bugünün ihtiyaçlarına cevap vermediği gerekçesiyle hazırlanan kılavuza göre, müdür odalan özellikle ders dışı etkinlikler ve teneffüslerde öğrencilerin rahatlıkla izlenebileceği, okulun girişlerine görüş açısı halamından hâkim konuma yerleştirilecek ve idari personel odası ile irtibatlı olacak. Öğretmenler odası ve zümre öğretmenler odası da öğrenciyi gözlemlemeyi ve sürekli iletişimi kolaylaştıracak şekilde konumlandırılacak.


Kılavuzun, okulların gelişime dönük alanlara kurulmasını öngörerek yapılaşmanın önünü açtığı öne sürülüyor. Böylelikle okulların çevrelerindeki alanlar değerlenecek ve inşa edilecek yeni binalardan rant geliri elde edileceği iddia ediliyor.


Daha aydınlık okullar...