21 / 05 / 2024

okyanusları birbirine bağlayacak kanal projesi

okyanusları birbirine bağlayacak kanal projesi

Nikaragua hükümeti, Atlas ve Büyük okyanusları birbirine bağlayacak kanalın 2014'ün sonunda başlayacağını açıkladı. Kanalın inşaatından sorumlu kurumun başkanı Manuel Coronel Kautz, projenin planlara uygun bir şekilde devam ettiğini belirtti...

Seyahat süresi 20 dakika kısalacak! Akdeniz ve İç Anadolu’yu birbirine bağlayacak

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Eğiste Hadimi Viyadüğü Akdeniz ve İç Anadolu Bölgelerini birbirine kesintisiz bir şekilde bağlayarak seyahat dakikasının 20 kısalacağını açıkladı.

İstanbul’la 2 kenti birbirine bağlayacak duble yol geliyor!

Karayolları Genel Müdürlüğü, İstanbul-Kocaeli ve Sakarya’yı Karadeniz şeridinden birbirine bağlayacak olan duble yol projesi için ÇED başvurusunda bulunmuştu. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı bu projeye ‘ÇED olumlu kararı’ verdi.

İstanbul Havalimanı devletleri birbirine bağlayacak!

Tamamlandığında dünyanın en büyük havalimanı olacak İstanbul Havalimanı'nın ilk fazı açıldı. İstanbul'un 3'üncü havalimanı, 60 devletin Türkiye üzerinden birbirine bağlanmasını sağlayacak.

Ankara-Niğde Otoyolu 3 bölgeyi birbirine bağlayacak!

Marmara, Karadeniz ve Akdeniz bölgelerini birbirine bağlayacak Ankara-Niğde Otoyolu'nun 2020'de açılması planlanıyor. Proje kapsamında çalışmalar hızla devam ediyor.

Ankara Sabancı ile Bağlıca bulvarları birbirine bağlanıyor!

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, kentteki Sabancı ile Bağlıca bulvarlarını birbirine bağlayacak 4 kilometrelik yeni bulvarın harita çalışmalarının tamamlandığını söyledi.

Alanya ve Gündoğmuş birbirine bağlanıyor!

Alanya Büyükşehir Belediyesi, Gündoğmuş’un Köprülü mahallesi ile Alanya’nın Taşatan mahallesini birbirine bağlayacak 6 kilometrelik yolun asfalt öncesi hazırlıklarını tamamladı.

Büyük İstanbul Tüneli 9 ray sistemini birbirine bağlayacak!

İstanbul'da dev ulaşım projelerine hazırlanıyor. Boğaz'ın altında karayolu ve metro geçişlerini tek tünelden sağlayacak üç katlı Büyük İstanbul Tüneli’nin yapımına başlanacak. Bu tünel 9 farklı ray sistemini birbirine bağlayacak.

TT Arena ile Vadi İstanbul'u bağlayacak füniküler geliyor!

Galatasaray yönetimi, TT Arena'ya gelecek taraftarın stadyum yakınındaki alışveriş merkezlerine ulaşımı için füniküler projesine start verdi. Fünikeler, Vadi İstanbul ile TT Arena'yı birbirine bağlayacak.

Konya Metrosu, YHT hatları ve şehirler arası yolları bağlayacak!

Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun müjdelediği Konya Metrosu, yüksek hızlı tren hatları ve şehirler arası yolları birbirine bağlayacak.

Konya Metrosu YHT hatlarını birbirine bağlayacak!

Başbakan Davutoğlu'nun müjdelediği Konya Metrosu, yüksek hızlı tren hatları ve şehirler arası yolları birbirine bağlayacak.

Nissibi Köprüsü'nde araç geçişleri başlayacak!

Şanlıurfa'nın Siverek ilçesiyle, Adıyaman'ın Kahta ilçesini birbirine bağlayacak 610 metre uzunluğu ve 400 metre orta genişliğindeki Nissibi Köprüsü'nde artık sona yaklaşıldı. Çalışmaların büyük oranda tamamlandığı köprüde araç geçişlerine önümüzdeki günl

Sultanbeyli'ye 2 mahalleyi birbirine bağlayacak yeni üst geçit!

Sultanbeyli Belediyesi tarafından yapımına başlanan, Ahmet Yesevi ve Mehmet Akif mahallelerini birbirine bağlayan üst geçidin, cumartesi gecesi saat 24’ten sonra kirişleri yerleştirildi..

Asya ile Avrupa'yı birbirine bağlayacak hızlı tren geliyor!

İstanbul'da, Asya-Avrupa geçişini sağlayacak yüksek hızlı tren projesinin detaylarına ilk kez SABAH ulaştı. 3'üncü köprü ve metroya entegre edilmesi planlanan projenin yapımına 2016'da başlanacak, 2018'de tamamlanacak

okyanusları birbirine bağlayacak kanal projesi Haberi

okyanusları birbirine bağlayacak kanal projesi

Nikaragua hükümeti, Atlas ve Büyük okyanusları birbirine bağlayacak kanalın 2014'ün sonunda başlayacağını açıkladı. Kanalın inşaatından sorumlu kurumun başkanı Manuel Coronel Kautz, projenin planlara uygun bir şekilde devam ettiğini ve daha önce belirlenen başlama tarihinin ertelenmeyeceğini belirtti. Devlet Başkanı Daniel Ortega da Panama Kanalı'na alternatif olacak projenin ülkeye ekonomik bağımsızlığını kazandıracağına dikkati çekti. Proje için önerilen birkaç farklı güzergahtan birisi üzerinde karar verecek yetkililer, hangi yol seçilirse seçilsin Nikaragua Kanalı'nın 77 kilometre uzunluğundaki Panama Kanalı'ndan en az üç kat daha uzun olacağına işaret ediyor. Yaklaşık 300 kilometre uzunluğunda olması beklenen kanal, Karayipler Denizi ile Büyük Okyanusu birbirine bağlayacak. 


Türkiye'de...