09 / 06 / 2024

okyanusta yüzen gökdelenler

okyanusta yüzen gökdelenler

Tasarımcılar kalabalık şehirlerden sıkılanları açık denizlere davet ediyor. Deniz tabanına sabitlenmeyecek yeni yerleşim birimleri adeta yüzen siteler olarak okyanuslarda dolaşacak...

İzmir’deki gökdelenler için şok mahkeme kararı! Gökdelenler yıkılacak mı?

İzmir'de yükseklikleri ile dikkat çeken gökdelenler tartışma konusu olmaya devam ediyor. Mahkeme, bu gökdelenlerin yüksekliğini hukuka aykırı buldu.

Van Gölü'ne ‘yüzen otel’ projesine Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı'ndan destek!

Van Gölü üzerine yapılacak olan Yüzen Otel projesi, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından onaylanarak destek almaya hak kazandı.

Van Gölü'ne 'yüzen otel' projesi onaylandı: 2 milyon liralık destek sağlanacak!

Van'da Edremit Belediyesi'nin turizm, istihdam ve mesleki unsurları içerisinde barındıracak olan 'Yüzen Otel' projesi, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından onaylandı.

Erzurum'un yüzen adalarına turizm yatırımı!

Erzurum'un Tortum ilçesindeki Zökün Gölü'nde bulunan yüzen adalar turizme kazandırılıyor...

Yüzen evler mi yüzen hayaller mi?

Yüzen evlerin bulunduğu, insanların timsahları evlreinde beslediği, dünyanın en büyük taşkın su yatağı olan Kamboçya Tonle Sap Gölü'nün hayran bırakan hikayesini biliyor musunuz?

Yüzen daireler 200 bin dolara satılıyor!

Ürettiği mini yatlarla gündeme gelen İtalyan şirket Jet Capsule, şimdi de yüzen daireler için harekete geçti.

Şanlıurfa Halfeti'ye yüzen köprü geliyor!

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi, Halfeti’nin doğal güzelliklerini ve eşsiz kültürel yapısını daha da ön plana çıkaracak çalışmalara imza atarak Halfeti'ye modern marina, yüzen köprü ve yeni otopark kazandırıyor.

Teona Ümitköy Ankara güncel fiyat listesi!

Teona Ümitköy Ankara güncel fiyat listesi haberimizde yer alıyor. Proje 4 blok halinde yükseliyor.

Türkiye’nin en büyük güreş arenası Erzurum’a inşa ediliyor!

Erzurum Büyükşehir Belediyesi, spor projelerinden birini daha hayata geçiriyor. Türkiye’nin en büyük güreş arenasını Erzurum’a yapan Büyükşehir Belediyesi ekipleri, Olimpiyat Park’ta hummalı bir çalışma içerisinde…

Çevre Şehircilik Bakanlığı'nda 7 üst düzey yöneticinin görevine son verildi!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığında FETÖ ile mücadele amacıyla kurulan komisyonun çalışmalarıyla, biri müsteşar yardımcısı olmak üzere genel müdür düzeyinde 7 üst düzey yöneticinin görevine son verildi.

Hollanda Rotterdam'a yüzen çiftlik yapılacak!

Hollanda'nın Rotterdam şehrinde suyun üzerinde yüzen çiftlik projesi hayata geçiriliyor. Beladon şirketi tarafından hayata geçirilen proje 1.200 metrekare büyüklüğünde olacak.

Dünyanın ilk yüzen evi satıldı!

Dubai'de üretilen dünyanın ilk yüzen evi suya indirildi."Avrupa'nın Kalbi" adlı projenin bir parçası olan ve kompozit malzemelerle yapılan yüzen evlerden 10 tanesi şimdiden satıldı.

Safranbolu Büyük Göztepe Tümülüsü'nün kazında sona yaklaşıldı!

Karabük'ün Safranbolu ilçesinde bulunan Büyük Göztepe Tümülüsü'nde 5 yıldır devam eden kazı çalışmalarında sona yaklaşıldı. 2012'den itibaren aralıklarla yapılan kazılar, bir ay içinde tamamlanacak.

okyanusta yüzen gökdelenler Haberi

okyanusta yüzen gökdelenler

Bilim insanlarına göre dünya üzerinde hayat denizlerde başladı. Yakın geleceğin yerleşim birimlerini hazırlayan tasarımcıların . eserlerine bakacak olursak yeniden geldiğimiz yere yani engin denizlere dönmek üzereyiz. Birleşmiş Milletlerim hazırladığı son sürdürülebilir yaşam raporuna göre 2050’ye gelindiğinde dünya nüfusu 9 milyara çıkacak.


Bu nüfusun 7 milyarı ise büyük şehirlerde yaşayacak. Diğer bir İfadeyle tüm köyler ve kasabalar birleşörek devasa şehirlere dönüşecek. Ancak yaşanan nüfus artışına karşılık dünyanın hacminde bir değişim olmayacağı için dar alanda çok sayıda insanın yaşaması gündeme gelecek.


OKYANUSLAR BOŞ DURUYOR


İşte tam da bu noktada tasarımcılar devrimsel çizimlerle toplu yaşam geleneğini tamamen farklı bir boyuta taşımaya hazırlanıyor. ABD’den Ispanya’ya, Japonya’dan Avustralya'ya kadarpek çok tasarımcı geleceğin yerleşim birimlerinin denizlere hatta okyanuslara taşınması gerektiğini düşünüyor. Zira kara olarak tanımladığımız bölgeler dünyanın yalnızca...