06 / 05 / 2024

Oligark

Oligark

İngiltere'de yaptırım uygulanan Rus oligarkların mülklerinin, savaştan kaçan Ukraynalı mültecilerin barınması için kullanılıp kullanılamayacağı gündemde yer alıyor.

Boğaziçi'nin yeni Reina'sı Oligark yolda!

Eğlence mekanı işletmeciliğinin gediklilerinden Raşit Karakuş yepyeni bir eğlence merkezinin hazırlığını yapıyor. Karakuş, 5 bin metrekarelik Reina tarzı bir mekan açmaya hazırlanıyor. Yeni mekanın ismi de Oligark...

Rus oligark Abramoviç, Feyyaz Tokar Yalısı’nı kiraladı!

Ünlü Rus oligark Roman Abramoviç'in, 2012'de Ahmet Okumuş tarafından 25 milyon dolar bedelle satın alınan yalıyı yaklaşık 50 bin dolara kiraladığı gündeme geldi. İşte ayrıntılar... 

Turkcell’in ortağından Ukrayna’ya servet teklifi! 13 milyar doları aşıyor...

Turkcell'in ortaklarından olan ve son yaptırımlarla birlikte Avrupa'daki varlıkları dondurulan Rus oligark Mihail Fridman'ın yaptırımların kaldırılması karşılığında servetinin bir bölümünü Ukrayna’ya vermeyi teklif ettiği iddia edildi.

Roman Abramoviç'ten İstanbul'a sır ziyaret! AB'den gelen yaptırım öncesi dikkat çeken gelişme

Rus milyarder iş adamı Roman Abromoviç, Ukrayna savaşı yüzünden zor günler geçiriyor! Putin'e yakınlığıyla bilinen Rus oligarkın özel jeti AB'nin yaptırımları öncesi İstanbul'daydı.

Boğaziçi'nin yeni Reina'sı Oligark, Kıvılcım Kocabıyık'a ait!

Boğaziçi'nde yeni mekanlar açıldı ve açılmaya devam ediyor. Kıvılcım Pınar Kocabıyık'a ait 5 bin metrekarelik yeni mekanda onlardan biri.

Boğaziçi'nin yeni Reina'sı Oligark yolda!

Eğlence mekanı işletmeciliğinin gediklilerinden Raşit Karakuş yepyeni bir eğlence merkezinin hazırlığını yapıyor. Karakuş, 5 bin metrekarelik Reina tarzı bir mekan açmaya hazırlanıyor. Yeni mekanın ismi de Oligark...

Roman Abramoviç’in New York’taki 3 binası için yenileme projesi reddedildi!

Dünyanın sayılı zenginlerinden olan Rus oligark Roman Abramoviç’in New York’taki emlak oyunu, Binalar Müdürlüğü ve Anıtları Koruma Komisyonu’na takılarak olumsuz yanıt aldı.

Mardan Palace'a ABD'liler talip oldu!

Rus oligark İsmailov`un 1.5 milyar dolara yaptığı Mardan Palace satılıyor. Limak`ın ardından şimdi de oteli, ABD`li fonların desteklediği SBK Holding istiyor.

Mardan Palace satılıyor!

Rus oligark İsmailov'un 1.5 milyar dolara yaptığı Mardan Palace satılıyor. Oteli, ABD'li fonların desteklediği SBK Holding istiyor. Otel, 325 milyonTL başlangıç bedeliyle satışa çıkacak

Ant Yapı Vladimir Doronin'a rezidans-malikâne yapıyor

Naomi'nin Rus oligark sevgilisine bir Türk inşaat şirketi rezidans-malikane yapıyor

Antalya Sungate satışta!

Küresel krizden ağır etkilenen Rus oligark sınıfı da yatırımlarını küçültmeye başlattı.

Sistema'nın patronu Rus oligark da otel avına çıktı

Geçen yıl Sungate Port Royal otelini alan Rus dolar milyarderi Polonsky'nin ardından şimdi de 10 milyar dolar serveti ile dünyanın 77'nci zengini olan Yevtuşenkov, Türk turizmine el attı. 6 otelden oluşan Justiniano Hotels'i kiralayan Rus oligark, yılsonu

Oligark Haberi

Oligark

İngiltere İskan Bakanı Michael Gove geçen hafta sonunda yaptığı bir açıklamada, “Yaptırım listesindeki Rus oligarklarına ait mülklerin Ukraynalı mültecilere açılması için” çalıştıklarını dile getirdi. 

Gove, BBC televizyonunun yayınında, yaptırım uygulanan oligarkların evlerinin kullanılıp kullanılamayacağı sorusuna şu yanıtı verdi; "Yaptırım uygulanan bireylerin evlerini ve mülklerini, insani ve diğer amaçlar için yaptırıma tabi tutuldukları sürece, Ukraynalı mültecileri barındırmak için kullanmamıza izin verecek bir seçeneği araştırmak istiyorum" şeklinde açıklama yaptı. 

Gove’un Kabine toplantısı sırasında da ortaya attığı bu fikre, Başbakan Boris Jonson’ın da “sıcak baktığı“ ifade edildi. Fikrin, eleştirilere rağmen 15 gündür Ukrayna’yla ilgili kurulan hükümetin alt komisyonunda tekrar tekrar gündeme geldiği ortaya çıktı. 

Abramoviç’in 70 mülkü 500 milyon sterlin

Bu oligarklardan en tanınmışı Roman Abramoviç olarak karşımıza çıkıyor. Diğer oligarklarınki gibi Abramoviç’in de İngiltere’de 500...