28 / 04 / 2024

Turkcell’in ortağından Ukrayna’ya servet teklifi! 13 milyar doları aşıyor...

Turkcell’in ortağından Ukrayna’ya servet teklifi! 13 milyar doları aşıyor...

Turkcell'in ortaklarından olan ve son yaptırımlarla birlikte Avrupa'daki varlıkları dondurulan Rus oligark Mihail Fridman'ın yaptırımların kaldırılması karşılığında servetinin bir bölümünü Ukrayna’ya vermeyi teklif ettiği iddia edildi.



Rusya'nın Ukrayna'yı işgal girşiminin ardından İngiltere ve Avrupa Birliği ülkeleri tarafından yaptırım listesine elenen Rus oligark Mihail Fridman ile ilgili dikkat çekici bir iddia gündeme geldi.

İngiliz medya devi Financial Times gazetesinde önceki gün verilen haberde, Rus milyarder Fridman’ın ABD’nin Ukrayna Maslahatgüzarı Kristina Kvien’i aradığı ve üzrindeki yaptırımların kaldırılması karşılığında 13 milyar dolarlık servetinin bir kısmını Ukrayna’nın yeniden inşası için vermeyi teklif ettiği öne sürüldü.

Bununla birlikte yaklaşık 13 milyar dolarlık servete sahip olduğu tahmin edilen Fridman, aynı zamanda Turkcell’in ortaklarından LetterOne’ın (L1) kurucuları arasında da yer alıyor. Rus oligark Fridman, Avrupa’nın yaptırım kararlarının ardından mart ayı başından L1 yönetiminden istifa etmişti.

Ukrayna’da doğup büyüyen ancak Rusya ve İsrail pasaportlarına sahip olan Rus milyarder Mihail Fridman’ın Ukrayna’da da ciddi yatırımları bulunduğu belirtiliyor. Öte yandan Fridman, Ukrayna’nın en büyük bankalarından olan ve adı son olarak Sense Bank olarak değiştirilen bankaya, Kiev Yıldızı isimli bir gsm operatörüne ve içme suyu şirketine de sahipti.

Avrupa Birliği, Amerika Birleşik Devletleri’nin ısrarı üzerine Rus oligarklara yaptırım uygulasa da Rus milyarder Fridman’ın ABD’nin yaptırım listesinde yer almıyor.

VOLODIMIR ZELENSKIY ŞARTLARINI İLETTİ

Fridman hakkında çıkan bu iddiaları reddederken Financial Times, Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenskiy’nin Rus oligark Mihail Fridman’dan Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’i suçlamasını, savaşa karşıtı daha sert açıklama yapmasını ve Rus pasaportunu yırtıp atmasını istediğini öne sürdü.

“Ukrayna, yaptırımları pazarlık aracı olarak kullanmıyor” diyen Ukrayna Devlet Başkanı Zelenskiy’nin ofisinin başkan yardımcısı Rostislav Shurma, “Yaptırımların temel amacı, savaşı durdurmak, onları kaldırmayı kabul etmek için bazı koşullar bulmak değil” dedi.

Financial Times ayrıca, Rus milyarder Fridman dışında başka Rus oligarkların da yaptırımlar karşılığında servetlerinin bir bölümünü vermeyi teklif ettiğini de öne sürdü.

Editörün notu: Bu haber 03:14 saatinde yazılmış olup, dolar kuru 18,23 TL'dir. Euro kuru 18,45 TL, altının gramı ise 1.010,99 TL'dir.

KOBİ’ler için yeni projeyi Başkan açıkladı... Hazine Bakanı ne dedi?

Gratis’te %70’e varan indirim fırsatı! Gratis 12 Eylül fiyat listesi…

Blue Diamond’da net %15 indirim! 12 Eylül 2022 Blue Diamond fiyat listesi…


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön