29 / 04 / 2024

KOBİ’ler için yeni projeyi Başkan açıkladı... Hazine Bakanı ne dedi?

KOBİ’ler için yeni projeyi Başkan açıkladı... Hazine Bakanı ne dedi?

Küçük ve Orta Büyüklükteki İşletmeler Derneği Başkanı Nurettin Özgenç, KOBİ'lere öncelik verilecek yeni Kredi Garanti Fonu kefaleti ile kredi çalışmasının yapılmasının küçük ve orta ölçekli işletmelerin uzun zamandır beklediği bir proje olduğunu dile getirdi.



Küçük ve Orta Büyüklükteki İşletmeler Derneği’nden yapılan yazılı açıklamada görüşlerine yer verilen Dernek Başkanı Nurettin Özgenç, hükümetin 50 milyar liralık yeni bir Kredi Garanti Fonu paketi çalışmasının da devam ettiğini ve bu çalışmanın Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati tarafından dile getirildiğini hatırlattı.

Kredi paketinden, ihracatçı ve imalatçı Küçük ve Orta Büyüklükteki İşletmelerin öncelikli olarak yararlanacak olmasının güzel bir gelişme olduğunu belirten Başkan Özgenç, "Ayrıca kredi paketinin 2 parçaya ayrılarak 35 milyar liralık bölümünün işletme ve yatırım sermayesine ihtiyaç duyan firmalara tahsis edilecek olması ile 15 milyar liralık limitin de teminat engeline takıldığı halde üretime ve istihdama devam eden şirketlere tanımlanacak olması kredi sorunu yaşayan KOBİ'lere can suyu olacaktır." değerlendirmesini yaptı.

"BİR AN ÖNCE HAYATA GEÇMESİNİ BEKLİYORUZ"

Başkan Nurettin Özgenç, kredinin firmanın üretim ve ihracat için gereksinim duyduğu ara malı ve makine satın alımları için proforma fatura karşılığı satıcılara aktarılacağını, hazırlanan paketle TL kredilerin döviz alımına gitmesinin önlenmesinin amaçlanıyor olmasının sıkıntıları önleyebileceğini belirtti.

Küçük ve Orta Büyüklükteki İşletmeler Derneği olarak 11 yıldan beri Küçük ve Orta Büyüklükteki İşletmeler desteklerine ilişkin sorunları önlemek için "murabaha" modeli önerisinde bulunduklarını aktaran Başkan Özgenç, şunları kaydetti:

"Bu konudaki talebimizin yıllar sonra iktidar tarafından karşılılık bulmasından oldukça memnunuz. Zira, sıkıntıları kısmen önlemek için 'murabaha' modeli en uygun çalışmalardan biridir. Bu şekilde uygulanması halinde olası sorunların önüne geçilebilir. Çünkü işletme sahibinin eline nakit parayı saymaktansa atölyesine, dükkanına veya alacağı hizmetin karşılığı olarak proforma fatura karşılığı para satıcı veya hizmeti veren firmaya para ödenmeli. Keza, bankadan kredi almaya gidildiğinde banka görevlisinin 'Parayı nerede kullanacaksınız?' diye sorması gibi banka tarafından firma kontrol edilerek verilen kredinin nerede kullanıldığı sorgulanabilir. Çok az sayıda olduğunu düşündüğümüz fırsatçılık da böylelikle önlenebilir. Hükümetten ekonominin omurgası olan Küçük ve Orta Büyüklükteki İşletmelere öncelik tanınacak yeni Kredi Garanti Fonu kefaleti ile kredi hazırlığının yapılması küçük ve orta ölçekli işletmelerin uzun zamandır beklediği bir çalışmaydı. Bir an önce hayata geçmesini bekliyoruz."

Editörün notu: Bu haber 02:15 saatinde yazılmış olup, dolar kuru 18,23 TL'dir. Euro kuru 18,45 TL, altının gramı ise 1.010,99 TL'dir.

Bambi’den Öğrenci Kampanyası! Bambi 12 Eylül 2022 fiyat listesi…

İstikbal’den net %15 indirim fırsatı! İstikbal 12 Eylül 2022 fiyat listesi…

MediaMarkt’tan okula dönüş indirimi! İşte MediaMarkt 12 Eylül 2022 fiyat listesi...


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön