27 / 04 / 2024

Kentsel dönüşümün çözümü için 3 ana başlık! Nasıl yapılmalı, hangi sorunlar çözülmeli?

Kentsel dönüşümün çözümü için 3 ana başlık! Nasıl yapılmalı, hangi sorunlar çözülmeli?

Avcılar Belediye Başkanı Turhan Hançerli, kentsel dönüşümle ilgili önemli açıklamalarda bulundu ve kentsel dönüşümün çözümü için 3 ana başlığı açıkladı. İşte ayrıntılar...



Turan Hançerli, İstanbul'un önemli ilçeleri arasında yer alan Avcılar'ı ikinci defa yönetmeye yeniden talip. Hançerli, 27 Kasım tarihinde CHP'den Avcılar Belediye Başkan adaylığı için başvurusunu gerçekleştirdi.

Kentsel dönüşüm denilince ilk akla gelen isimlerden olan Turan Hançerli, 5 senelik sürede Avcılar'da kentsel dönüşümü neredeyse tamamladıklarını belirterek yarım kalmış projeleri de tamamlayacaklarına dikkat çekti.

Kentsel dönüşümün çözümü için 3 ana başlık! Nasıl yapılmalı, hangi sorunlar çözülmeli?

Gazete Duvar'dan Hacı Bişkin'in haberine göre; Avcılar Belediye Başkanı Turhan Hançerli, kendisinin yeniden ayda olma nedenini kentsel dönüşüm olarak açıkladı. "Belki de belediye başkanlığı sürecinde de en etkin, en yoğun en fazla mesai yaptığım konulardan biri kentsel dönüşüm oldu. Yani hayat kurtarma, geleceği kurtarma projesi. Projede çok önemli yol katettik ancak bu süreç tamamlanmadı. Dönüşüm için gerekli altyapılar yapıldı" diyen Hançerli, Yeşilkent mahallesi, Tahtakale mahallesi, Sadık Ahmet caddesinin planlarının yapıldığını belirtti. 

Hançerli, söz konusu açıklamasında entsel dönüşümü koşulsuz, şartsız ve daha da hızlandırarak mutlaka devam ettirmek istediğini dile getirdi. 

Kentsel dönüşümün çok önemli ve konuşulan bir konu olduğunu aktaran Hançerli, "Bu kentsel dönüşüm bugünün mü konusu? Bazı şeyler oldu da bu duruma mı geldik? Bu 25 senedir konuşulan bir konu. Özellikle 1999 depremi ile birlikte tüm kamuoyunun da bildiği ve herkese söz verip çözeceğiz dediği bir konu. Ama bugüne kadar hiç çözülemeyen bir mesele" ifadelerini kullandı ve kentsel dönüşümün çözümünde 3 ana başlığı açıkladı. 

Kentsel dönüşümün çözümü için 3 ana başlık! Nasıl yapılmalı, hangi sorunlar çözülmeli?

KENTSEL DÖNÜŞÜMÜN ÇÖZÜMÜNDE 3 ANA BAŞLIK

Avcılar Belediye Başkanı Turhan Hançerli, kentsel dönüşümün çözümünde 3 ana başlığı şu şekilde açıkladı: 

1- Diyeceksiniz ki kentsel dönüşüm bir inşaat projesi değildir. Diyeceksiniz ki kentsel dönüşüm hayat kurtarma projesidir. Niyetiniz iyi olacak ve gerçek bir probleme, gerçek bir çözüm üreteceksiniz. Kentsel dönüşüme yeni bir bina yapma meselesi şeklinde bakmayacaksınız. Riskli, güven vermeyen yapıları yıkmak yerine yeni ve güven veren yapılar inşa edeceksiniz.

2- Günümüzde bu sorunu çözülmesi için iyi niyetli olacaksın ve sorunu doğru tespit edeceksiniz. İyi niyetle bu sorunların çözümüne ilişkin adımlar atacaksınız. Sorunları doğru tespit etmek gerek.

3 - Kapasitenizi doğru değerlendirmeniz lazım. İyi niyetli olabilirsiniz, sorunu gerçekten belirleyebilirsiniz ancak kendi olanaklarınızı değerlendirip masaya yatırıp çözüm önerisi sunmamız gerekiyor. Bunu biz yaptık. Bugüne ve bu koşullara uygun bir çözüm oluşturduk. Başarılı da olduk. 

Kentsel dönüşümün çözümü için 3 ana başlık! Nasıl yapılmalı, hangi sorunlar çözülmeli?

AVCILAR DEPREME NE KADAR HAZIRLIKLI?

Turan Hançerli, Avcılar'da yaklaşık 2 bin binanın daha yenilenmesi gerektiğinin altını çizdi ve "Avcılar'da kentsel dönüşüme giren bina sayısı 2 bin 60'ı aştı.  Bu binalardan yaklaşık bin 600 tanesinin yıkımını benim dönemimde yaptık. 1.600 yapı demek yaklaşık 20 bin bağımsız bölüm anlamına geliyor. Yani neredeyse Türkiye Cumhuriyeti Devleti ile yarıştık. Bir gün biri çıksa size 'Boş arsaya yeni bina yaptım' derse bu kentsel dönüşüm anlamına gelmez. 1999 depreminde eski olan yapılara bugün başkaları taşındı, tehlike sürüyor" açıklamasında bulundu. 

"Kimsenin 20 yılda yapamadığı işin ben 5 senedir yarısını yaptım. 20-25 sene önce belediye başkanı olsaydım 15 yıl önce Avcılar'ın kentsel dönüşüm sorununu çözüme kavuşturmuştum. Avcılar'a söz verdim, 5 sene içinde Avcılar'da hiçbir riskli bina bırakmayacağım" ifadelerini kullanan Hançerli, "Vatandaş hazır, imarlar hazır, problemler çözüldü. Güven de var. İşin yarısından fazlası tamam. Bundan sonrası kolay" diye konuştu. 

Türkiye'de konut fiyatları Avrupa ile yarışıyor! Konut yatırımcısı yurt dışına gidiyor!

İstanbul'da 30 milyon TL'ye satılan villaların inşaatındaki hatalar şok etti!

Prof. Dr. Naci Görür'den Adıyaman depremi açıklaması! Artçı bir deprem! Çok yakınında...


Geri Dön