13 / 05 / 2024

Olimpos ve Aspendos deniz otobüsleri

Olimpos ve Aspendos deniz otobüsleri

Termessos, Olimpos ve Aspendos adlı deniz otobüsleri, Antalya ve Kemer arasında yapacağı yolcu seferlerine yarın başlayacak

Aspendos Arena’nın arazisi yeniden mahkemelik oldu!

Antalya Serik'te belediyenin mühürlenen ve kaçak yapılaşma sebebiyle verdiği para cezası ve yıkım kararları, mahkeme tarafından da onaylanan Aspendos Arena'nın yer aldığı arazi, yeniden mahkemelik oldu. 

Yıkım kararı verilen Aspendos Arena'da son durum ne?

Anadolu Ateşi'nin gösterilerini gerçekleştirdiği Antalya Serik'teki 5 bin kişilik 'Aspendos Arena'nın yıkım kararına ve belediyenin mühür işlemine ilişkin yapılan itiraz onaylanmadı. 

Aspendos Balonculuk Hizmetleri Turizm Taşımacılık Ve Ticaret Anonim Şirketi kuruldu!

Aspendos Balonculuk Hizmetleri Turizm Taşımacılık Ve Ticaret Anonim Şirketi bugün Ataşehir'de 100 bin TL sermaye bedeli ile Şenol Gözütok tarafından kuruldu.

Olimpos’ta itirazlar karşılık buldu: Yapılaşmaya kısmen dur dendi!

Olimpos için hazırlanan imar planına ve plan hükümlerine ilişkin meslek örgütleri ile vatandaşların itirazlarının bir kısmı Turizm Bakanlığı tarafından haklı görüldü. Bakanlık, yapılaşma koşulunu yüzde 30’a çıkaran ve tarım alanlarını imara açan plan notlarının değiştirilmesi gerektiğine vurgu yaptı

Olimpos'un yeni imar planları bölgeye nefes aldıracak!

Antalya'daki Olimpos Turizm Merkezi'ni altyapı sorunlarından kurtarmak için Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından hazırlanan Koruma Amaçlı İmar Planı bölgeye nefes aldıracak.

Olimpos imar planlarına tepki: Kaçak yapılaşma yasallaşacak!

Antalya'nın Kumluca ilçesindeki köklü tarihe ve eşsiz doğaya sahip Olimpos için hazırlanan imar planlarıyla ilgili konuşan Antalya Kent İzleme Platformu, "Bu uygulama kaçak yapılaşmaları yasallaştırmaktan ibaret bir düzenlemedir" dedi

Olimpos Koruma Amaçlı İmar Planı'na bölge halkından destek!

Olimpos'la ilgili hazırlanan Koruma Amaçlı İmar Planı'na bölgede oturanlar ve pansiyon işletenlerden tam destek geldi. Bölge sakinleri, bu durumun Olimpos'u kurtarma projesi olduğunu belirtti...

Mehmet Nuri Ersoy'dan Olimpos açıklaması!

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy yaptığı açıklamada Olimpos'ta plana uygun olmayan yapıların yıkımının yapılacağını belirtti.

Olimpos'un imar planlarına bakanlıktan onay!

Antalya'da bulunan tatil beldesi Olimpos'u korumak için hazırlanan imar planı, Kültür ve Turizm Bakanlığı'nca onay verildi. Planla beraber betonlaşmaya izin verilmeyecek, var olan ahşap yapılar korunması planlanıyor.

Aspendos kazılarında 2 bin yıllık dükkanlar ortaya çıktı!

Antalya'nın Serik ilçesinde yer alan Aspendos Antik Kenti kazılarında 2 bin yıllık dükkan ve depolar ortaya çıkarıldı.

Antalya Olimpos'taki evler boşaltılıyor!

Antalya'nın Kumluca ilçesine bağlı Adrasan Mahallesi'nde çıkan orman yangını nedeniyle Olimpos mevkisindeki turistik işletmelerde ve evlerde boşaltma işlemi devam ediyor.

Aspendos Antik Tiyatrosu'nun restorasyonunda son durum!

Kültür ve Turizm Bakanlığı, Aspendos Antik Tiyatrosu'nda yapılan restorasyon çalışmalarında tarihi yapının orijinal dokusuna uygun malzemeler kullanılmadığına yönelik haberlere ilişkin yazılı açıklama yayımladı.

Bakanlık'tan Aspendos'taki restorasyona açıklama!

KÜLTÜR ve Turizm Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada Aspendos Antik Tiyatrosu’ndaki restorasyon çalışmalarının Antalya Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu kararlarına uygun olarak tamamlandığını ifade edildi.

Olimpos ve Aspendos deniz otobüsleri Haberi

Olimpos ve Aspendos deniz otobüsleri

Antalya Ulaşım A.Ş. tarafından işletilmeye başlanan Termessos, Olimpos ve Aspendos adlı 3 deniz otobüsünün Kaleiçi Yat Limanı'ndan saat 09.00'da düzenlenecek törenle seferlerine başlayacağı bildirildi.

    

Antalya'da ilk kez kullanılmaya başlanacak deniz otobüsleri 31.5 deniz mili/saat (yaklaşık 45 kilometre/saat) hız yapabiliyor. Yapılan açıklamada deniz otobüslerinin 3 yıldır faaliyet dışı olmalarından dolayı bakımlarının yapılıp, kullanıma elverişli hale getirildiği belirtildi.

    

Her biri 42 yolcu kapasiteli olan deniz otobüsleri, ilk etapta Antalya-Kemer arası çalışacak. Termessos, Olimpos ve Aspendos, Antalya Kaleiçi Yat Limanı ile Kemer Türkiz Marina arasında seferler düzenleyerek yolcu taşıyacak. Tek yönlü sefer yaklaşık 45 dakika sürecek. 


Sefer saatleri ise şu şekilde olacak:


Antalya Kaleiçi Yat Limanı'ndan kalkış saatleri


09:00-12:00-15:00-18:00-20:30


Kemer Türkiz Marina'dan kalkış...