06 / 05 / 2024

ölüm halinde emlak vergisi

ölüm halinde emlak vergisi

1319 sayılı Kanun gereğince bina veya arazinin maliki, varsa intifa hakkı sahibi, her ikisi de yoksa bina veya arazide malik gibi tasarruf edenler vergiyi öder. Peki, emlak vergisi mükellefi ölürse ne olur?

Ölüm halinde vergi borcu silinir mi?

Gayrimenkul hukukuna göre vefat eden bir kimsenin, vergi ödevlerinden mirasçıları sorumlu oluyor. Peki, ölüm halinde vergi borcu silinir mi? Ölüm halinde vergi cezaları düşer mi?

Eşin ölümü halinde aile konutu şerhi kalkar mı?

Eşin ölümü halinde aile konutunun akıbeti merak ediliyor. Peki, kanunen eşin ölümü halinde aile konutu şerhi kalkar mı?

Emlak Katılım Varlık Kiralama'nın 15 milyar TL'lik kira sertifikası ihracına SPK'dan onay!

Emlak Katılım Varlık Kiralama tarafından 15 milyar TL ile sınırlı olarak, tertipler halinde, Türk Lirası cinsinden, 1-60 ay aralığındaki vadelerde yapılacak kira sertifikası ihraçlarına SPK'dan onay geldi.

Emlak Katılım Varlık Kiralama'nın 145 milyon TL'lik kira sertifikasının itfası tamam! 

Emlak Katılım Varlık Kiralama'nın ihraç ettiği TRDEVKS12146 ISIN kodlu, 107 gün vadeli, 145 milyon TL sermaye tutarında kira sertifikasının itfası tamam...

Emlak Katılım Varlık Kiralama'nın 75.5 milyon TL'lik kira sertifikasının itfası tamam! 

Emlak Katılım Varlık Kiralama'nın ihraç ettiği TRDEVKS12153 ISIN kodlu, 63 gün vadeli, 75 milyon 514 bin TL sermaye tutarında kira sertifikasının itfası tamam...

Emlak Katılım Varlık Kiralama 150 milyon TL kira sertifikası sattı!

Emlak Katılım Varlık Kiralama'nın TRDEVKS62125 ISIN kodlu, 138 gün vadeli, 150 milyon TL sermaye tutarında, yurtiçi kira sertifikası ihracının nitelikli yatırımcıya satışı tamam...

Emlak Katılım Varlık Kiralama'nın 400 milyon TL'lik tertip ihraç belgesi!

Emlak Katılım Varlık Kiralama tarafından 400 milyon TL nominal tutarında kira sertifikası ihracı Sermaye Piyasası Kurulu tarafından onaylanmış olup, onaylı Tertip İhraç Belgeleri yayınlandı. 

Emlak Katılım Varlık Kiralama'nın 100 milyon TL'lik 2.dönemsel kira ödemesi tamam!

Emlak Katılım Varlık Kiralama'nın TRDEVKS72116 ISIN Kodlu, 369 gün vadeli, 100 milyon TL sermaye tutarı kira sertifikasının 2. dönemsel ödemesi tamam...

Emlak Katılım Varlık Kiralama 154.9 milyon TL'lik kira sertifikası sattı!

Emlak Katılım Varlık Kiralama'nın 91 gün vadeli, 154 milyon 962 bin TL nominal tutarlı kira sertifikasının nitelikli yatırımcıya ihracı tamamlandı.

Emlak Katılım 2020’ye 20,3 milyar TL aktif büyüklük ve 50 şubeyle imza attı!

Asırlık geçmişinden gelen güç ve sektörün en genç markası olmanın getirdiği dinamizm ile tekrar yola çıkan Emlak Katılım, 2020'yi başarılı bir biçimde tamamladı.

Emlak Katılım Varlık Kiralama'dan 400 milyon TL'lik kira sertifikası itfası!

Emlak Katılım Varlık Kiralama, TRDEVKS32144 ISIN kodlu, 18 gün vadeli, 400 milyon TL tutarında kira sertifikası sattı.

Emlak Katılım Varlık Kiralama 101.5 milyon TL'lik kira sertifikası sattı!

Emlak Katılım Varlık Kiralama, TRDEVKS32136 ISIN kodlu, 46 gün vadeli, 101 milyon 500 bin TL tutarında kira sertifikası sattı.

Emlak Katılım Varlık Kiralama'dan 105 milyon TL'lik kira sertifikası itfası!

Emlak Katılım Varlık Kiralama tarafından ihraç edilen 45 gün vadeli, 105 milyon 83 bin TL tutarında kira sertifikasının itfası tamam...

Emlak Katılım Varlık Kiralama kira sertifikası ihraç edecek!

Emlak Katılım Varlık Kiralama A.Ş 15 milyar TL ihraç tavanı ile sınırlı olarak kira sertifikaları ihraç edecek.

ölüm halinde emlak vergisi Haberi

ölüm halinde emlak vergisi

Emlak vergisi mükellefi ölürse ne olur?

Türkiye sınırları içinde bulunan bina, arsa ve araziler için emlak vergisi ödeniyor. 1319 sayılı Kanun gereğince; Bina veya arazinin maliki, varsa intifa hakkı sahibi, her ikisi de yoksa bina veya arazide malik gibi tasarruf edenler vergiyi öder. 


Bir bina veya arazide paylı mülkiyet halinde malik olanlar hisseleri oranında mükelleftirler. Elbirliği mülkiyette ise malikler vergiden müteselsilen sorumludurlar. Peki, emlak vergisi mükellefi ölürse ne olur?


Yeni emlak edinimlerinde vergi mükellefiyeti edinim yılını izleyen yıldan itibaren başlamaktadır (EVK m.9). Ölen kişi ölümden önceki yılda emlak edinmişse (veya bu yılda muafiyeti sona ermişse veya sahibi olduğu emlakta 33 üncü maddede sayılan vergi değerini tadil eden değişiklikler olmuşsa) ölen tarafından beyannamesi verilmemiş bu işlem ve olaylara ilişkin emlak vergisi beyanı, normal...