03 / 05 / 2024

Ölüm ve Mirasçılık Bildirimi

Ölüm ve Mirasçılık Bildirimi

Veraset ve intikal vergisi yükümlülerinin vergi ödemelerinden önce beyanname vermeleri gerekiyor. Peki, vergi beyannamesi nasıl verilir? Veraset ve intikal vergisi beyannamesinde gerekli belgeler nelerdir? İşte yanıtı...

Urban Aydınlatma Tasarımı Ve Danışmanlık Anonim Şirketi kuruldu!

Urban Aydınlatma Tasarımı Ve Danışmanlık Anonim Şirketi Şişli'de 300 bin TL sermaye bedeli ile Yeliz Tezel ve Murat Oğuz ortaklığında kuruldu.

Mrkalem Tasarım Ve Danışmanlık Anonim Şirketi kuruldu!

Mrkalem Tasarım Ve Danışmanlık Anonim Şirketi Kadıköy'de 50 bin TL sermaye bedeli ile Mehmet Fatih Şafak ve Emre Kalem ortaklığında kuruldu.

Rs House Medya Prodüksiyon Yatırım Ve Danışmanlık Limited Şirketi kuruldu!

Rs House Medya Prodüksiyon Yatırım Ve Danışmanlık Limited Şirketi bugün Maltepe'de 50 bin TL sermaye bedeli ile Hasan Uğur Öz tarafından kuruldu.

Bkm Geri Dönüşüm Ve Danışmanlık Sanayi Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Bkm Geri Dönüşüm Ve Danışmanlık Sanayi Ticaret Limited Şirketi bugün Pendik'te 500 bin TL sermaye bedeli ile Ayşe Akıncı tarafından kuruldu.

Gelişime İnşaat Yatırım Ve Danışmanlık Sanayi Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Gelişime İnşaat Yatırım Ve Danışmanlık Sanayi Ticaret Limited Şirketi Şişli'de 100 bin TL sermaye bedeli ile Mahmoud Hafez tarafından kuruldu.

Polart İnterior Mimarlık Dekorasyon Tasarım Ve Danışmanlık Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Polart İnterior Mimarlık Dekorasyon Tasarım Ve Danışmanlık Ticaret Limited Şirketi bugün Beykoz'da 50 bin TL sermaye bedeli ile Birgül Polat Kotil tarafından kuruldu.

The Focus Group Gayrimenkul Yatırım Ve Danışmanlık Limited Şirketi kuruldu!

The Focus Group Gayrimenkul Yatırım Ve Danışmanlık Limited Şirketi bugün 10 bin TL sermaye bedeli ile Bayram Murat ve Uğur Kalem ortaklığında kuruldu.

Neo Taşınmaz Yatırım Ve Danışmanlık Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Neo Taşınmaz Yatırım Ve Danışmanlık Ticaret Limited Şirketi bugün Beykoz'da 500 bin TL sermaye bedeli ile Murat Acar tarafından kuruldu.

Yağmur Alacak Yönetimi Gayrimenkul Yatırım Ve Danışmanlık Hizmetleri Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Yağmur Alacak Yönetimi Gayrimenkul Yatırım Ve Danışmanlık Hizmetleri Ticaret Limited Şirketi Şişli'de 10 bin TL sermaye bedeli ile Nilay Kara ve Serkan Yağmur ortaklığında kuruldu. 

Curıo Yacht Studıo Yat Tasarım Ve Danışmanlık Limited Şirketi kuruldu!

Curıo Yacht Studıo Yat Tasarım Ve Danışmanlık Limited Şirketi Maltepe'de 10 bin TL sermaye bedeli ile Gürsel Dökük ve Hazal Göknur ortaklığında kuruldu.

Delmar Gayrimenkul Yatırım Ve Danışmanlık Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Delmar Gayrimenkul Yatırım Ve Danışmanlık Ticaret Limited Şirketi Şişli'de 50 bin TL sermaye bedeli ile Mustafa Deniz Gürkan tarafından kuruldu.

Tarım ve Orman Bakanlığı'ndan müjde! 6 bin lira destek verilecek! Başvuru yapmak isteyenler acil bakmalı!

Tarım ve Orman Bakanlığı küçük ölçekli balıkçılara destek ödemeleri artırıldı. Tarım ve Orman Bakanlığı'ndan müjde! 6 bin lira destek verilecek! Başvuru yapmak isteyenler acil bakmalı!

Concept Engıneerıng Mühendislik Yazılım Ve Danışmanlık Hizmetleri Anonim Şirketi kuruldu!

Concept Engıneerıng Mühendislik Yazılım Ve Danışmanlık Hizmetleri Anonim Şirketi Ümraniye'de 50 bin TL sermaye bedeli ile Hasan Kalkan tarafından kuruldu.

Ölüm ve Mirasçılık Bildirimi Haberi

Ölüm ve Mirasçılık Bildirimi

Veraset ve intikal vergisinde gerekli belgeler!

Miras hukukuna göre mirasçıların miras paylarını gösteren ve veraset ve intikal vergisi beyannamesine eklenmesi gereken mirasçılık belgesi, 01.10.2011 tarihine kadar yalnızca sulh hukuk mahkemesinden alınırken, 6217 sayılı İdari Yargı Hizmetlerinin Hızlandırılması Amacıyla Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun ile 1512 sayılı Noterlik Kanununda yapılan değişiklik sonucunda, 01.10.2011 tarihinden itibaren mirasçılarca sulh hukuk mahkemesinin yanı sıra noterlerden de veraset ilamı alınıyor; ölenden intikal eden mal varlığı için tarha yetkili vergi dairesine veraset ve intikal vergisi beyannamesi veriliyor; mirasçıların mükellefiyetiyle ilgili ve özellik arz eden diğer işlemleri yerine getiriliyor.


Veraset ve intikal vergisi beyannamesinde gerekli belgeler..

Kendilerine veraset yoluyla veya ivazsız surette intikal eden mallar dolayısıyla veraset ve intikal vergisi beyannamesi düzenleyenler, beyannameyi ilgili vergi dairesine verirken intikal...