23 / 12 / 2024

ölünceye kadar bakma sözleşmesinin nerede yapılması gerekir

ölünceye kadar bakma sözleşmesinin nerede yapılması gerekir

Her türlü menkul ve gayrimenkul mallar, ölünceye kadar bakma sözleşmesine konu olabiliyor. Ölünceye Kadar Bakma Sözleşmesi Anne-Baba ile bir çocuğu arasında yapılabiliyor. Peki, ölünceye kadar bakma sözleşmesi nerede yapılır?

Ölünceye kadar bakma sözleşmesi nedir? Öldükten sonra miras kime kalır?

Türk Borçlar Kanunu’nda yer alan 611. Maddede ölünceye kadar bakma sözleşmesi yer alır.  Bu sözleşme, bakım alacaklısı ve bakım borçlusu arasında yapılır. Öldükten sonra mirasın ise kime kalacağı merak edilir. İşte ölünceye kadar bakma sözleşmesi ile ilgili önemli detaylar…

Ölünceye kadar bakma sözleşmesinde tapu devri ne zaman olur?

Ölünceye Kadar Bakma sözleşmesi imzalamış bakım borçlusu tapu işlemlerinin yapılacağı tarihi merak ediyor. Peki, Ölünceye Kadar Bakma sözleşmesinde tapu devri ne zaman olur?

Ölünceye kadar bakma akdi bozulabilir mi?

Ölünceye kadar bakma akdi yapan taraflar ya da bakım alacaklısının mirasçıları sözleşmenin hangi durumlarda bozulabileceğini merak ediyor. Peki, ölünceye kadar bakma akdi bozulabilir mi?

Ölünceye kadar bakma sözleşmesi ile mirastan hak alınır mı?

Posta yazarı Tamer Heper 'Manevi babam 80 yaşın üzerinde. Akıl sağlığının yerinde olduğuna dair rapor alarak ölünceye kadar bakma sözleşmesi yaptık. Bir gün vefatı halinde mirasçıları dava açabilir mi?' sorusunu cevapladı.

Kartal'daki dönüşüm konutları yıl sonuna kadar teslim edilecek!

Kadıköy Fikirtepe'deki kentsel dönüşüm alanında gazetecilerin sorularını yanıtlayan Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Kartal'daki dönüşüm kapsamında da yıl sonuna kadar hak sahibi vatandaşlara konutlarını teslim edeceklerini söyledi.

Emin Üstün: Yıl sonuna kadar 129 şubeye ulaşacağız!

Bugüne dek yaklaşık 250 kişiye istihdam sağladıklarını söyleyen Emin Grup Yönetim Kurulu Başkanı Emin Üstün, ''Şube sayımızı yıl sonuna kadar 129’a çıkaracağız'' dedi.

2023 yılına kadar 250 bin konut yapılacak!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Türkiye genelinde başlatılan '50 bin sosyal konut' projesiyle ilgili yaptığı açıklamada, 2023 yılına kadar 250 bin konut inşa etmeyi planladıklarını dile getirdi. 

Murat Kurum: 2023 yılına kadar 250 bin sosyal konut hedefimiz var!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Kurum, "2023 yılına kadar 250 bin sosyal konut hedefimiz var. Bu hedef doğrultusunda illerimizdeki talebe göre de projenin miktarını, vesairesini arttıracağız" dedi...

Düşler Vadisi Riva'da yıl sonuna kadar lansman fiyatlarıyla!

Düşler Vadisi Riva'da yıl sonuna kadar lansman fiyatlarıyla konut sahibi olunabiliyor. Projenin detayları haberimizde yer alıyor.

Kar Group'tan yıl sonuna kadar 180 milyon liralık yatırım!

Anadolu'nun çeşitli bölgelerinde yatırımlar hayata geçiren Kar Group, yıl sonuna kadar toplam 180 milyon liralık yatırım planlıyor.

ebebek yıl sonuna kadar 130 mağazaya ulaşacak!

ebebek, perakende sektöründeki durgunluğa rağmen mağazalaşmayı sürdürüyor. Yılbaşından bu yana 22 mağaza açan şirket 121 şubeye ulaştı. Yıl sonuna kadar dokuz mağaza daha açılacak. 2019'da ise 30 mağaza açılması ve yurt dışı yatırımı gündemde.

Weltew Home yıl sonuna kadar 65 mağaza açacak!

Mobilya sektöründe yurtdışında ve yurtiçinde faaliyet gösteren Weltew Home, hedef büyüttü. Firma, yıl sonuna kadar yurtiçinde 50 ve yurtdışında 15 şube açacak.

D-Expert yıl sonuna kadar 15 şube açacak!

Türkiye'de 2013 yılında Doğuş Holding ile ortaklaşa kurduğu D-Expert'i büyütmeye hazırlanıyor. D-Expert yıl sonuna kadar 15 şube açacak..

ölünceye kadar bakma sözleşmesinin nerede yapılması gerekir Haberi

ölünceye kadar bakma sözleşmesinin nerede yapılması gerekir

Ölünceye kadar bakma sözleşmesi nerede yapılır?

Ölünceye kadar bakma sözleşmesi, bakım borçlusunun bakım alacaklısını ölünceye kadar bakıp gözetmeyi, bakım alacaklısının da bir malvarlığını veya bazı malvarlığı değerlerini ona devretme borcunu üstlendiği sözleşmeye deniyor.


Her türlü menkul ve gayrimenkul mallar, ölünceye kadar bakma sözleşmesine konu olabiliyor. Ölünceye Kadar Bakma Sözleşmesi Anne-Baba ile bir çocuğu arasında yapılabiliyor. 


Ancak bu sürçete bazı hususlara dikkat edilmesi gerekiyor. Sözleşme kapsamında belirtilen devre konu malların miktarı, diğer mirasçıların haklarını zedelemeyecek şeklide makul miktarda olması gereliyor.


Aksi durumda yargıtay, Sözleşme ile devredilen malın, toplam malvarlığına oranını dikkate alarak karar vermekte, makul sınırı aşan sözleşmeleri muris muvazaası olarak değerlendirip iptal ediyor. 


Ölünceye kadar bakma sözleşmesi, mirasçı atanmasını içermese bile, miras sözleşmesi şeklinde yapılmadıkça geçerli olmaz.


Sözleşme, Devletçe tanınmış bir bakım kurumu tarafından yetkili...