27 / 04 / 2024

Ön bahçelerin tesviyesi

Ön bahçelerin tesviyesi

Tesviye işlemleri, ön bahçe, yan bahçe ve arka bahçe olarak yapılıyor. Peki, 1 Ekim 2017 tarihi itibari ile yürürlükte olacak İmar Yönetmeliği ile ön bahçelerin tesviyesi nasıl olur?

Bahçe tesviyeleri nasıl yapılır?

Bahçe tesviyelerine ilişkin esaslar, Yeni İmar Yönetmeliği kapsamında yer alıyor. Peki, bahçe tesviyeleri nasıl yapılır?

Tesviye kotu nedir?

İmarda tesviye işlemi, eğimli olan bir yeri düz duruma getirme, düzleme için yapılan işlemler olarak karşımıza çıkıyor. Peki, tesviye kotu nedir? Ön, arka ve yan bahçelerin tesviyesi nasıl olur? İşte yönetmelik esasları..

Zemin kat taban kotu nedir?

Zemin kat taban kotu nedir?: İmar yönetmeliğine göre zemin kat taban seviyeleri, binaların kot aldığı cephesinde (±0.00) kotunun altına düşemiyor ve (+1.00) kotunun üzerine çıkamıyor...

Bahçelerin dostu Hattat B Serisi! Hattat 17 Ekim 2022 fiyat listesi

Hattat Bahçe Serisi uygun boyutsal ölçüleri ve yüksek performansı ile bağ ve bahçelerde büyük kolaylık sağlayacak gibi duruyor. Ergonomik yapısı konforlu sürüş sağlarken üstün manevra kabiliyeti zahmetsiz ve rahat dönüş imkanı sunar. Peki Hattat B serisi ne kadar?

Çiftçinin rüyası Hattat Traktör 240S ve 255T Eylül fırsatlarını kaçırma! İşte 23 Eylül 2022 Hattat fiyat listesi

Hattat Traktörün bağ ve bahçelerin rahat işlenmesi için geliştirdiği 240S ve 255T modelleri orijinal Perkins motoru ile çiftçinin rüyalarını gerçeğe dönüştürüyor. İşte Hattat traktörün Eylül ayı fiyat listesi

Hattat Traktör'ün bahçe ve tarla traktör fiyatları ne kadar? En ucuz traktör kaç TL? İşte 25 Haziran 2022 fiyat listesi

Çiftçilerin merakla takip ettiği Hattat Traktörün 25 Haziran 2022 fiyat listesi yayımlandı. Peki, Hattat traktörün Haziran 2022 fiyatları kaç lira? Hattat bahçe traktör fiyatları ne kadar? İşte 25 Haziran 2022 fiyat listesi...

Başak Traktör, bahçe traktörü fiyatlarını açıkladı! Traktör fiyatları ne kadar? İşte 15 Haziran 2022 fiyat listesi

Türkiye’nin yerli ve milli markası Başak Traktör, bahçe traktörü fiyat listesini paylaştı. Başak traktörün bahçe traktörlerinin Haziran 2022 fiyat listesini inceledik. Peki, Başak Traktör bahçe araç özellikleri neler, fiyatları ne kadar? İşte 15 Haziran 2022 fiyat listesi...

Bahçe traktörü alacaklar dikkat! Başak Traktör'ün Haziran ayı fiyatları belli oldu! İşte 3 Haziran 2022 fiyat listesi

Türkiye'nin yerli ve milli yapımı Başak traktörün bahçe araçlarının Haziran 2022 fiyat listesini inceledik. Peki, Başak Traktör bahçe araç özellikleri neler, fiyatları ne kadar? İşte 3 haziran 2022 fiyat listesi...

Binaların bodrumundaki bahçeler ortak alan mı?

Posta Gazetesi köşe yazarı Tamer Heper bugünkü köşesinde binaların bodrum katındaki bahçelerin ortak alan olup olmadığını kaleme aldı. İşte Tamer Heper'in o köşe yazısı...

Konut sitelerindeki bahçeler otopark olarak kullanılabilir mi?

Takvim gazetesi yazarı Feride Hilal İmal bugünkü yazısında, konut sitelerindeki bahçelerin otopark olarak kullanıp kullanılmayacağını kaleme aldı.

Çekmeköy Ormanköy’ün bahçe villa ve teras loftlarına yoğun talep!

Koronavirüsle değişen tüketici tercihleri sağlıklı evlere yöneldi. Dap Yapı’nın Çekmeköy’de inşa ettiği Ormanköy projesinin bahçe vilları ve loft dairelerine yoğun talep geldi...

Villa’de PIAR’ın Bahçeli Doğa Evleri 420 bin liradan başlayan fiyatlarla satışta!

Arizon Yapı’nın Villa’de serisinin ilk etabı olan ve Silivri’de yer alan Villa’de PIAR’ın Bahçeli Doğa Evleri 420 bin liradan başlayan fiyatlarla satışta. Projeden 10 bin TL peşinatla konut sahibi olunabiliyor.

Villa’de PIAR’ın Bahçeli Doğa Evleri 390 bin liradan başlayan fiyatlarla satışta!

Arizon Yapı’nın Villa’de serisinin ilk etabı olan ve Silivri’de yer alan Villa’de PIAR’ın Bahçeli Doğa Evleri 390 bin liradan başlayan fiyatlarla satışa çıktı. Projeden 10 bin TL peşinatla konut sahibi olunabiliyor.

Bahçeşehir Strada'da yüzde 25 indirim!

Akzirve Gayrimenkul'ün Bahçeşehir'de yükselen Strada projesinde yüzde 25 indirim, 120 ay ve 0,99 faiz oranlı kampanya düzenlendi. 

Yunus Kılıç: Hobi bahçelerinin tarım arazisine kurulmasına izin veremeyiz!

TBMM Tarım, Orman ve Köyişleri Komisyonu Başkanı Yunus Kılıç, "Biz hobi bahçelerine karşı değiliz ama bu bahçelerin tarım arazisi üzerine kurulmasına da izin veremeyiz" dedi.

Koronavirüs müstakil bahçeli villalara ilgiyi artırdı!

Muğla'nın turistik ilçelerinde yer alan müstakil ve bahçeli villalara talep arttı. Marmaris Emlakçılar Derneği ve İstanbul Emlak Müşavirleri Federasyonu Başkanı Zülfikar Soyvural, büyükşehirlerde, koronavirüs salgını nedeniyle evlerinden çıkamayanların bahçeli villaya ilgilerinin arttığını söyledi.

Ön bahçelerin tesviyesi Haberi

Ön bahçelerin tesviyesi

İmarda tesviye işlemi, eğimli olan bir yeri düz duruma getirme, düzleme için yapılan işlemler oluyor. Tesviye işlemleri, ön bahçe, yan bahçe ve arka bahçe olarak yapılıyor.


Peki, 1 Ekim 2017 tarihi itibari ile yürürlükte olacak İmar Yönetmeliği ile ön bahçelerin tesviyesi nasıl olur?


Ön bahçelerin tesviyesi


Yoldan kot alan parsellerde;

a) Yüzde 15’ten daha az eğimli bir yola cephesi bulunan parsellerin yol cephesinde, parsel sınırı ile bina cephesi arasında kalan kısımlar komşu parsel sınırına kadar yol eğimine göre kaldırım seviyesinde tesviye edilir.


b)  Yüzde 15'ten fazla eğimli bir yola cephesi bulunan parsellerde, parsel sınırı ile bina cephesi arasında kalan kısım, yaya kaldırımı ile uyumlu olmak ve kademeler arasında en çok 0.15 metre kot farkı olmak üzere tesviye edilir.


(2)  Bina yol cephe hatları ile yollar...