03 / 05 / 2024

Onaltı Dokuz siluet davasında

Onaltı Dokuz siluet davasında

Mahkeme kararı ile Onaltı Dokuz İstanbul projesinin imar ve yapı ruhsatının geçerliliği tescil edildi.

Astay Gayrimenkul'den OnaltıDokuz İstanbul açıklaması!

Astay Gayrimenkul, OnaltıDokuz İstanbul projes ile ilgili açılan davalara ilişkin açıklama yaptı. 

Onaltı Dokuz siluet davasında mahkeme kararı: Ruhsatlar geçerli!

Mahkeme kararı ile Onaltı Dokuz İstanbul projesinin imar ve yapı ruhsatının geçerliliği tescil edildi.

TAY Group Bodrum'a 1 milyar dolarlık otel inşa edecek!

Astay Gayrimenkul Yönetim Kurulu Başkanı Mesut Toprak yeniden sahalara döndü. Academia Apartments ile Onaltı Dokuz projelerini inşa eden işadamı Mesut Toprak şimdi Bodrum'da 1 milyar dolarlık otel inşa edecek.

Dokuz Turizm İnşaat Mimarlık Otomotiv Ve Eğitim Hizmetleri Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Dokuz Turizm İnşaat Mimarlık Otomotiv Ve Eğitim Hizmetleri Ticaret Limited Şirketi Sabri Turan tarafından 2 milyon TL sermaye ile 1 Temmuz 2015 tarihinde Bahçelievler'de kuruldu.

Dokuz Eylül Üniversitesi'ne yeni bina!

Dokuz Eylül Üniversitesi'nin (DEÜ) yapımını tamamladığı Fen Bilimleri Enstitüsü yeni binası törenle hizmete açıldı. Yeni binada iki çalışma salonu ve 21 çalışma ofisi ve 50 kişilik toplantı salonu bulunuyor.

1997 yılında Dokuz Palmiye'de 475.000 dolara daire!

1997 yılında Kartal Sahilyolu'nda inşa edilen Dokuz Palmiye Konutları'nda bulunan 70 metrekarelik daireler 90 bin dolardan, 335 metrekarelik teras katları ise 475 bin dolardan (66.5 milyar lira) alıcı bekliyormuş.

1997 yılında Dokuz Palmiye'de 90.000 dolara daire!

1997 yılında Bostancı ile Kartal arasında inşa edilen Dokuz Palmiye Sitesi'nde bulunan zemin kattaki daireler 90 bin dolar ile 190 bin dolara, diğer daireler ise 310 bin ile 340 bin dolara satılıyormuş.

1996 yılında Dokuz Palmiye 75.000 dolardan başlayan fiyatlarla satışa sunulmuş!

1996 yılında Bostancı ile Kartal arasında 31 bin metrekare alanda inşa edilen Dokuz Palmiye Sitesi'ndeki daireler 75 bin dolardan (yaklaşık 6 milyar lira) başlayan fiyatlarla satışa sunulmuş.

Beylikdüzü Siluet Konutları iletişim!

Beylikdüzü Siluet Konutları iletişim bilgileri kapsamında detaylar haberimizde yer alıyor. Daire fiyatlarının 315 bin TL'den başladığı Beylikdüzü Siluet Konutları'nda teslimlerin ise 2 ay sonra yapılması hedefleniyor.

Senko Proje Beylikdüzü Siluet Evleri teslim tarihi!

Daire fiyatlarının 315 bin TL'den başladığı Senko Proje Beylikdüzü Siluet Evleri'nde daire seçenekleri 2+1'lerden başlangıç gösteriyor. İşte Senko Proje Beylikdüzü Siluet Evleri teslim tarihi!

Onaltı Dokuz gökdelenlerinde son durum!

Tarihi yarımadanın silüetine hançer gibi saplanan 16:9 gökdelenleri için verilen traşlama kararını uygulamayan Zeytinburnu Belediyesi yetkilileri hakkında soruşturma açılmasına izin çıkmadı..

Onaltı Dokuz kuleleri tıraşlanacak mı?

Sürüncemede bırakılan ve topun bir ona bir ona atıldığı kuleler hâlâ İstanbul’un kalbinde bir hançer gibi saplı duruyor. Fakirin gecekondusuna işleyen hukuk söz konusu zenginin gökdeleni olunca tatile çıkıyor.

Murat Aydın: 16/9 için mahkeme kararlarını uyguluyoruz!

Zeytinburnu Belediye Başkanı Murat Aydın, Onaltı Dokuz (16:9) isimli gökdelenlerin İstanbul'un tarihi siluetini bozan kısmının yıkılması kararı ile ilgili, "Mahkeme kararlarını uyguluyoruz ama yargı süreci henüz tamamlanmış değil" dedi.

Onaltı Dokuz siluet davasında Haberi

Onaltı Dokuz siluet davasında

Akşam Gazetesi’nde yer alan habere göre, kamuoyunda ‘siluet davası’ olarak bilinen ve 2011’den bu yana devam eden davada son sözü söyleyen İstanbul 4. İdare Mahkemesi, İBB’nin yeniden yargılama talebinin kabulüne hükmetti. Söz konusu kararla, Onaltı Dokuz İstanbul projesinin imar ve yapı ruhsatının geçerliliği tescil edildi. Projeye ilişkin siluet tartışmaları 2011’de, yayımlanan bir haberle başlamış, konu mahkemeye taşınmıştı.


İBB 6AY ÖNCE BAŞVURDU


13 Eylül 2011’de başlayan adli süreç kapsamında, bilirkişilerin raporu doğrultusunda, davaya konu işlemler 9 Mayıs 2013’te iptal edilmiş, daha sonra konu Danıştay'a uzanmıştı. 2014 yılında karan onayan Danıştay, karar düzeltme istemini reddetmişti. Kararlarda FETÖ parmağı bulunduğunu belirten İBB, 2 Temmuz 2017’de yeniden yargılama talebinde bulunmuştu.

FETÖCÜ ÇIKTILAR

İBB başvurusunda, iptal kararlarında imzası olan toplam 4 hâkimin FETÖ üyesi oldukları gerekçesiyle...