03 / 05 / 2024

Ordu ekonomisi canlandı

Ordu ekonomisi canlandı

Ordu-Giresun Havalimanı, Ordu ekonomisini uçurdu. Ordu Valisi İrfan Balkanlıoğlu beş ayda 1 milyar yatırım geldiğini belirterek “İlin kaderi değişti. İnsanlar turizm sayesinde dolar yeşiliyle tanışmış olacak” dedi.

Konut kredisi faizlerinin düşmesiyle mobilya sektörü de canlandı!

Kamu bankalarının konut kredisi faizlerini son yılların en düşük seviyelerine düşmesiyle Ordu'da emlak ve inşaat sektörünün yanı sıra mobilya sektörünü canlandırdı.

ABD ekonomisi yatırımlarla büyüyecek!

ABD ekonomisi, 2016 yılının son çeyreğinde yüzde 2,1 büyüdü. ABD Başkanı Donald Trump, görevi süresince büyümeyi vergi reformu ve altyapı yatırımlarıyla canlandırmayı planlıyor.

İrfan Balkanlıoğlu: Ordu'nun ekonomisi inşaat sektörüyle kalkınacak!

Ordu Valisi Balkanlıoğlu, Ordu Müteahhitler Birliği Derneği tarafından düzenlenen sabah kahvaltısında Başkan Kadem Bacaksız ve yönetim kurulu üyeleri ile bir araya geldi. Balkanlıoğlu, inşaat sektörünün ekonominin sürükleyici unsuru olduğunu ifade etti.

Araplar Ordu'da inşaat sektörünü canlandırdı!

Ordu'da 'İnşaat Muhasebesi Semineri' düzenlendi. Seminerde konuşan Yeminli Mali Müşavir Abdullah Tolu, "Özellikle Arap ülkelerinden yoğun bir talep üzerine Ordu'da inşaat çok hızlı bir şekilde ivme kazandı" dedi.

Ordu-Giresun Havalimanı bölge turizmini canlandıracak!

Bu ay sonunda açılması planlanan, Avrupa ve Türkiye'nin deniz doldurularak inşa edilen ilk havalimanı olma özelliğini taşıyan Ordu-Giresun Havalimanının bölge turizmini canlandırması bekleniyor.

Çambaşı Kayak Tesisi turizmi canlandıracak!

Çambaşı Kayak Tesisi turizmi canlandıracak. Ordu'da yapımına 2012 yılında başlanan ve bu yıl tamamlanması planlanan Çambaşı Kayak Tesisi Projesi'nin, bölgenin kış turizmine katkı sağlaması bekleniyor.

DOKA'dan Ordu- Artvin arası 2 milyar TL'lik proje!

Doğu Karadeniz Kalkınma Ajansı (DOKA) bölge kentlerinde farklı alternatiflerin oluşturulması ve kış turizminin canlandırılması için Ordu'dan Artvin 'e kadar " Kış Turizm Koridoru " oluşturacak.

Çin emlak piyasasını canlandırmaya çalışıyor!

Dünyanın ikinci büyük ekonomisi Çin, soğumaya başlayan emlak piyasasını canlandırmak amacıyla harekete geçti. Son aylarda gayrimenkul piyasasında fiyatlar hızla gerilemeye başlayınca bazı eyaletler sektördeki kısıtlamaları kaldırmaya başladı...

Ordu-Giresun Havalimanı projesinin yüzde 80'lik bölümü tamamlandı!

Gülyalı ilçesinde 2011 yılında temeli atılarak yapımına başlanan ve Türkiye'de dolgu yapılarak deniz üzerine kurulan ilk havalimanı olma özelliği taşıyan Ordu-Giresun Havalimanı projesinin yüzde 80'lik bölümü tamamlandı...

Ordu Giresun Havalimanı pisti Aralık'ta tamamlanacak!

Ordu Valisi Kenan Çiftçi, Türkiye'nin deniz doldurularak yapılan ilk hava limanı olma özelliğini taşıyan Ordu Giresun Havalimanı inşaatında pistin aralık ayında biteceğini, şubat ayında da ışıklandırılması ile birlikte tamamlanacağını söyledi.

Ordu Mesudiye Köy-Kent Projesi kabusa döndü!

Ecevit’in 1969’da kurduğu ‘köy-kent’ hayali, 2001’de Ordu’nun Mesudiye Köyü’nde hayata geçirildi. Sanat evleriyle, tenis kortuyla, köylülerin ortak olduğu fabrikasıyla örnek bir köy kuruldu ancak fabrikanın çatısı çökünce çürümeye terk edildi...

Ordu'da okul için para hazır arsa bulunamıyor!

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) tarafından Ordu'ya okul yapılması için hibe edilen 10 milyon lira hazır olmasına rağmen, 32 derslikli lise için kentte arazi bulunamadığı bildirildi...

Ordu Fatsa Devlet Hastanesi TOKİ inşaat yapım işi ihalesi bugün!

Ordu İli Fatsa İlçesi 300 Yataklı Devlet Hastanesi İnşaatı İşi yapım işi 4734 sayılı Kamu İhale Kanununun 19 uncu maddesine göre açık ihale usulü ile 30 Ekim 2013 tarihinde saat 14.30'da ihaleye sunulacak...

Ordu ekonomisi canlandı Haberi

Ordu ekonomisi canlandı

Denize dolgu yapılarak inşa edilen Ordu-Giresun Havalimanı, Ordu ekonomisini uçurdu. Ordu Valisi İrfan Balkanlıoğlu beş ayda 1 milyar yatırım geldiğini belirterek “İlin kaderi değişti. İnsanlar turizm sayesinde dolar yeşiliyle tanışmış olacak” dedi.


Ordu ile Giresun’un ortak kullanımı için denize inşa edilen Avrupa ve Türkiye’nin ilk havalimanı açıldığı 23 Mayıs’ta açıldı ve 5 ayda, Ordu’ya 1 milyar TL yatırım getirdi. Ekonomisi sadece fındık üretimine dayanan Ordu, yeni havalimanı ile büyük güç kazandı. Ordu Valisi İrfan Balkanlıoğlu, başta Arap yatırımcılar olmak üzere milyar dolarlık sermayenin de sıra beklediğini söyledi. Balkanlıoğlu, tarımdan başka geliri olmayan ilin kaderinin değiştiğini belirterek, “Ben Bingöl Valiliği de yaptım. Yüksekova Havaalanı terör nedeniyle faaliyetlerine son vermeseydi o bölge de bizim gibi kalkınabilirdi. Biz 5 ayda havalimanı yatırımıyla birlikte...