23 / 07 / 2024

Ordu Gençağa Kalesi turizm

Ordu Gençağa Kalesi turizm

Ordu Büyükşehir Belediyesi, Hacıemiroğulları Beyliği döneminden kalma olduğu iddia edilen Gençağa Kalesi

Gençağa Grup Gayrimenkul Yatırım Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Gençağa Grup Gayrimenkul Yatırım Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi Fatih’te 1 milyon TL sermaye bedeli ile Tarık Gençali tarafından kuruldu.

Weltew Home 90. mağaza sayısına ulaştı!

Pandemi dönemine rağmen yatırımlarını son sürat sürdüren Weltew Home, Ordu’da açtığı yeni mağazası ile yurt içinde 90. mağaza sayısına ulaştı.

Evini kiraya verdi! Hayatının şokunu yaşadı!

Bahçelievler'de günlük olarak kiralanan bir evde silahla başından vurulan 17 yaşındaki Uğur adlı genç, ağır yaralı olarak hastaneye kaldırıldı. Olayın hemen ardından kaçan kişiler aranıyor.

Gülben Ergen 38. anaokulunu Ordu’da açıyor!

Kurucusu olduğu ‘Çocuklar Gülsün Diye’ isimli dernekle şimdiye kadar Türkiye’nin dört bir yanında 37 okul açan Gülben Ergen’den yeni anaokulunu Ordu’nun Kumru ilçesinde açıyor.

Vakıf Katılım'ın Ordu şubesi açıldı!

Vakıf Katılım'ın Ordu şubesi düzenlenen törenle açıldı. Ordu Valisi Seddar Yavuz, Vakıf Katılım'ın açılışında konuştu.

Ordu'da Cevizdere Köprüsü yeniden inşa edildi!

Ordu'da Ağustos ayında temeli atılan Cevizdere Köprüsü yeniden inşa edilerek ulaşıma açıldı. 8 Ağustos'ta aşırı yağışlar sonucu yıkılan köprüde çalışmalar tamamlandı.

Ordu Yeşil Yol projesinde çalışmalar tam gaz!

Yaptığı yol yapım çalışmaları ile model bir Ordu inşa etmeyi hedefleyen Ordu Büyükşehir Belediyesi çalışmalarına aralıksız devam ediyor.

Ordu Gençağa Kalesi turizme kazandırılıyor!

Ordu Büyükşehir Belediyesi, Hacıemiroğulları Beyliği döneminden kalma olduğu iddia edilen Gençağa Kalesi

Ordu Korgan'a kültür merkezi geliyor!

Ordu Büyükşehir Belediyesi Korgan için hazırlanan Kültür Merkezi Projesi’ne İlçe Belediyesi hizmet binası da dâhil edilerek fonksiyonel bir yapıyı daha ortaya çıkarmaya hazırlanıyor

Ordu Korgan'a kapalı pazar yeri inşa ediliyor!

Ordu Büyükşehir Belediyesi, Korgan'da inşa edeceği kapalı pazar yeri projesi için çalışmalara başladı.

Ordu Kabataş'a kent meydanı inşa ediliyor!

Yatırımlarına son sürat devam eden Ordu Büyükşehir Belediyesi Kabataş Kent Meydanı için düğmeye bastı.

Ordu Akkuş'a meydan müjdesi!

Kentteki yatırımlarına son sürat devam eden Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz, Akkuş'a yeni meydan inşa edeceklerini söyledi.

Ordu'ya stat değil kompleks inşa edilecek!

Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, Ordu Büyükşehir Belediyesini ziyaret etti. Kılıç, bölgeye yapılacak yeni stat ile ilgili bilgi verdi.

Ordu Gençağa Kalesi turizm Haberi

Ordu Gençağa Kalesi turizm


Yatırımlarına hız kesmeden devam eden Ordu Büyükşehir Belediyesi, Hacıemiroğulları Beyliği döneminden kalma olduğu iddia edilen Gençağa Kalesi'ni turizme kazadıracak.

Kalenin gün yüzüne çıkarılması için çalışma başlatacaklarını ve bu konuda gerekli talimatları verdiklerini dile getiren Başkan Enver Yılmaz, “Kurul Kalesi, Ünye Kalesi ve Fatsa Cıngırt Kalesi’nde olduğu gibi aynı döneme ait olduğunu düşündüğümüz Gençağa Kalesi’ni de gün yüzüne çıkararak himaye altına alacağız” dedi.

Ordu ve İkizce ilçesi için tarih turizmi açısından değer taşıyan, ne zaman ve kim tarafından yapıldığı kesin olarak bilinmeyen Ordu Gençağa Kalesi, iki bölümden oluşuyor. Etrafı surlarla çevrili olan kale, Kale Mahallesi sınırları içerisinde bulunuyor.


Ordu Büyükşehir...