15 / 05 / 2024

ordu imar planlaması

ordu imar planlaması

Ordu emlak Müşavirleri Derneği Başkanı Uğur Yüce, Ordu’da emlak fiyatlarında yaşanan artışın yeni imar planının yapılmamasından kaynaklandığını ve yeni bir imar planı yapılması gerektiğini söyledi.

Ordu’nun 1/5000 ölçekli yeni imar planı iptal edildi!

Ordu'da mahkeme kararıyla şehirde yüksek katlı binaların önünü açan 2016 yılında hazırlanan 1/5000 ölçekli 'Nazım İmar Planı'nı iptal etti. Karar ile şehirde yüksek katlı binalara izin verilmeyecek.

Hatay Büyükşehir Belediyesi’nden imar tadilatı planlaması açıklaması!

Hatay Büyükşehir Belediyesi; son günlerde bazı kişilerin, arazilerin imara açılması veya imar planı tadilatlarının çözümlenmesi için Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş’ın adını kullanması yönünde bildiri yayınladı.

İnegöl Boğazova imara açılıyor!

İnegöl Belediyesi Temmuz ayı olağan meclis toplantısı Boğazova bölgesinin imar planlamasının yapılması konusuna kararlaştırıldı.

Ordu'da kıyılarda imara aykırı yapılar yıkılıyor!

Ordu Büyükşehir Belediyesi, hukuksuz, imara aykırı yapıların yıkımını gerçekleştiriyor. Altınordu, Ünye, Fatsa ile Gülyalı ilçelerinde görüntü ve imar kirliliği oluşturan yapılar yıkılıyor.

Gülyalı’nın imar sorununa neşter vurulacak!

Ordu Gülyalı Belediye Başkanı Ulaş Tepe, Gülyalı’nın imar sorununa neşter vurulacağını söyleyerek, ''İmarsız arsaya kim ne yapabilir? Yatırımcının önündeki engelleri kaldırmamız gerekiyor” açıklamasında bulundu.

Ordu Akyazı sahilindeki imar revizyonu mahkemece iptal edildi!

Samsun Bölge İdare Mahkemesi, Akyazı Mahallesi’nde sahil şeridine otel yapılması amacıyla gerçekleştirilen imar revizyonu için ‘kamu yararı yok’ kararını verdi. Karar, Ordululara umut  oldu...

Ordu Büyükşehir Belediyesi'nin yatırımları masaya yatırıldı!

Yatırımlarını hız kesmeden sürdüren Ordu Büyükşehir Belediyesi geride kalan 3 ayın değerlendirmesini ve 1 yılın planlamasını masaya yatırdı.

Ordu Büyükşehir Meclisi 'nazım imar planı'nı iptal etti!

Ordu Büyükşehir Belediyesi Meclisi, 20 Ekim 2016 tarihindeki meclis toplantısında kabul edilen 'nazım imar planı'nı oy birliği ile iptal etti.

Ordu Botanik Parkı'nın sökülmesine tepkiler sürüyor!

Ordu'da bulunan Batonik Park'ın sökülerek yerine şehir hastanesi yapılması planı hakkındaki tartışmalar devam ediyor. Ordu Valisinin “Şehir hastanesine ilişkin imar değişikliğine itiraz olmadı” açıklamasına Ordu Doğal Çevreyi Koruma Derneği (ORÇEV) Başkanı Gül Ersan'dan itiraz geldi.

Ümraniye'nin imar sorunu ortadan kalkacak!

AK Parti Ümraniye Belediye Başkan adayı İsmet Yıldırım, imar sorunu olan bazı mahallelerin daha güzel bir imar planlamasıyla çehresinin değişeceğini ifade ederek, ''Ümraniye’nin bana göre Kazım Karabekir ve diğer mahalleleri uçacak'' dedi.

Ilgaz Dağı için yeni imar planları yapıldı!

Kastamonu Belediye Başkanı Tahsin Babaş, Ilgaz Dağının yaptıkları yeni imar planlamasıyla başta Türkiye'de olmak üzere Dünya'daki diğer kayak merkezleriyle yarışır hale geleceğini dile getirdi. 

Karabağlar Belediyesi'nin imar planlaması meclisten geçti!

Karabağlar Belediyesi Ocak Ayı Meclis Toplantısı, Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu Başkanlığı’nda yapıldı. Mecliste 4. Etap İmar Planı uygulamaları da meclis üyeleri tarafından “oy birliği” ile geçerek planlama ile ilgili çalışmalar tamamlandı.

Ordu Şehir Hastanesi'nin imar planına itiraz!

Ordu Şehir Hastanesi için yapılmak istenen imar değişikliği planına Ordu Çevre Derneği itiraz dilekçesi verildi. ORÇEV Başkanı Ersan, "Arsanın eski sahipleri, buranın park alanı şartıyla kamuya devretti" diye açıklama yaptı. 

ordu imar planlaması Haberi

ordu imar planlaması

Ordu emlak Müşavirleri Derneği Başkanı Uğur Yüce, Ordu’da emlak fiyatlarında yaşanan artışın yeni imar planının yapılmamasından kaynaklandığını ve yeni bir imar planı yapılması gerektiğini söyledi.

Ordu-Giresun Havalimanı’nın açılmasının ardından Ordu’da emlak fiyatlarında artış yaşandı. 22 Mayıs’ta Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun katılımı ile açılışı gerçekleştirilen Ordu-Giresun Havalimanı Ordu ekonomisini canlandırdı. Havalimanın açılması ile birlikte yatırımcıların gözde mekanlarından biri haline gelen Ordu’da emlak fiyatları iki katına çıktı.

Emlak fiyatlarında yaşanan artışı değerlendiren Ordu Emlak Müşavirleri Derneği Başkanı Uğur Yüce, emlak fiyatlarında havalimanının katkısının büyük olduğunu, yaşanan bu artışın en önemli sebeplerinin başında ise mevcut imar planının artan talebi karşılayamadığından kaynaklandığını belirtti. Artan arsa fiyatlarının yeni imar planı ile düşeceğini vurgulayan Yüce, buna bağlı olarak emlak piyasasının da rahatlayacağını dile...