28 / 04 / 2024

Ordu Akyazı sahilindeki imar revizyonu mahkemece iptal edildi!

Ordu Akyazı sahilindeki imar revizyonu mahkemece iptal edildi!

Samsun Bölge İdare Mahkemesi, Akyazı Mahallesi’nde sahil şeridine otel yapılması amacıyla gerçekleştirilen imar revizyonu için ‘kamu yararı yok’ kararını verdi. Karar, Ordululara umut  oldu...



Samsun Bölge İdare Mahkemesi’nin ‘kamu yararı’ yok diyerek Akyazı Mahallesi’nde sahil şeridine otel yapılması amacıyla gerçekleştirilen imar revizyonunu iptal etti.

Ordu Olay Gazetesi’nden Mustafa Kırlak’ın haberine göre, mahkemenin bu kararı hem çevrecileri, hem de eski Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz döneminde Özel Proje Alanı adı altında imara açılan mahallelerdeki vatandaşları sevindirdi. Ordu Çevre Derneği (ORÇEV) Başkanı Ertuğrul Gazi Gönül, Samsun Bölge İdare Mahkemesi’nin aldığı karar kapsamında 2017 yılında yapılan 1/5000 ölçekli nazım imar planını değişikliğinin tamamen iptal edilmesi gerektiğini ifade ederken Durugöl Mahalle Muhtarı Haluk Arslan ise, Akyazı Mahallesi için verilen iptal kararının, Durugöl Mahallesi’nde Özel Proje Alanı adı altında çok katlı konut inşaatına açılan 72 dönümlük spor ve rekreasyon alanı için de alınması gerektiğini aktardı.

Ordu Akyazı sahilindeki imar revizyonu mahkemece iptal edildi!

“Plan tümüyle iptal edilmeli”

Ertuğrul Gazi Gönül, ”Samsun Bölge İdare Mahkemesi, daha önce burası için Ordu İdare Mahkemesi’nin kararını hukuksu buluyor ve kamu yararı yoktur diyor. Samsun Bölge İdare Mahkemesi’nin aldığı karar doğru bir karar. Danıştay bu kararı onarsa eğer o zaman bütün bu yapılaşmanın önüne geçilecek bir davalar açılabilir. Fakat biz bundan önce 1/5000 ölçekli nazım imar planını değişikliğinin tümüyle iptal olması gerektiği kanaatindeyiz. Çünkü bu alanlarda da bize göre kamu yararı yok. Akyazı Mahallesi’ni kurtardık, şimdi sıra Durugöl’ü kurtarmakta. Oradaki alan spor ve rekreasyon alanıydı. Spor alanı veya yeşil alan olarak o alan kalmalıdır. Hatta park olarak da vatandaşların hizmetine açılmalıdır” diye konuştu.

“Mahkemenin kararı bizleri umutlandırdı”

Durugöl Mahallesi Muhtarı Haluk Arslan ise, Samsun Bölge İdare Mahkemesi’nin verdiği kararın halk adına umut verici olduğunu ifade ederek, “Akyazı Mahallesi bizim komşu mahallemiz. Yan yanayız. Akyazı Mahallesi Orgeneral İbrahim Fırtına Bulvarı üzerinde halk plajı karşısındaki yaklaşık iki dönümlük araziye yapılması planlanan otel projesinin iptal edilmesi bizleri de sevindirdi. Samsun Bölge İdare Mahkemesi çok doğru bir kararın altına imza atmış bulunuyor. Burada kamu yararının olmadı ifade ediliyor. Şimdi Durugöl Mahallesi olarak bizler de umutlu bekleyişe kapıldık. Çünkü bizim burada da aynı plan içerisinde spor ve rekreasyon alanı olan 72 dönümlük arazimiz çok katlı konut inşaatına açıldı. Şu anda burada projenin başlamamış olması bizim için de bir avantaj. Akyazı Mahallesi’nde verilen iptal kararının Durugöl Mahallemiz için de verilmesini bekliyoruz” dedi.


 


Geri Dön