28 / 04 / 2024

Ordu Şehir Hastanesi'nin imar planına itiraz!

Ordu Şehir Hastanesi'nin imar planına itiraz!

Ordu Şehir Hastanesi için yapılmak istenen imar değişikliği planına Ordu Çevre Derneği itiraz dilekçesi verildi. ORÇEV Başkanı Ersan, "Arsanın eski sahipleri, buranın park alanı şartıyla kamuya devretti" diye açıklama yaptı. 



Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından Altınordu İlçesi, Eskipazar Mahallesi'nde 800 yataklı Ordu Şehir Hastanesi yapılmak amacıyla onaylanan İmar Planı Değişikliği bir ay önce askıya alındı.

Hedef Halk Gazetesi'nden Hamza Alp'in haberine göre imar Planı değişikline karşı dilekçe haklarını kullandıklarını ifade eden ORÇEV Başkanı Gül Ersan, "İmar Planı değiştirilmek istenen parsellerin yüzölçümü 111.811,21 metrekare, bu alanın tamamına yakını Hazineye ve Orman Genel Müdürlüğü'ne ait. Parsellerin eski sahipleri burayı, park alanı olarak kamu yararına kullanılmak kaydıyla devretmişler. ORÇEV olarak bu imar değişikliğine şehircilik ilkelerine, planlama esaslarına ve imar mevzuatına aykırı olduğu gerekçesiyle itiraz ettik. Parsellerini kamu yararına kullanılmak üzere devreden hissedarlar da itiraz ettiler" diye açıklama yaptı. 

Ersan, "Hastaneleri insan sağlığından ziyade ekonomik kazanç olarak gören yöneticiler, başka yer yok diye en olmayacak yeri seçtiler. Ayrıca, şehir hastanelerinin kamu yararına değil müteahhitlerin yararına olduğu, şu anda faaliyette olan şehir hastanelerindeki yaşananlarla ve yapılan sözleşmelerle ispatlanmıştır. Bu kentte insanca ve sağlıklı yaşamak hepimizin hakkıdır, bu hakkı korumak da hepimizin görevidir" dedi. 


Geri Dön