16 / 05 / 2024

ordu osmaniye yolu

ordu osmaniye yolu

Ordu Valisi Kenan Çiftçi, ilk kez Osmanlı döneminde 1880 yılında gündeme getirilen, yaklaşık 600 kilometrelik Karadeniz - Akdeniz Yolu' nun 2015 yılında tamamlanmasının hedeflendiğini söyledi...

Ordu Çevre Yolu Projesi’nin 2. etap inşaatı tamamlanıyor!

Ordu Valisi Tuncay Sonel, yapımı devam eden Ordu Çevre Yolu Projesi’nin 2. etap inşaatında incelemelerde bulundu...

Ünye Bisiklet Yolu Projesi'nde menfez inşaatı başladı!

Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler, inşaatı devam eden Ünye Bisiklet Yolu Projesi hakkında açıklamalarda bulundu. 

Ünye Bisiklet Yolu Projesi'nde son durum ne? 

Ordu Büyükşehir Belediyesi tarafından Ünye'de başlatılan Bisiklet yolu Projesi'nde çalışmalar tüm hızıyla devam ediyor. 

En uzun demir yolu tünelinin inşaatı tam gaz!

Güneydoğu'yu Akdeniz Bölgesi'ne bağlayacak olan Adana-Osmaniye-Gaziantep hızlı tren hattında bulunan ve "en uzun demir yolu tüneli" olarak nitelendirilen çift tüplü tünelin bir tüpünde delme işlemleri tamamlandı.

Ordu sahiline Deniz Yıldızı projesi geliyor!

Yatırımlarına hız kesmeden devam eden Ordu Büyükşehir Belediyesi kent meydanı, tören alanı, Atatürk meydanı ve Atatürk yolu, açık ve kapalı etkinlik alanları, Ordu maketi sergisi, satış büfeleri, restoran, kafeler ve yamaç paraşütü iniş alanının bulunduğu bir tesis inşa edecek.

Ordu Çevre Yolu'nun ilk etabı açıldı!

Karadeniz Sahil Yolu Projesi kapsamındaki Ordu Çevre Yolu'nun ilk etabı, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın katılımıyla açıldı.

Ordu Çevre Yolu'nda hazırlıklar tamamlandı!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Mehmet Cahit Turhan, ilk etabının açılışı bugün Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından yapılacak Ordu Çevre Yolu'nda incelemeler yaptı.

Osmaniye'de 50 ev hasar gördü, 10 ev boşaltıldı!

Osmaniye Kadirli'de etkili olan sağanak yağışın ardından oluşan heyelanlar sonucunda Kadirli-Andırın kara yolu ulaşıma kapandı. İlçedeki 50 ev zarar gördü, 10 ev heyelan riski nedeniyle boşaltıldı.

Ordu Çevre Yolu Şubat ayı sonunda açılacak!

AK Parti Ordu Milletvekili Metin Gündoğdu, Ordu Çevre Yolu için tarih verdi. Gündoğdu Çevre Yolunun ilk etabının Şubat ayı sonu veya Mart ayı başında hizmete açılacağını açıkladı. 

Fatsa Bisiklet Yolu projesinin yüzde 60'ı tamamlandı!

Yatırımlarına hız kesmeden devam eden Ordu Büyükşehir Belediyesi, Fatsa Bisiklet Yolu projesinin yüzde 60'ını tamamladı.

Karadeniz-Akdeniz Yolu'nun en zorlu etabı ulaşıma açıldı!

Karadeniz-Akdeniz Yolu'nun Ordu etabında bulunan ve en zorlu etabı olarak bilinen Topçam Tüneli trafiğe açıldı. Otoyol etabı ile güzergahtan geçişi 20 dakikadan 1 dakikaya düşecek.

Karadeniz-Akdeniz Yolu'nun Topçam Tüneli ulaşıma açıldı!

2. Abdülhamid zamanında projesi çizilen 600 kilometrelik Karadeniz-Akdeniz Yolu'nun Ordu etabında yer alan 3 kilometre uzunluğundaki Topçam Tüneli trafiğe açıldı. 

Ordu Çevre Yolu yılbaşında açılacak!

Ordu’da yapımına 4 yıl önce başlanılan Ordu Çevre Yolu yılbaşında hizmete açılıyor. Toplam 2 milyarlık Karadeniz Sahil Yolu projesinin ilk etabı 3 ay sonra hizmete giriyor.

ordu osmaniye yolu Haberi

ordu osmaniye yolu


Vali Çiftçi, "Bu yol 140 yıllık bir rüya. Tamamlandığında Ordu-Osmaniye yolu 400 kilometre kısalacak, Sivaslılar Karadeniz'e 1.5 saatte inecek" dedi.


Ordu üzerinden İç Anadolu ve Akdeniz'e Karadeniz'in kapılarını açacak olan Karadeniz-Akdeniz Yolu Projesi kapsamında Ordu il sınırları içerisinde kalan 88 kilometrelik bölünmüş yolda çalışmaların hızla devam ettiği belirtildi. Yoldan 5 bölge ve 40 civarında ilin yararlanacağını söyleyen Ordu Valisi Kenan Çiftçi, Ordu-Osmaniye arasının 400 kilometreden fazla kısalacağını, yolun tamamlanmasıyla Sivaslıların 1.5 saatte Karadeniz'e ulaşabileceklerini dile getirdi. Vali Çiftçi, "Bu yol aynı zamanda Karadeniz Sahil Yolu'nu Akdeniz Otoyolu'na, GAP Bölgesi'ni en kısa mesafeden Karadeniz'e bağlamakta olup karla mücadelede de maliyetleri düşürecektir. Ordu ile Osmaniye arası otobüsle 18 saat süren yolcuğu yarı süreye indirecektir" dedi.


AVRUPA STANDARDINDA


Vali Çiftçi, Karadeniz - Akdeniz Bölünmüş Yol...