05 / 05 / 2024

Ordu restorasyon

Ordu restorasyon

Ordu Büyükşehir Belediyesi tarafından bölgede bulunan tarihi yapılar koruma altına alındı. Selimiye Mahallesi'ndeki tarihi konağın turizme kazandırılması için çalışmalar başladı.

Ordu'da 17 tarihi eve restorasyon!

Ordu’da 19. yüzyıl Ermeni, Rum ve Osmanlı mimarisinin hakim olduğu evlerin bulunduğu Taşbaşı Mahallesi’nde 17 tarihi ev daha restore edilerek yenilenecek.

Ordu'daki tarihi konak restore edilecek!

Ordu Büyükşehir Belediyesi kentin tarihi miraslarına sahip çıkmaya devam ediyor. Altınordu ilçesi Taşbaşı Mahallesi, Sıtkıcan Caddesi üzerinde yer alan tarihi konağın aslına uygun olarak yeniden yapılabilmesi için rölöve projesi hazırlandı.

Ordu'daki Selimiye Konak restore ediliyor!

Tarihi miraslara sahip çıkarak gelecek kuşaklara aktarılması noktasında çalışmalarına devam eden Ordu Büyükşehir Belediyesi, Selimiye Konak’ı restorasyon çalışmalarının tamamlanmasından sonra belediyeye ait konuk evi olarak hizmete sunacak.

Ordu Merkez Cami’nin restorasyon çalışmaları tamamlandı!

Yatırımlarına hız kesmeden devam eden Ordu Büyükşehir Belediyesi, Merkez Cami’deki restorasyon çalışmalarını tamamladı.

Ordu Taşbaşı'ndaki tarihi evler restore ediliyor!

Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler, Ordu Taşbaşı Mahallesi’nde yer alan tarihi evlerin restorasyon çalışmalarını inceledi.

Ordu'da tarihi cami restore ediliyor!

Ordu Gülyalı ilçesindeki kesme taştan yapılan tarihi caminin restorasyon çalışmaları başladı.

Ordu Projeleri Yapex Yapı Fuarı'nda görücüye çıktı!

Ordu Büyükşehir Belediyesi, Antalya’daki Yapex Yapı ve Restorasyon Fuarı’na katıldı. Fuarda, büyükşehirin projeleri büyük ilgi gördü.

Ordu'da 17 tarihi eve restorasyon!

Ordu’da 19. yüzyıl Ermeni, Rum ve Osmanlı mimarisinin hakim olduğu evlerin bulunduğu Taşbaşı Mahallesi’nde 17 tarihi ev daha restore edilerek yenilenecek.

Ordu Ayanikola Adası gün yüzüne çıkıyor!

Geçmişin izlerini koruyarak geleceğin modern Ordu’sunu inşa eden Ordu Büyükşehir Belediyesi, ziyaretçi potansiyeli açısından oldukça önemli olan Ayanikola Adası’nı, yapacağı restorasyon ve çevre düzenlemesiyle gün yüzüne çıkaracak.

Ordu Karadeniz Tiyatrosu 1 milyon TL'ye yenilendi!

Ordu Büyükşehir Belediyesi, OBBKT binasında bir süre önce başlattığı restorasyon çalışmalarını tamamladı.

Ordu Gölbaşı Cami'nin restorasyon çalışmaları tamamlandı!

Ordu Büyükşehir Belediyesi,Gölbaşı Cami'nin restorasyon çalışmalarını tamamladı. Belediye şimdide Gölbaşı Camisi’ne minare yapılması için proje hazırladı. İhalesi yapılan, bölgenin mimarisine uygun olarak inşa edilecek projenin yapım çalışmasına başlanıldı.

Ordu Gölbaşı Camii minaresine kavuşuyor!

Tarihi ve kültürel miraslara sahip çıkan Ordu Büyükşehir Belediyesi, restorasyon çalışmalarını tamamladığı Gölbaşı (Yenipazar) Camii’ne minare yapılması için proje hazırladı

Ordu Altınordu'daki tarihi evler restore ediliyor!

Ordu’nun Altınordu ilçesi Taşbaşı Mahallesi Menekşe Sokak’ta bulunan 19. yüzyıl otantik mimarisinin hakim olduğu iki adet tarihi evin restorasyon çalışmaları hızla sürüyor.

Ordu Menteşe Türbesi restore edildi!

Ordu'da restorasyon çalışmaları devam ediyor. Ordu Büyükşehir Belediyesi’nin Ünye ilçesinde bulunan Menteşe Mezarlığı ve içerisindeki türbede tamamladığı bakım ve onarım çalışmaları, vatandaşların beğenisini kazandı.

Ordu'ya dünya standartlarında arıtma tesisi!

Ordu’da içme sularının kalitesini artırmaya yönelik arıtma tesisi yapım, onarım ve restorasyon çalışmalarını sürdüren OSKİ Genel Müdürlüğü, Ulubey'e son teknoloji sistemlerinin uygulandığı, dünya standartlarında içme suyu arıtma tesisi kazandırdı.

Ordu restorasyon Haberi

Ordu restorasyon

Ordu Büyükşehir Belediyesi, kentin tarihi ve kültürel miraslarına sahip çıkıyor. Selimiye Mahallesi Hamam Sokak’ta bulunan ve yıkılmaya yüz tutmuş olan tarihi konak restore ediliyor. Konağın turizme kazandırılması amaçlanıyor. Ekipler, yıl sonuna kadar çalışmaları tamamlamayı planlıyor.

Ordu’nun tarihi ve kültürel değerlerine sahip çıkmak için çalışmaların sürdüğünü söyleyen Başkan Enver Yılmaz, “Kentimizde yıkılmaya yüz tutmuş olan tarihi binaların restorasyon çalışmalarını sürdürüyoruz. Bu kapsamda Selimiye Mahallesi Hamam Sokak’ta bulunan, 1930’lu yıllara ait tarihi konağın restorasyon çalışmalarına başladık. Yıl sonuna kadar projeyi tamamlayıp, konağımızı kentimizin tarihi ve kültürel mirasları arasına kazandıracağız” diye konuştu.

Ordu Belediyesi'nde yer alan habere göre Yılmaz, “1930’lu yıllarda yapılan, metruk ve atıl durumda bulunan konakta ekiplerimiz, ilaçlama ve temizleme yaptıktan sonra konağın sağlam bölümlerini ayrıştırdı. Tahrip olan kısımların ise yıkma ve...