25 / 07 / 2024

Ordu Menteşe Türbesi restore edildi!

Ordu Menteşe Türbesi restore edildi!

Ordu'da restorasyon çalışmaları devam ediyor. Ordu Büyükşehir Belediyesi’nin Ünye ilçesinde bulunan Menteşe Mezarlığı ve içerisindeki türbede tamamladığı bakım ve onarım çalışmaları, vatandaşların beğenisini kazandı.


Sentez Mekanik 10. yıl dönümünü kutladı!



Ordu Büyükşehir Belediyesi’nin Ünye ilçesinde bulunan Menteşe Mezarlığı ve içerisindeki türbede tamamladığı bakım ve onarım çalışmaları, vatandaşların beğenisini kazandı.


MEZARLIĞIN İÇİ VE DIŞI ONARILDI


Vatandaşlardan gelen talep üzerine Menteşe Mezarlığı ve içerisinde bulunan türbenin onarılması için Büyükşehir Belediyesi tarafından çalışma başlatıldı. Yağışlı havalarda oluşan su birikintileri nedeniyle vatandaşların ziyaret edemediği mezarlığa toprak dökülerek çukur bölgeler dolduruldu ve mezarlara zarar veren ağaçlar kesildi. Zarar gören beton çitler onarılarak mezarlık etrafı dikenli tellerle çevrildi. İki girişi bulunan mezarlığın bir tarafına ferforje yaya giriş kapısı, diğer tarafına da tabelalı ferforje sürgülü kapı yapıldı.


MENTEŞE EVLİYASI


Vatandaşların zaman zaman gelip dua ettikleri türbe ise mezarlığı önemli kılmaktadır. Yöre halkının “Menteşe Evliyası” olarak adlandırdıkları türbe içerisinde kimin yattığı bilinmezken, türbenin yapılış şekli itibarıyla Danişmentliler dönemine ait bir yapı olduğu konuşuluyor.


Bakım ve onarım çalışmaları kapsamında türbenin eski ve yıpranan bölümleri elden geçirildi. Örtüleri yırtılan ve sandukası parçalanmış olan türbenin örtü ve sandukası değiştirildi, kubbesi yenilenerek etrafı demir forferjo ile çevrildi.


GÖNÜL RAHATLIĞIYLA DUA EDİYORUZ


Mezarlığın ve türbenin yeni halini gören vatandaşlar; “Burası önceden çok bakımsız ve içler acısı bir vaziyetteydi. Büyükşehir Belediyemizin yaptığı çalışma sonunda mezarlık ve türbe, gönül rahatlığıyla gelip ziyaret edebileceğimiz, geçmişlerimizi yad ederek dua edebileceğimiz çok güzel bir görünüme kavuştu” dediler. 



Ordu Büyükşehir Belediyesi


Geri Dön