29 / 04 / 2024

ordu sahil dolgusu

ordu sahil dolgusu

Ordu'nun Altınordu ilçesinde sahil dolgusu için açılan davalarda bilirkişi heyeti yerinde inceleme gerçekleştirdi.

Ordu'daki Belde Evler'de mahkeme kararına rağmen yıkım devam ediyor!

Ordu'nun Altınordu ilçesinde sahil kenarında yapılan Belde Evler projesi için mahkeme yıkım işleminin durdurulmasına karar verdi. Fakat yıkım hala devam ediyor, belediye yıkımı durdurmadı...

Ordu Çevre Yolu'nun ilk etabı açıldı!

Karadeniz Sahil Yolu Projesi kapsamındaki Ordu Çevre Yolu'nun ilk etabı, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın katılımıyla açıldı.

Ordu Çevre Yolu yılbaşında açılacak!

Ordu’da yapımına 4 yıl önce başlanılan Ordu Çevre Yolu yılbaşında hizmete açılıyor. Toplam 2 milyarlık Karadeniz Sahil Yolu projesinin ilk etabı 3 ay sonra hizmete giriyor.

Ordu Ünye ve Aybastı'da cephe giydirme çalışması yapılacak!

Ordu Büyükşehir Belediye Meclisi toplantısında Ünye ilçesi devlet sahil yolu üzerinde otogar mevkii ve Ünye Çimento arasında yer alan binalar ile Aybastı ilçesi Reşadiye Caddesi’ndeki binalarda da dış cephe giydirme çalışmasının yapılması kararlaştırıldı

Ordu Altınordu'da 5.2 milyon TL'ye satılık arsa!

Ordu İli Altınordu İlçesi Durugöl Mahallesi sahil mevkiinde yer alan arsa vasıflı gayrimenkul mahkeme kararı ile 5 milyon 241 bin 562 TL bedel ile satışa çıkarıldı. 

Ordu, sahil düzenleme çalışmalarıyla cazibe merkezi olacak!

Ordu Rüsumat Parkı Sahil ve Rıhtım Peyzaj Düzenleme Projesi kapsamındaki çalışmalar son sürat devam ediyor.

Ordu sahil yenileme çalışmaları devam ediyor!

Ordu Büyükşehir Belediyesi tarafından Ordu sahilini genişletip yeni bir yaşam alanı oluşturmak amacıyla hazırlanan Rusümat Parkı Sahil ve Rıhtım Peyzaj Düzenleme Projesi için çalışmalar devam ediyor.

Altınordu sahil bandındaki çalışmalarda sona gelindi!

Yatırımlarına son sürat devam eden Ordu Büyükşehir Belediyesi Altınordu sahil bandındaki çalışmalarında sona geldi.

Ordu'ya yeni sahil şeridi geliyor!

Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz, OSKİ Genel Müdürlüğünün Kumbaşı Mahallesi’nde yürüttüğü yağmur suyu hattı ve altyapı çalışmalarını denetledi.

Ordu Yeni Sanayi Kavşağı'nda altyapı çalışmaları başladı!

Ordu Büyükşehir Belediyesi, Altınordu'da trafiği rahatlatacak ve çevre yolunun Karadeniz sahil yoluna bağlantısını sağlayacak yeni sanayi kavşağında çalışmalarına devam ediyor. Bu kapsamda Büyükşehir ekipleri, altyapı çalışmalarını sürdürüyor.

Ordu'ya yeni rekreasyon alanı geliyor!

Ordu’nun değişimi ve dönüşümüne yönelik yatırımlarına aralıksız devam eden Büyükşehir Belediyesi, Altınordu ilçesi sahil bandı için hazırlattığı projeleri tek tek hayata geçiriyor.

Ordu Çevre Yolu Nisan sonunda açılacak!

Karadeniz Sahil Yolu'nun tek otoban yapılmayan güzergahı olan Ordu'da trafiği rahatlatacak en önemli yatırım olan çevre yolu inşaatı hızla sürüyor. 1 milyar 200 milyon liraya mal olması beklenen Ordu Çevre Yolu'nun Nisan ayı sonunda hizmete açılması bekleniyor.

Ordu’da sahil yolundaki binaların cephesi tek renge boyanıyor!

Karadeniz Sahil Yolu üzerindeki Altınordu ilçesinin Atatürk Bulvarı üzerinde bulunan binaların cephelerinin farklı renklerde olması sebebiyle ortaya çıkan görüntü kirliliğinin önüne geçmek amacıyla geçen yıl başlatılan çalışmalar aralıksız sürüyor.

ordu sahil dolgusu Haberi

ordu sahil dolgusu


Ordu Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan sahil dolgusunun projesiz ve izinsiz olduğu ayrıca 2013 imar planı yerine iptal olan 1983 yılı imar planının uygulanmak istenmesine yönelik dava açılmıştı.


Dün bölgeye gelen bilirkişi heyeti ve tarafların avukatlarının katıldı incelemeye Ordu Çevre Derneği yöneticileri de katıldı. Davacıların avukatı Haluk Türkmen, “İddiamız olan ve geçersiz olduğunu söylediğimiz 1983 imar planının notlarının belediyede bulunmadığı ortaya çıktı. 1983 imar palanına dayanıyorlar ama açıklama raporu yok. Mahkemeye sunamıyorlar. Tahkimat ve üst yapı proje dosyası yok. Bilirkişi Heyeti bunları belediye avukatlarından istedi. Ayrıca bu çalışma için Meclis kararı da yok.” dedi.


Taraflar, Bilirkişi Heyeti’nin mahkemeye sunacağı inceleme raporunu...