25 / 07 / 2024

ordu sahilindeki binalar

ordu sahilindeki binalar

Karadeniz Sahil Yolu üzerindeki Altınordu ilçesinin Atatürk Bulvarı üzerinde bulunan binaların cephelerinin farklı renklerde olması sebebiyle ortaya çıkan görüntü kirliliğinin önüne geçmek amacıyla geçen yıl başlatılan çalışmalar aralıksız sürüyor.

Ordu’nun 1/5000 ölçekli yeni imar planı iptal edildi!

Ordu'da mahkeme kararıyla şehirde yüksek katlı binaların önünü açan 2016 yılında hazırlanan 1/5000 ölçekli 'Nazım İmar Planı'nı iptal etti. Karar ile şehirde yüksek katlı binalara izin verilmeyecek.

Mehmet Hilmi Güler: Binaların durumunu gözden geçirelim!

Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı, Dr. Mehmet Hilmi Güler; Belediye Meclisi Kasım Ayı Olağan Toplantısı'nda ilçe belediyelerine çağrıda bulunarak, binaların durumunun gözden geçirilmesi gerektiğini dile getirdi. 

Ordu'da 9.5 milyon TL'ye 18 yıllığına kiralık tesis!

ORBEL İnş. Güv. Taah. Hiz. Nak. Turz. San. ve Tic. Anonim Şirketi tarafından Ordu Büyükşehir Belediyesine ait tesisler ve binalar 18 yıllığına kiralanacak. İşin bedeli ise 9 milyon 504 bin TL olarak belirlendi. 

Ordu'da Kıyı Kanunu'na aykırı binalar yıkıldı!

Ordu'nun Altınordu ilçesine bağlı Güzelyalı Mahallesi'nde Kıyı Kanunu'na aykırı olduğu sebebiyle Ordu İdare Mahkemesi'nin verdiği yıkım kararı üzerine 3, 10 ve 12'nci katları tamamlanan binaların yıkımı gerçekleştirildi...

Ordu'daki deprem binalarda hasara neden olmadı!

Ordu'nun Korgan ilçesi Belediye Başkanı Tuncay Kiraz yaptığı açıklamada riskli gördükleri binaları kontrol ettiklerini ve herhangi bir sorunla karşılaşmadıklarını belirtti.

Ordu’da yıkılan binaların benzeri Samsun’da çıktı!

Ordu'da kıyı kenar çizgisi ihlal edilerek inşa edilen 12 katlı 3 bloktan oluşan binaların yıkılmasından sonra benzer bir haber de Samsun'dan geldi.

Ordu'daki fırtınada 51 konut, 32 okul ve 9 kamu binası hasar gördü! 

Ordu'da dün akşam başlayan, bugün de etkisini sürdüren fırtınada 51 konut, 32 okul ve 9 kamu binası zarar gördü. Binaların çatı ve dış mantolamalarının hasar gördüğü belirtildi...

Ordu Büyükşehir Belediyesi, o binalar için harekete geçti!

Karadeniz  kıyısında, yeşille mavinin buluştuğu noktada yer alan Ordu'da, 3 blok halinde yükselen, 17'şer katlı gökdelen inşaatları için Büyükşehir Belediyesi harekete geçti.

Ordu'daki heyelanda can kaybını risk azaltma çalışmaları önledi!

Ordu'da heyelan meydana gelen bölgede, AFAD tarafından 2015 yılından bu yana belli aralıklarla kontroller yapıldığı ve riskli oldukları tespit edilen binaların boşaltılmasıyla can kayıplarının önlendiği belirtildi.

Ordu'da yıkılan binalar ve yollar yeniden inşa edilecek!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, sel felaketinin ardından Ordu'da incelemelerde bulundu. Kurum, bölgede yıkılan yol ve binaların yeniden inşa edileceğini ve iki ayda tamamlanacağını söyledi.

Ordu Ünye ve Aybastı'da cephe giydirme çalışması yapılacak!

Ordu Büyükşehir Belediye Meclisi toplantısında Ünye ilçesi devlet sahil yolu üzerinde otogar mevkii ve Ünye Çimento arasında yer alan binalar ile Aybastı ilçesi Reşadiye Caddesi’ndeki binalarda da dış cephe giydirme çalışmasının yapılması kararlaştırıldı

Fatsa Cumhuriyet Meydan Projesi için binalar yıkılıyor!

Ordu’nun Fatsa ilçesinin en önemli projelerinden bir tanesi olan Fatsa Cumhuriyet Meydanı Projesi’nde binaların yıkım işlemleri devam ediyor.

Ordu Mesudiye'de Safranbolu Evleri örnek oldu!

Ordu'nun Mesudiye ilçesine bağlı Yeşilce Mahallesi'ndeki binalar evler Safranbolu evleri örnek alınarak boyandı. Bin 600 nüfuslu Yeşilce Mahallesi, turistlerin ilgi odağı oldu.

ordu sahilindeki binalar Haberi

ordu sahilindeki binalar

‘Ordu’nun yüzü’ olarak görülen Karadeniz Sahil Yolu üzerindeki Altınordu ilçesinin Atatürk Bulvarı üzerinde bulunan binaların cephelerinin farklı renklerde olması sebebiyle ortaya çıkan görüntü kirliliğinin önüne geçmek amacıyla geçen yıl başlatılan çalışmalar aralıksız sürüyor. İlk olarak Altınordu ilçesinde Rus Pazarı mevkisinde başlayan çalışma Şubat ayından itibaren tüm sahil yoluna ulaşacak.

  Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz, Rus Pazarı'ndan Kumbaşı Liman mevkisine kadar olan güzergah üzerinde binalara görsel bütünlük kazandırılması amacıyla tüm binaların tek renge boyanması amacıyla Şubat ayında ihaleye çıkacaklarını açıkladı.

2017 yılında tamamlanacak

Başkan Yılmaz, uygulanan projeyle şehrin güzellik ve estetiğini ön plana çıkaracak binaların sıva, mantolama ve boya gibi dış cephe özelliklerinin belirlenen standartlara uygun hale getirildiğini belirtti. Yılmaz, söyleyerek, "Pilot uygulama olarak seçtiğimiz Altınordu ilçesinde Rus Pazarı Kavşağı ile...